Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz paź 23, 2025 0:02

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
 PILNE! W Polsce trwa ustrojowy pełzający zamach stanu! 
Autor Wiadomość

Post Re: PILNE! W Polsce trwa ustrojowy pełzający zamach stanu!
MJ88 napisał(a):
Ktoś tu nie rozumie, że jest głównym podejrzanym i dokumenty nie mogą mu zostać przedstawione, co najwyżej zarzuty.

Nie. Ktoś tu nie rozumie, że w obecnym układzie winny jest zawsze ktoś związany z PIS. Tak jest z definicji. A Tusk, Bodnar, Owsiak czy Giertych, nawet gdyby popełnili morderstwo, to i tak ktoś z PISu zostałby o to oskarżony. No chyba, że byłyby jednoznaczne nagrania z wielu kamer i wielu świadków. Wtedy by tylko ukręcono łeb sprawie.
\naiwnością jest wierzenie w uczciwość i praworządność bodnarowskich sądów.

Pn lut 10, 2025 20:52

@Idący
Polskie sądy z uczciwości nie słyną, ale pytanie czy Andrzej Duda jako głowa państwa może zrobić coś więcej, czy może ułaskawić osoby skazane czy też np. tymczasowo arestowne jak ks. Olszewski. Trzeba dokonać jasnej wykładni prawa w kwestii ułaskawienia przez prezydenta RP.

Pn lut 10, 2025 20:57

Ciekawe regulacje w USA. Tam można zanim padnie oskarżenie. Co kraj, to obyczaj.

A u nas? Wszystko zależy od opcji politycznej rządu i prezydenta. Czy są zgodne, czy przeciwne.

Pn lut 10, 2025 21:13

Czyli w USA można ułaskawić kogoś prewencyjnie i tak zrobił Joe Biden pod koniec swojej prezydentury, w Ameryce sędziowie są wybierani w wyborach a w Polsce to wiadomo, że trzeba mieć prawnika w rodzinie aby zostać sędzią albo prawnikiem, nadzwyczajna kasta, niestety ale jestem Polakiem i tego brudu polskości zmyć z siebie nie mogę. USA jest krajem silniejszym gospodarczo i normalniejszym.

Pn lut 10, 2025 21:22

Już raz prezydent ułaskawił prewencyjnie kolegów z PiSu i głupio wyszło bo musiał to "ułaskawienie" powtórzyć po prawomocnym wyroku sądu.

A tak już serio, czytam, czytam te posty andeja, Atimeresa MJ88 i się komentować odechciewa, przerażająca jest ta nienawisć do D.Tuska. Pooglądałem ostatnio republikę i te paski przypomniały mi TVP info Kurskiego. Straszne szambo.

Pn lut 10, 2025 23:59

A ja czytuję pasjami. Sekciarstwo , zwłaszcza kacze od początku mnie bawi.
Rozumiem resentymenty, a nawet bojaźń wobec Tuska. W końcu ryży, nie całkiem swojak, no i ta gała, choć chłop już dorosły. A na dodatek wzrost ponad 170 cm.
Nie rozumiem, stąd rozbawienie i żywe zainteresowanie - jak można być fanem i sekciarzem tego niewydarzonego , przez los skaranego chłopiny, ps.strateg, wodzusia z żoliborskiej kanapy.

Wt lut 11, 2025 9:42

Szczerbina napisał(a):
Już raz prezydent ułaskawił prewencyjnie kolegów z PiSu i głupio wyszło bo musiał to "ułaskawienie" powtórzyć po prawomocnym wyroku sądu.
A tak już serio, czytam, czytam te posty andeja, Atimeresa MJ88 i się komentować odechciewa, przerażająca jest ta nienawisć do D.Tuska. Pooglądałem ostatnio republikę i te paski przypomniały mi TVP info Kurskiego. Straszne szambo.
Straszne szambo, osobno czy łącznie z Twoimi wypowiedziami?
A jeżeli już chodzi o ułaskawienia, to uważam, iż całkiem naturalną jest rzeczą, że musi być jakiś ratunek w okoliczności, gdy prezydent widzi bezprawie w aresztowaniu niewinnych i następnie w zadręczaniu ich kontynuowaniem przewodu sądowego.

Wt lut 11, 2025 10:03

Witold33 napisał(a):
Nie rozumiem, stąd rozbawienie i żywe zainteresowanie - jak można być fanem i sekciarzem tego niewydarzonego [...]
Nie tylko Ty jesteś zdziwiony zainteresowaniem kurduplem. Może ta pozycja od tyłu tak nakręca sektę?

Wt lut 11, 2025 10:26

No i skończyło się rumakowanie, Bodnar zawiesił na 6 miesięcy prokuratora Michała Ostrowskiego, na pocieszenie powiem, że przestępstwo zamachu stanu przedawnia się dopiero po 30 latach. :-)

Wt lut 11, 2025 10:28

MJ88 napisał(a):
Ktoś tu nie rozumie, że jest głównym podejrzanym i dokumenty nie mogą mu zostać przedstawione, co najwyżej zarzuty.

Teraz już rozumie. Bodnar przyznał się do winy zawieszając Ostrowskiego. Tak działa totalitarne władza.
Na razie nie strzelają w tył głowy. Nie zsyłają do obozów koncentracyjnych, ani łagrów. Na razie tylko zawieszanie, odsuwanie na boczny tor, podważanie kompetencji.
Przeraża mnie myśl, że do przyspieszenie wprowadzania totalitaryzmu brakuje im tylko Trzaskowskiego. Najpierw dokończą PIS, potem Konfę, aby w końcu zutylizować obecnych koalicjantów, czyli przerobić na wasali.
Jestem przerażony tym, co Tusk robi, a z drugiej strony podziwiam jego talent i skuteczność. Wydaje mi się, że obecnie jest on jedynym spośród polskich polityków, który ma jakąś charyzmę. Szkoda, że nie jest po stronie Polski.

Wt lut 11, 2025 10:31

@Idący

Trzeba zrobić wszystko aby Trzaskowski nie został prezydentem Polski aby system się nie domknął, ja w drugiej turze wyborów prezydenckich będę głosował na każdego byle nie wygrał Trzaskowski.

Wt lut 11, 2025 10:35

Atimeres napisał(a):
Straszne szambo, osobno czy łącznie z Twoimi wypowiedziami?
A jeżeli już chodzi o ułaskawienia, to uważam, iż całkiem naturalną jest rzeczą, że musi być jakiś ratunek w okoliczności, gdy prezydent widzi bezprawie w aresztowaniu niewinnych i następnie w zadręczaniu ich kontynuowaniem przewodu sądowego.

Ja nie używam mowy nienawiści, staram się merytorycznie dyskutować. Natomiast paski w republice są straszne, jeżeli Tobie się podobają to współczuję. Zresztą z Twoich wypowiedzi wynika, że masz klapki na oczach i przesiąkniety jesteś pisowską propagandą. W innym wątku stwierdziłeś, że nie widziałeś nic złego w działaniach Pis, to świadczy, że nie jesteś w stanie obiektywnie ocenić rzeczywistości. Fakty świadczą wyraźnie, że przez te 8 lat działo się wiele złego i dlatego ludzie 15.10 stali do późnych godzin nocnych w kolejkach.
Z drugiej strony cenie sobie na przykład dyskusje z Idącym, chociaż bardzo się różnimy politycznie to jest on gotowy skrytykować PiS, tak jak ja mogę skrytykować Tuska i koalicję za wiele rzeczy.

Wt lut 11, 2025 10:45

Ja też chętnie skrytykuję Tuska. Nie bawię się w plemiona. Tylko zwyczajnie sobie patrzę. Zgadzam się z tobą, Szczerbina, twój militarny nick jakoś mi się kojarzy z innego forum. Ale pewnie jesteś młody, jeszcze nie wiesz, jak bardzo ludność, tzw. "korona Stworzenia" potrafi umysłowo szorować dno. Ludność lubi plemienność, przepada atawistycznie (=ewolucyjnie) za sekciarstwem = pokurcz im to od kilkunastu lat daje na talerzu. Więc wyłażą z mysich dziur na boży świat . Więc ich widać głównie w szczujni tv rjespublika putinowska.

Wt lut 11, 2025 20:06

Widziałem mem. Putin dzwoni do wodzusia z Żoliborza, jak jeszcze buł u władzy : jak rozwalicie Unię Europejską - oddam wrak.

Śr lut 12, 2025 0:10

Karol Kord

"Niestety"
"Róbmy rząd, chodźmy stąd",
padło hasło z sali.
Rząd uformowali.
Niestety – zostali.

Bogdan Brzeziński

"Rzecz wstydliwa"
My jesteśmy naród, który
z natury nie jest ponury.
Tylko że wciąż we krwi mamy
wszystkie narodowe dramy.
Nie zachwyci żadna draka-ć,
bo szlachetniej się popłakać.
Nie porwie rozrywka płocha-ć,
bo podnioślej się rozszlochać.
Do tragedii ciągnie cóś cię,
bo to jakoś w lepszym guście
I entuzjazmuje ból cię,
boś wychowan w jego kulcie.
Zasię śmiech to rzecz wstydliwa,
z którą każdy się ukrywa.
Bo to zawsze coś gorszego.
A cholera wie dlaczego!

Śr lut 12, 2025 23:07
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona