Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn wrz 15, 2025 1:08

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Kiedy wiara nie pomaga... 
Autor Wiadomość

Nic, pójdę do innego lekarza w czwartek, ale obawiam się, że wyniki znowu będą ok

Nom... to niewątpliwie było by straszne :P

A tak poważnie to trzymam kciuki (czy to nie jest jakiś zabobon?), żeby Ci się wyjasniło ;)
pozdrawiam, z modlitwą

Wt wrz 08, 2009 23:02

gorąco odradzam korzystanie z pomocy dr google bo sama niedawno z tego korzystalam i teraz bardzo ale to bardzo tego załuje!

Śr wrz 09, 2009 8:35

Dofalko, ale info nie zaszkodzi, dalej to juz tylko lekarz, ja nie mowie o leczeniu googlami i pisząc to, co pisałam wczesniej miałam na myśli to, co dopisał Nomines i Crosis, ale pisząc posta wydawało mi sie to tak oczywiste, że nawet o tym nie wspomniałam.

Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/

Śr wrz 09, 2009 16:31

Google nie są złe, chociażby po to, żeby poszukać czegoś specjalistycznego, na przykład akademickich podręczników. Lekarz to normalny człowiek, też się uczy na podstawie słowa pisanego. Wystarczy znaleźć dobre źródło i mądrze z niego korzystać. Oczywiście podstawą diagnostyki jest badanie! Ale nie obmacanie i wywiad tylko USG i badanie endoskopowe. Jeżeli lekarz nie zrobi tych podstawowych badań, to znaczy że d... nie lekarz i tak samo skuteczne będzie googlowanie. Naprawdę warto odżałować trochę pieniędzy, żeby wiedzieć z czym walczyć. Osobiście znam dwa przypadki w których brak badań (gastro, USG) skończył się w konsekwencji śmiercią, więc nie wolno w żadnym razie tego bagatelizować!

Śr wrz 09, 2009 19:25

Owieczko, ja równiez zasięgnęłam porady lekarza i kiedy powiedzial co mi dolega wtedy wpisałam to sobie w google i az mi włosy na glowie deba staneły!
Od tamtej pory przez dobrych pare tygodni, to co przeczytałam spokoju mi wcale nie dawało, ale potem pomyslalam ze przeciez tam jest opisane wszystko a mnie moze dotyczyc wiekszosc z tego albo rownie dobrze i nic, od tamtej pory sie juz troche uspokoiłam, wiec raczej stosujcie umiar z wiara w to co jest napisane w googlach.
A co do tego ze lekarze tez skads tę wiedzę czerpią no to sie zgadzam, jestem pewna ze gdybym wzieła podrecznik dla studentow medycyny to wyczytalabym to samo.
dlatego teraz swoje zdrowie powierzyłam Bogu przde wszystkim no i w dalszej kolejnosci lekarzom, grunt w tym żeby było dobrze :)

Cz wrz 10, 2009 10:12

Przepraszam Was najmocniej za swoją nieobecność,

Na początku chciałabym podziękować Wam za Wasze zainteresowanie i modlitwy,

Badania powtórzyłam i znowu okazało się wszystko w porządku. Trochę mnie to zdenerwowało, ale trafiłam na bardzo cierpliwego lekarza, który mnie wysłuchał i takie porady:

1) Polecił, abym unikała niektórych potraw typu fasolka czy cebuka, bądź ograniczyła ich dietę, bo one w moim przypadku mogą niezbyt poprawnie działać na żołądek wzdymając go

2) Poprosił, abym nieco przystopowała, a ostatnim czasie dość intensywnie żyłam

3) Z leków zalecił mnie
a) buscopan - naturalny, bez recepty.
b) herbatki

Już trochę czasu minęło i narazie czuję się dobrze, nie chcę zapeszać, ale tak długiej przerwy w bólach chyba nie miałam :)

Już myślę, gdzie pojechać na następną pielgrzymkę...

Szczęść Boże

N wrz 27, 2009 21:07
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2