Co robicie, gdy boli Was głowa?
| Autor |
Wiadomość |
|
Awa
|
owieczko ,moj ulubieniec doktor Haus w jednym z odcinkow, kiedy go mocno bolała noga z premedytacja skaleczył rękę, żeby tamten ból przyćmić.Tez metoda:)
Co do brania tabletki zanim bol przybierz ena sile masz racje.U mnie to sie sprawdza w 100 % jeśli przegapię pierwsze sygnały potem już jest tragedia:(
|
| Pn lut 09, 2009 16:08 |
|
|
|
 |
|
Sill
|
Po co się faszerować, kompresik i po kłopocie:)
Tu masz linka, gdzie można je zakupić:
http://www.ogrzewacze.net/
Polecam, bardzo pomocne!
|
| Cz mar 05, 2009 9:22 |
|
 |
|
nomines
Dołączył(a): Cz gru 27, 2007 15:17 Posty: 1233 Lokalizacja: Nowy Sącz
|
Obiło mi się kiedyś o uszy:
Cytuj: -Ale mnie boli głowa... -Jak mnie bolał ząb to go wyrwałem.
Naturalnie nie polecam
Ja z reguły biorę aspirynę i nadal cierpię, bo przecież nie działa od razu  Często też po prostu kładę się i cierpliwie gapię się w sufit dopóki ból nie przejdzie.
_________________ "Nauka robi 95 kroków. Pozostałe 5 trzeba przejść na klęczkach." Zenon Ziółkowski
http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)
|
| Cz mar 05, 2009 15:19 |
|
|
|
 |
|
Owieczka_in_black
|
Sill, to też moze niezła metoda.
Nomines, masz szczeście, że możesz leżeć 
_________________ Za snem tęskniąc pisarz przytula butelkę,
Tak, jakby spirytus mógł mu dodać ducha.
Słowa - kiedyś wielkie - stały się niewielkie;
Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/
|
| Cz mar 05, 2009 23:19 |
|
 |
|
r4dz10
|
jak mam atak migreny, Ketonal 100 i spać. mało pomaga, ale cóż.. nic doskonałe nie jest.
|
| So mar 07, 2009 19:48 |
|
|
|
 |
|
Mroczny Pasażer
|
Wyłączam forum wiary.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
| So mar 07, 2009 20:56 |
|
 |
|
Adiw92
|
sen ![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif) najlepsze lekarstwo
|
| So mar 07, 2009 21:03 |
|
 |
|
asiag
|
kompresik załatwia sprawę! pomocne polecam!!!
|
| Wt mar 17, 2009 11:26 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Spożywam klina
Crosis
|
| Śr kwi 15, 2009 13:36 |
|
 |
|
Owieczka_in_black
|
Crosis  w tym przypadku musielibysmy wprowadzić podział bólów głowy.
_________________ Za snem tęskniąc pisarz przytula butelkę,
Tak, jakby spirytus mógł mu dodać ducha.
Słowa - kiedyś wielkie - stały się niewielkie;
Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/
|
| Śr kwi 15, 2009 15:15 |
|
 |
|
moc
|
Jest taki punkt- receptor na dłoni, którego mocny nacisk powoduje ustąpienie bólu. Ale to w początkowej fazie. Do tego aplikuję sobie kawę parzoną. A potem popijam tą kawą Ibuprom i idę spać ( w miarę możliwości).
|
| Wt kwi 21, 2009 8:31 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
moc - połącznie kawa i ibuprom nie jest najlepsze... to jednak mój klin jest stanowczo zdrowszy
A tak poważnie, kiedy nie mogę przyjąć klina, albo nie jest on skutecznym środkiem (wynika to z pochodzenia bólu głowy) polecam:
spacer, powietrze, w ostateczności tabletkę.
Ale najlepszy jest jednak klinik
Crosis
|
| Pt kwi 24, 2009 13:49 |
|
 |
|
Kancermeister
|
Rozróżniam kilka rodzajów bólu głowy: - Pochodzenia migrenowego: pojawiają się zaburzenia widzenia, tzw. mroczek oraz pulsujące łupanie po jednej stronie głowy, bliżej górnej części
- etopiryna, 2-3 tabletki popite wodą. Unikać słodkiego. - Pochodzenia zatokowego
- czapka, opaska na głowę. - Głodowe
- zjeść coś słodkiego. W wypadku prowadzonej głodówki - gorący prysznic, wypić dużo wody, zbilansować się, ubrać ciepło i pójść na spacer - w takiej właśnie kolejności. - Przemęczenie, niewyspanie, uczucie jakby obręcz ściskała głowę, z oczu sypie się piach, urywa się ciągłość myśli
- kilkugodzinny sen. - Kac. Cytując mojego ulubionego autora:
Neil Gaiman napisał(a): Grubemu Charliemu chciało się pić, bolała go głowa, w ustach miał paskudny niesmak, oczy zapadły mu się wgłąb czaszki, w zębach czuł ostre ukłucia, palił go żołądek, a plecy bolały od kolan aż po czoło. Miał wrażenie, jakby ktoś usunął mu właśnie mózg i zastąpił go wacikami i garścą igieł i szpilek. Dlatego właśnie każda próba myślenia powodowała falę ostrego bólu. Oczy nie tylko tkwiły zbyt głęboko, ale musiały wypaść mu w nocy i zostały przybite z powrotem potężnymi ćwiekami; teraz zaś zauważył, że wszystko głośniejsze niż łagodne ruchy Browna cząsteczek powietrza przepływających obok siebie powoduje u niego bolesną reakcję. Marzył, by umrzeć. Chłopaki Anansiego - około litra zimnego jasnego piwa dobrej marki. Niekiedy trzeba się przemóc przed pierwszym łykiem, bo zapach piwa może być zniechęcający.
| Pt kwi 24, 2009 14:55 |
|
 |
|
moc
|
Crosis napisał(a): moc - połącznie kawa i ibuprom nie jest najlepsze... to jednak mój klin jest stanowczo zdrowszy  Ale najlepszy jest jednak klinik  Crosis
Niezdrowe, ale działa 
|
| Pt kwi 24, 2009 16:01 |
|
 |
|
strumyk
|
Crosis ..moc... piszecie z takim przekonaniem, że chyba i ja dziś spróbuję takim sposobem pozbyć się uporczywego bólu głowy...
_________________ Trudno jest dżwigać świadomość własnych porażek.Jeszcze trudniej dżwigać kamienie sumienia.A już najtrudniej dostrzec i dżwignąć człowieka.
|
| Pt kwi 24, 2009 18:21 |
|
|
|