Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt paź 21, 2025 16:24

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Second Life 
Autor Wiadomość
Ty chcesz porównywać przesłanie chrześcijańskie i chrześcijańską etykę z Second Lifem? J.Ś. Jan Paweł II wskazywał ludziom jak żyć i rozwiązywać własne problemy, to zupełnie inna aktywność.
A po co Twoim zdaniem ludzie w Second Life budują te wirtualne rzeczy, jeśli nie po to by je później sprzedać lub aby poczuć się fajnie, że takiej rzeczy dokonali, czyli dla satysfakcji i prestiżu?
Może dla bezdomnych sierot ten Second Kraków budują?

Chodziło mi o to, że wszystkie sfery aktywności człowieka można sprowadzić do chęci szpanowania. Co wyżej uczyniłeś. W tym widzę Twój redukcjonizm i Twoją nieuczciwą argumentację wobec czegoś nowego.

N wrz 30, 2007 11:52

Jak chcesz to możesz na to patrzeć w ten sposób, ale co dalej w związku z tym? Mam zmienić sposób myślenia, bo nie potrafisz nań odpowiedzieć? :co:

N wrz 30, 2007 11:58
Jak chcesz to możesz na to patrzeć w ten sposób, ale co dalej w związku z tym? Mam zmienić sposób myślenia, bo nie potrafisz nań odpowiedzieć? :co:

Ale ja Ci wykazałem, że sposób myślenia jest błędny :-D
Wielość różnych ludzkich potrzeb i zachowań zredukowałeś do szpanowania i siedzisz zadowolony :-D

N wrz 30, 2007 12:04

Niby gdzie to zrobiłeś? Określiłeś go tylko mianem redukcjonizmu i napisałeś, że uważasz go za nieuczciwy. Oj, PTR w kiepskiej formie dziś jesteś 8)

N wrz 30, 2007 12:07
PTRqwerty napisał(a):

Niby gdzie to zrobiłeś? Określiłeś go tylko mianem redukcjonizmu i napisałeś, że uważasz go za nieuczciwy. Oj, PTR w kiepskiej formie dziś jesteś 8)

Ależ.... Jak można wziąć ileś tam tysięcy osób i po prostu sobie stwierdzić, że robią co robią dla szpanu. Wszyscy. Generalnie. No stary :-D
Jak mam Ci wykazać, że jest to błędne myślenie... :)
Nawet we wspomnianych przez Ciebie grach strategicznych nie chodzi wyłącznie o szpan, ale o np. o pewne wyzwanie.

N wrz 30, 2007 12:11

Wyzwanie podejmuje się po to aby uzyskać satysfakcję ze zwycięstwa lub z zamego podjęcia próby. O satysfakcji też już pisałem, a Ty się uczepiłeś tego szpanu tak jakbym o niczym innym w tym temacie nie wspomniał :-)
Poza tym Twoja kontrargumentacja sprowadza się do "no nie, tak być nie może, stary, po prostu nie" :lol:

N wrz 30, 2007 12:18
Tu nie ma mojej kontrargumentacji.
Ja po prostu pochylam się nad Twoim rozumowaniem samym w sobie, stwierdzam redukcjonizm i odsyłam Ci je do poprawienia.

N wrz 30, 2007 12:36

Bądź poważny, co mam niby poprawiać, jak Ty nie potrafisz wskazać błędów? Piszesz tylko co Ci się nie podoba.

N wrz 30, 2007 13:04
Jestem poważny. Weź sobie tablicę potrzeb Maslova. Poznaj, że ludzie mają potrzeba wiele i bardzo różnych. Również Ci ludzie, którzy są w SL - mają potrzeb wiele i bardzo różnych. Zestaw to z Twoją argumentacją. Zauważysz redukcjonizm; poniekąd może bardzo wygodny.

N wrz 30, 2007 13:28

I co, chcesz mi powiedzieć, że każda aktywność musi być warunkowana więcej niż jedną potrzebą? Sugerujesz, że siedząc w wirtualnym świecie w którym mogą być kimkolwiek zaspokają coś poza potrzebami prestiżu, akceptacji i samorealizacji (która jest właściwie iluzoryczna jako że to wirtualny świat)?

N wrz 30, 2007 13:39
Chcę powiedzieć, że w SL uczestniczą ludzie, a nie buraki z Twego rozumowania ograniczające się do jednej potrzeby. :)

No ale wątek nie był o tym co uważa Incognito (wybacz przyjacielu), ale o tym czy jest tu ktoś z SL. :)

N wrz 30, 2007 14:49
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2