Autor |
Wiadomość |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Oj, jesień idzie...
Ale całkiem ładnie
Tylko jak się gra w piłkę wieczorem - to ok. 19:30 ciemno jest
Spokojny całkiem tydzień, brak tyłów w pracy.
No i udało się poprawkę zaliczyć  i na seminarium magisterskie dostać 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
So wrz 15, 2007 8:41 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dzien juz nastal,a Slonce dzis wspaniale i leniwie wykluwalo sie z powijajacych je chmur
Wspanialy dzis wschod byl,a i Slonce bylo niezwykle...
Cudownie jest moc go podziwiac skoro swit
Dobrego wszystkim zycze
|
N wrz 16, 2007 5:41 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
No właśnie wczoraj to słońce się jakoś tam wykluwało...
Choć jak przemieszczałem się z A do B, to najpierw moment świeciło, a potem jak zaczynała się ulewa i huraganowy wiatr... Szkoda gadać. Tym sposobem dzisiaj żem przeziębiony nieco...
Ale i tak wycieczka do MediaMarkt mnie nie ominie.
Smętno jakoś. Jesień może być ładna - ale ta jakoś "złotą" być nie chce, na razie. Może jeszcze za dużo zielonych liści
Spokojny dzień, oby tak dalej 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
N wrz 16, 2007 9:16 |
|
|
|
 |
Zencognito
|
ToMu napisał(a): Smętno jakoś. Jesień może być ładna - ale ta jakoś "złotą" być nie chce, na razie.
Proszę mi tu się nie czepiać nieobecnych, jesień się jeszcze oficjalnie nie zaczęła
Jakieś pół godziny temu wróciłem ze świątyni, dziś zostałem trochę dłużej żeby pomóc w sprzątaniu  Wykład dzisiejszy był bardzo ciekawy, a przede wszystkim istotny! Uświadomił mi, że byłem błędzie uważając, że nie ma Boga w buddyzmie - Bóg jest i wedle buddyjskiej kosmologii jest jedną z najlepszych istot jakie istnieją. Nie będę pisał wszystkiego co Czcigodny Kanzen mówił o Bogu w buddyzmie, bo to nie temat na to, ale dostałem nauczkę, że moja wiedza z zakresu buddyzmu jest pozbawiona wielu istotnych elementów. 
|
N wrz 16, 2007 14:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zen, sprzątasz tam w strojach tradycyjnych- tzn. moda a la Kenshin Himura?? 
|
N wrz 16, 2007 14:37 |
|
|
|
 |
Zencognito
|
No coś Ty, szaty samuraja nie są od sprzątania. Ja sprzątam oczywiście ubrany tak:

|
N wrz 16, 2007 14:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A dlaczego, Kenshin robił w nich pranie??
Chodziło mi o szaty noszone w świątyniach o np. takie-

|
N wrz 16, 2007 15:05 |
|
 |
Zencognito
|
Nikt oprócz opata mieszkającego w świątyni nie ma specjalnych szat  Tam nie bardzo jest gdzie się przebrać.
|
N wrz 16, 2007 15:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Uwielbiam Jesień...
|
Śr wrz 19, 2007 14:09 |
|
 |
angua
|
I ja też!
I to nie tylko tę naszą polską, złotą, ale i taką, kiedy pada dzień po dniu. Uwielbiam ciepły sweter z golfem, gorącą pachnącą herbatę, slalom z parasolem między kałużami i kota na kolanach [jak jest ciepło, to nie ma szans na takie atrakcje  ]...
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
Śr wrz 19, 2007 14:42 |
|
 |
Zencognito
|
Ooo, widzę Anguo że lubimy te samo rzeczy  Za wyjątkiem kota na kolanach 
|
Śr wrz 19, 2007 14:47 |
|
 |
angua
|
Dopiero teraz przeczytałam tamtego posta  No to napisałeś mniej więcej to, co ja chciałam napisać, tylko ładniej

_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
Śr wrz 19, 2007 15:08 |
|
 |
Paschalis
|
Ja też lubię jesień. Ta pora roku najbardziej skłania do zadumy i refleksji. A i spacery są znacznie przyjemniejsze.
angua napisał(a): kota na kolanach
Wilk z kotem na kolanach? 
_________________ www.onephoto.net
|
Śr wrz 19, 2007 15:09 |
|
 |
angua
|
No, może na karku
A w ogóle to chyba Izajasza nie czytałeś - większe cuda są możliwe 
|
Śr wrz 19, 2007 15:12 |
|
 |
Paschalis
|
Ale to podobno dopiero w raju. 
_________________ www.onephoto.net
|
Śr wrz 19, 2007 15:21 |
|
|