Cytuj:
Ja tam wolę się kłaniać komuś, kto mnie zrozumie. Niestety monitor ani nawet Google mnie nie zrozumieją.
Tylko, że nie masz nawet najmniejszego powodu, żeby uważać, że Bóg Cię rozumie. Co więcej, zakładając nawet, że Bóg istnieje musisz mieć w pamięci, że w każdej chwili dowali Ci tak jak Hiobowi.
Google istnieje na 100%, to fakt niepodważalny. Odpowiada na większość pytań lepiej lub gorzej pomagając Ci w rozwiązaniu Twoich problemów, jesli umiesz je dobrze wykorzystać. No i nigdy nie zabije Ci rodziny, sprowadzi na Ciebie choroby, czy pozbawi majątku, tylko dlatego, żeby sprawdzić, czy nie zostawisz go dla Yahoo...
Cytuj:
Po prostu chodziło mi o to, że dla Boga nie jestem żadnym opatem_90
Ok, więc jaka różnica jak się nazywasz, skoro zgadzasz się ze mną, że liczy się wnętrze, a nie opakowanie. Jaka jest różnica między Merolem, Mercedesem, czy Mercedesem-Benzem? Nazywaj to jak chcesz, bo i tak mówisz o tym samym, nie widze więc problemu, w tym, że Google widzi Cię jako opat_90
Cytuj:
Naturalnie możesz wpisać w Googlach "dlaczego w życiu jest tak a nie inaczej" ale raczej wątpię, żeby Google Ci wyjaśniło wszystko.
Dokładnie tak samo jak Bóg. Zapytam Go dziś wieczorem "dlaczego w życiu jest tak, a nie inaczej". Mogę się założyć, że nie będzie żadnej odpowiedzi, bo nie raz już próbowałem. A w Google możesz wpisać to pytanie i nawet jeśli nie uzyskasz bezpośredniej odpowiedzi, możesz trafić na jakiś trop, lub ludzi z którymi możesz się wymienić spostrzeżeniami i przemyśleniami, a może dzięki temu uzyskasz odpowiedź na swoje pytanie, kto wie?
Jak więc widzisz, Twój rachunek ma pewne, dość poważne, mankamenty.
Cytuj:
Naturalnie możemy się tu nadal spierać, ale raczej głupotą byłoby dalsze porównywanie Boga (istoty żywej!) z wyszukiwarką internetową.
Sorry, ale coś mi się wydaje, że w/g religii chrześcijańskiej Bóg nie jest istotą żywą, choć mogę się mylić...
Cytuj:
na wszelkie inne pytania szukam odpowiedzi w zacisznej kaplicy sądeckiej bazyliki
Ok. To krótki test- idź jutro do tej kaplicy i poszukaj odpowiedzi na pytanie "Jakie są cechy charakterystyczne kultury Wielbarskiej?". W sumie, możesz zadać jakiekolwiek inne pytanie. Na ścisłe nie odpowiesz, jeśli nie będziesz sam tego wiedział, na bardziej egzystencjonalne też nie dostaniesz, bo conajwyżej będziesz tak długo kombinował, aż samemu coś wydedukujesz, a potem przypiszesz tą odpowiedź Bogu. Tak przynajmniej uważam.