Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Zencognito napisał(a): Ty chcesz porównywać przesłanie chrześcijańskie i chrześcijańską etykę z Second Lifem? J.Ś. Jan Paweł II wskazywał ludziom jak żyć i rozwiązywać własne problemy, to zupełnie inna aktywność. A po co Twoim zdaniem ludzie w Second Life budują te wirtualne rzeczy, jeśli nie po to by je później sprzedać lub aby poczuć się fajnie, że takiej rzeczy dokonali, czyli dla satysfakcji i prestiżu? Może dla bezdomnych sierot ten Second Kraków budują?
Chodziło mi o to, że wszystkie sfery aktywności człowieka można sprowadzić do chęci szpanowania. Co wyżej uczyniłeś. W tym widzę Twój redukcjonizm i Twoją nieuczciwą argumentację wobec czegoś nowego.
|
N wrz 30, 2007 11:52 |
|
|
|
 |
Zencognito
|
Jak chcesz to możesz na to patrzeć w ten sposób, ale co dalej w związku z tym? Mam zmienić sposób myślenia, bo nie potrafisz nań odpowiedzieć? 
|
N wrz 30, 2007 11:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zencognito napisał(a): Jak chcesz to możesz na to patrzeć w ten sposób, ale co dalej w związku z tym? Mam zmienić sposób myślenia, bo nie potrafisz nań odpowiedzieć? 
Ale ja Ci wykazałem, że sposób myślenia jest błędny
Wielość różnych ludzkich potrzeb i zachowań zredukowałeś do szpanowania i siedzisz zadowolony 
|
N wrz 30, 2007 12:04 |
|
|
|
 |
Zencognito
|
PTRqwerty napisał(a): Ale ja Ci wykazałem, że sposób myślenia jest błędny 
Niby gdzie to zrobiłeś? Określiłeś go tylko mianem redukcjonizmu i napisałeś, że uważasz go za nieuczciwy. Oj, PTR w kiepskiej formie dziś jesteś 
|
N wrz 30, 2007 12:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zencognito napisał(a): PTRqwerty napisał(a): Ale ja Ci wykazałem, że sposób myślenia jest błędny  Niby gdzie to zrobiłeś? Określiłeś go tylko mianem redukcjonizmu i napisałeś, że uważasz go za nieuczciwy. Oj, PTR w kiepskiej formie dziś jesteś 
Ależ.... Jak można wziąć ileś tam tysięcy osób i po prostu sobie stwierdzić, że robią co robią dla szpanu. Wszyscy. Generalnie. No stary
Jak mam Ci wykazać, że jest to błędne myślenie...
Nawet we wspomnianych przez Ciebie grach strategicznych nie chodzi wyłącznie o szpan, ale o np. o pewne wyzwanie.
|
N wrz 30, 2007 12:11 |
|
|
|
 |
Zencognito
|
Wyzwanie podejmuje się po to aby uzyskać satysfakcję ze zwycięstwa lub z zamego podjęcia próby. O satysfakcji też już pisałem, a Ty się uczepiłeś tego szpanu tak jakbym o niczym innym w tym temacie nie wspomniał
Poza tym Twoja kontrargumentacja sprowadza się do "no nie, tak być nie może, stary, po prostu nie" 
|
N wrz 30, 2007 12:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tu nie ma mojej kontrargumentacji. Ja po prostu pochylam się nad Twoim rozumowaniem samym w sobie, stwierdzam redukcjonizm i odsyłam Ci je do poprawienia.
|
N wrz 30, 2007 12:36 |
|
 |
Zencognito
|
Bądź poważny, co mam niby poprawiać, jak Ty nie potrafisz wskazać błędów? Piszesz tylko co Ci się nie podoba.
|
N wrz 30, 2007 13:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jestem poważny. Weź sobie tablicę potrzeb Maslova. Poznaj, że ludzie mają potrzeba wiele i bardzo różnych. Również Ci ludzie, którzy są w SL - mają potrzeb wiele i bardzo różnych. Zestaw to z Twoją argumentacją. Zauważysz redukcjonizm; poniekąd może bardzo wygodny.
|
N wrz 30, 2007 13:28 |
|
 |
Zencognito
|
I co, chcesz mi powiedzieć, że każda aktywność musi być warunkowana więcej niż jedną potrzebą? Sugerujesz, że siedząc w wirtualnym świecie w którym mogą być kimkolwiek zaspokają coś poza potrzebami prestiżu, akceptacji i samorealizacji (która jest właściwie iluzoryczna jako że to wirtualny świat)?
|
N wrz 30, 2007 13:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Chcę powiedzieć, że w SL uczestniczą ludzie, a nie buraki z Twego rozumowania ograniczające się do jednej potrzeby.
No ale wątek nie był o tym co uważa Incognito (wybacz przyjacielu), ale o tym czy jest tu ktoś z SL. 
|
N wrz 30, 2007 14:49 |
|
|
|