Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz paź 23, 2025 12:14

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 WSKSiM w Toruniu 
Autor Wiadomość

Należy liczyć się z tym, że jeśli chcesz dobrej pracy w zawodzie, to konieczny jest dyplom dobrej uczelni. Jeśli chcesz uczelnie katolicką - proszę bardzo, jest kilka uczelni wysokiej klasy:

Papieska Akademia Teologiczna w Krakowie
Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego
Katolicki uniwersytet lubelski

...

Licz się z tym, że WSKSiM nie będzie szkołą poważaną, jak większość małych prywaciarzy, poza tym otrzymasz wykształcenie nie w duchu katolickim, ale w duchu średnio-katolickim (no niech będzie katolickim), z narzuceniem konkretnej ideologii wywodzącej się z linii programowej RM, i pracodawca (media itp) również może zwrócić na to uwagę.

A jeśli chcesz studiować w duchu katolickim, to przecież są Duszpasterstwa Akademickie. Np W Krakowie Beczka u dominikanów (należałem, dawno mnie tam nie było, ale muszę wpaść), DA "Na Miasteczku" przy mojej uczelni (AGH), DA w mojej parafii, WAJ Jezuitów, etc... Toruń nie jest małym miastem, będzie tak samo...

Pn lip 02, 2007 11:37

Rozumiem, że chcesz studiować tam dziennikarstwo. Ale podstawowym kanonem dziennikarza powinien być obiektywizm. A trudno o obiektywizm na uczelni, której rektorem był o. Tadeusz Rydzyk CSsR, prof. WSKSiM, znany z raczej wątłego obiektywizmu. Poza tym, co to za uczelnia, gdzie rektor był profesorem tejże, ale musiał zrezygnować po wejściu nowej ustawy, bo nie miał stopnia doktorskiego! Rektor powinien mieć prof. zw. ! A tu bez doktora...

A jeśli chcesz informatykę, to wybierz uczelnię techniczną, albo wspomniany UMK, czy tam co innego.

Pn lip 02, 2007 11:45

A jeśli chcesz informatykę, to wybierz uczelnię techniczną, albo wspomniany UMK, czy tam co innego.

Tudzież pójdź na jakiś wydział humanistyczny gdzie jest dużo kobiet, a swojej dziedziny naucz się z książek i internetu. Ja tak nie zrobiłem i żałuję teraz :roll:

Pn lip 02, 2007 11:55

vesper napisał(a):

Tudzież pójdź na jakiś wydział humanistyczny gdzie jest dużo kobiet, a swojej dziedziny naucz się z książek i internetu. Ja tak nie zrobiłem i żałuję teraz :roll:

Kobiet może szukać w Duszpasterstwie Akademickim... A taka np. infa na AGH ? Na każdym wydziale jest stosowana (wiadomo, klasy raczej cienkiej to jest), ale jest też ta prawdziwa, na swoim wydziale... Sami wariaci, ale przyjmują od 900 pkt (przelicznik z matur) na 1000 możliwych. Z książek tego nie zrobisz...

Pn lip 02, 2007 11:57

Należy liczyć się z tym, że jeśli chcesz dobrej pracy w zawodzie, to konieczny jest dyplom dobrej uczelni. Jeśli chcesz uczelnie katolicką - proszę bardzo, jest kilka uczelni wysokiej klasy:

Papieska Akademia Teologiczna w Krakowie
Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego
Katolicki uniwersytet lubelski

...

jest też:

Papieski Wydział Teologiczny Uniwersytetu im. Adam Mickiewicza w Poznaniu

:)

Pn lip 02, 2007 12:51
Zobacz profil WWW

Wymieniłem to, co mi pierwsze przyszło do głowy :)

Pn lip 02, 2007 13:41

Post Re: WSKSiM w Toruniu
R napisał(a):
Bartas napisał(a):
R napisał(a):
Witam
Studiuje ktoś na WSKSiM w Toruniu? Jeśli tak to piszcie swoje wrażenia o tej szkole.

Pozdrawiam

Hehehe, u ojca dyrektora???? :D

Tak, coś nie pasuje ? 8)

Żal mi Cię po prostu! Ile dajesz Tadziowi za semestr?

btw: Słyszeliście, że pan Grzybek jest teraz w Amerykańskiej Częstochowie i podziwia tamtejsze klasztory.

"Ileż to pieniędzy tam w to włożono, proszę państwa! Gdyby tak u nas .... My mamy po prostu skąpców"

Słyszałem ten tekst przełączając stacje radiowe :-)

Boże! Ludzie, czy Wy naprawdę macie klapki na oczach i nie widzicie ile ten człowiek robi złego, ilu ludzi skrzywdził?

offtop//

Pn lip 02, 2007 16:58
Zobacz profil WWW

Jest też Wydział teologiczny Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach, najlepiej rokujący wydział teologiczny w Polsce :)

Pn lip 02, 2007 17:00

Post Re: WSKSiM w Toruniu
Bartas napisał(a):
R napisał(a):
Bartas napisał(a):
R napisał(a):
Witam
Studiuje ktoś na WSKSiM w Toruniu? Jeśli tak to piszcie swoje wrażenia o tej szkole.

Pozdrawiam

Hehehe, u ojca dyrektora???? :D

Tak, coś nie pasuje ? 8)

Żal mi Cię po prostu! Ile dajesz Tadziowi za semestr?

btw: Słyszeliście, że pan Grzybek jest teraz w Amerykańskiej Częstochowie i podziwia tamtejsze klasztory.

"Ileż to pieniędzy tam w to włożono, proszę państwa! Gdyby tak u nas .... My mamy po prostu skąpców"

Słyszałem ten tekst przełączając stacje radiowe :-)

Boże! Ludzie, czy Wy naprawdę macie klapki na oczach i nie widzicie ile ten człowiek robi złego, ilu ludzi skrzywdził?

offtop//

:D

Nie żartuj :)

Wiec ponawiam pytanie ktoś studiuje na WSKSiM?

Wt lip 03, 2007 0:15
Na szczęście nie. I jeśli myślisz poważnie o życiu, też daj sobie spokój z tym "czymś".

Bo uczelnia to dla mnie nie jest.

Crosis

Wt lip 03, 2007 4:55

Bo uczelnia to dla mnie nie jest.

Fakt, kto jest jakiś śmieszny, dziwny twór, dla śmiesznych, dziwnych ludzi.

Cytuj:
A czy to jest az tak BARDZO wazne jaką się skonczy uczelnie?

Jeśli chcesz robić coś innego niż układanie kafelek w Irlandii to jest to cholernie ważne. Im lepsza uczelnia tym lepsze kwalifikacje, tym lepsza praktyka, tym szersze horyzonty, tym potężniejsza wiedza. A to wszystko zagwarantowane powagą i tradycją uczelni ściągającej do siebie najlepszych specjalistów uznanych w europie i na świecie.
No i o tym, że się kuje cały czas to też nieprawda. Wszystko zależy od kierunku i od człowieka- jest kilka w których kuje się ostro, w całej reszcie kujesz w sesje.
Poza tym, gdy się mówi studiuje na UJ, wszyscy z podziwem mówią uuuuu. A jak powiesz, że studiujesz na WSKSiM w Toruniu, to wpierw spytają co to jest, a potem zaczną się śmiać.

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Wt lip 03, 2007 13:25
Hm...mam! A moze tam podpisuje sie umowe[cyrograf] z o.Dyrektorem,ze dostaje sie prace w wiecznie zywej rozglosni.
tak to musi go przekonywac! Wtedy tez Twoj wywod A. jest bezpodstawny i wychodzi,ze Ty bedziesz musial kopac rowy w irlandii,a on bedzie mial ciepla posadke!
Eureka! R. prawda,ze o to Ci chodzi?
Jesli nie,to zdradz nam tajemnicze powody checi studiowania tam,tak szczerze.

Wt lip 03, 2007 19:51
'Prezydentowa to czarownica, która powinna się poddać eutanazji. Prezydent to oszust ulegający lobby żydowskiemu. Sprawa Jedwabnego służyła tylko temu, by środowiska żydowskie mogły wyłudzić od Polski 65 mld dolarów. A "Gazeta Wyborcza" prezentuje cyniczną i przewrotną mentalność talmudyczną" – takie prawdy głosi podczas wykładów dla swoich studentów o. Tadeusz Rydzyk. Tygodnik "Wprost" dotarł do szokujących nagrań wystąpień dyrektora Radia Maryja - informuje serwis wprost.pl
http://wiadomosci.onet.pl/1568165,11,item.html
no piekne nauczanie w tej uczelni o duchu narodow-katolickim,pozazdroscic :?

N lip 08, 2007 21:53

'Prezydentowa to czarownica, która powinna się poddać eutanazji. Prezydent to oszust ulegający lobby żydowskiemu. Sprawa Jedwabnego służyła tylko temu, by środowiska żydowskie mogły wyłudzić od Polski 65 mld dolarów. A "Gazeta Wyborcza" prezentuje cyniczną i przewrotną mentalność talmudyczną" – takie prawdy głosi podczas wykładów dla swoich studentów o. Tadeusz Rydzyk. Tygodnik "Wprost" dotarł do szokujących nagrań wystąpień dyrektora Radia Maryja - informuje serwis wprost.pl
http://wiadomosci.onet.pl/1568165,11,item.html
no piekne nauczanie w tej uczelni o duchu narodow-katolickim,pozazdroscic :?

A część użytkowników tego forum murem za tym [...] stoi! Obudźcie się wreszcie, bo macie klapki na oczach! Nie widzicie ile ten człowiek wyrządził krzywdy ludziom?!!!
[...] - bez wyzwisk - rozalka

N lip 08, 2007 22:05
Zobacz profil WWW

Jeny, ludki, nie łykajmy tak łatwo wszystkich doniesień prasowych. Obecnie każde nagranie można bez problemu umieścić w internecie. Skoro ktoś nagrał o. Rydzyka gdy mówi takie rzeczy, to nie ma problemu aby to w internecie zamieścił jako dowód prawdziwości doniesień o wypowiedziach zakonnika z Torunia. Nie widzę powodu aby wierzyć w to doniesienie póki nie usłyszymy tego nagrania - przecież w taki sposób każdego można o cokolwiek posądzić.
Zachowujecie się trochę jak ludzie którzy oskarżają Mietka ze wschodniego końca wsi o kradzież zastawy z domu Kowalskich, bo wprawdzie nikt nie widział, żeby Mietek to robił, ale wszyscy wiedzą że Mietek to złodziej. Trochę dystansu.

N lip 08, 2007 22:21
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona