Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn paź 20, 2025 11:34

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Czy uda się zablokować Czaskowskiego? 
Autor Wiadomość

Post Re: Czy uda się zablokować Czaskowskiego?
Czyli kawalerki można okazyjnie przejmować i nie bać się, że sprawa zostanie wyjaśniona. Hmm, myślę, że wyborcy zdecydują, czy chcą mieć takiego sprytnego prezydenta

Cz maja 15, 2025 22:14

Tylu ludzi czepnęło się tej kawalerki jak rzep psiego ogona...

Dobry cytat (z własnym wyróżnieniem):
Idący napisał(a):
O to, że skorzystał z okazji, z której każdy by skorzystał, gdyby mu się trafiła. O to, że wykazał sie sprytem. Można różnie oceniać od strony etycznej, ale prawa nie złamał. Natomiast firmy finansujące kampanię Trzaskowskiego (nielegalnie) wykorzystały to, aby budzić negatywne emocje. Na tym polega hejt, aby ludzie nie kierowali się rozumem, tylko emocjami.

Bóg jest tylko jeden. Nie ma boga poza BOGIEM. Nie chcę iść do piekła! Nie chcę być potępiony bez końca! Wszystko, co nie jest Bogiem, jest stworzeniem jedynego Boga, jaki istnieje we wszechbycie. Bóg jest niezmienny, bez początku, bez końca.

Cz maja 15, 2025 22:43

Złamał prawo kłamiąc do aktu notarialnego. Który zresztą jest z tego względu nie ważny z mocy prawa. Myslę że liberałowie teraz tego nie ruszają, by nie przegrzać tematu. Żeby nie było znów "o jedną kremówke za daleko". Po wyborach wystarczy akt zaskarżyć komukolwiek, kto ma interes prawny.

Cz maja 15, 2025 23:45

Tu chodzi o to, aby Donald Tusk nie doprowadził do "domknięcia systemu". Prawdopodobnie będzie druga tura. W niej zapewne zmierzą się Nawrocki i Trzaskowski, a nie Mentzen i Trzaskowski czy Braun i Trzaskowski.

Bardzo ważne jest, aby w drugiej turze nie tylko nie oddać głosu na Trzaskowskiego, ale i oddać ważny głos na osobę będącą przeciwnikiem kandydata Koalicji Obywatelskiej. Głosowanie ważnie na Nawrockiego w drugiej turze NIE oznacza zgadzania się ze wszystkim, co proponują Nawrocki czy PiS! Można sprzeciwiać się niektórym poglądom i planom Nawrockiego i PiS-u, ale Koalicja Obywatelska jest gorsza i bardziej niebezpieczna niż PiS. Oznacza powiedzenie "NIE" "długopisowi Donalda Tuska" w Kancelarii Prezydenta i chęć, aby nowy prezydent Polski był spoza koalicji trzynastego grudnia!

Bóg jest tylko jeden. Nie ma boga poza BOGIEM. Nie chcę iść do piekła! Nie chcę być potępiony bez końca! Wszystko, co nie jest Bogiem, jest stworzeniem jedynego Boga, jaki istnieje we wszechbycie. Bóg jest niezmienny, bez początku, bez końca.

Pt maja 16, 2025 6:51

Możesz się modlić o niezamknięcie systemu. Nikt nie broni i nic nie kosztuje. A będzie i tak , jak chce Bóg.
A może Bóg właśnie zamknięcia systemu chce i to On pokierował, by w głowinie "stratega" wyroił się pomysł z kandydatem Batyrem? I on wykreował u wodzusia lęk przed Czarnkiem?
A wszystko to, by domknąć system. Bo nasz naród z nieznanych bliżej przyczyn szczególnie umiłowany?

Pt maja 16, 2025 8:15

Nie chcę być sługusem Niemców i muzułmanów. Nie chcę deprawacji dzieci i młodzieży patologiczną "edukacją zdrowotną". Nie chcę niszczenia narodu polskiego. Nie chcę niedostatku i biedy. Nie chcę zniesienia prawa weta w Unii Europejskiej. Nie chcę centralizacji Unii Europejskiej, zwłaszcza na niemiecką modłę. Nie chcę krzywdzenia polskich rolników. Nie chcę Zielonego Ładu i podłego ETS2.

Pt maja 16, 2025 8:25

Mówisz, jak chce kaczor byś mówił. Nałykałeś się propagitki jak gąsior. Na zdrowie.

Pt maja 16, 2025 9:33

Ciekawy komentarz z Facebooka (z własnymi wyróżnieniami):
Cytuj:
Nie wiem, czy większość z Was zdaje sobie z tego sprawę, ale w najbliższą niedzielę odbędą się najważniejsze wybory w naszym życiu. Staniemy nie przed wyborem Nawrocki czy Trzaskowski, ale przed znacznie ważniejszym. Zdecydujemy: dalsze istnienie niepodległego państwa polskiego, kontynuacja 1000-letniej tradycji wolności, decydowania o własnym losie, czy jego likwidacja, oddanie się pod zarząd Niemiec i stopniowe wymazanie ostatnich resztek naszej odrębności i zniknięcie z kart historii.

Cytuję komentarz z X:
Cytuj:
Dla tych, którzy liczą, że po zwycięstwach Tuska i jego pomocników będą równoprawnymi obywatelami zjednoczonej Wielkiej Europy, mam złą wiadomość. Będziecie nędznym, pogardzanym, dzikim folklorem, ostatnim przeżytkiem wielkiego niegdyś narodu, który sam się - z głupoty - zlikwidował. Będziecie pośmiewiskiem wielkich, aż wyginięcie bez dzieci i tożsamości.

Pt maja 16, 2025 9:43

Ta "światła elita" ma już domy w Hiszpanii, Katarze, Bahrajnie. Oni już nie są zaściankowymi Polakami, ale obywatelami świata. A Polska to kolonia. Nie do końca skolonizowana.

Tak, to bój o Polskę z całą jej dziejową spuścizną. Albo wyrwanie przeszłości z korzeniami i włożenie jej między zapomniane mity, legendy.

Pt maja 16, 2025 9:54

https://www.fronda.pl/a/Dosc-przerzucan ... 43600.html - Dość przerzucaniu migrantów! - polski protest w Niemczech
Cytuj:
W sobotę 17 maja w niemieckim Görlitz, tuż za mostem granicznym im. Jana Pawła II, odbędzie się pierwsza w historii demonstracja zorganizowana przez polski Ruch Obrony Granic na terytorium Niemiec. Jej celem będzie wyrażenie sprzeciwu wobec masowego odsyłania migrantów z Niemiec do Polski oraz polityki migracyjnej rządu federalnego w Berlinie. Organizatorzy zapowiadają biało-czerwone flagi, odtworzenie „Roty” oraz wystąpienia liderów społecznych.

ŻADNEGO przyjmowania wrogich kulturowo migrantów!

Trzeba pokonać Trzaskowskiego w drugiej turze!

Pt maja 16, 2025 10:05

Czy jest szansa, że gdy zobaczy swoje nnaazzzwwiisskkoo zapisane w ten sposób sam się zablokuje?

Pt maja 16, 2025 11:39

Zamiast się głowić i kombinować, nie wystarczy poczytać vademecum?

https://www.se.pl/trojmiasto/wybory-pre ... -cAFr.html

Pt maja 16, 2025 17:32

Nawrocki ponoć jest za kompromisem aborcyjnym, a nie za całkowitym zakazem aborcji. Jeśli tak jest, to się z nim NIE zgadzam.

W pierwszej turze chcę głosować na Brauna zamiast na Nawrockiego, żeby zganić miałkość moralną wielu "pisowców", zwłaszcza z najwyższych szczebli.

Druga tura będzie kluczowa. Szczególnie gorliwi katolicy NIE chcą oddać ważnego głosu na Nawrockiego przeciwko Trzaskowskiemu w drugiej turze, bo uważają głosowanie na PiS czy Nawrockiego za grzech nawet w tej okoliczności i coś niezgodnego z własnym sumieniem.

https://www.youtube.com/watch?v=TKqriBwUJDM - KIM NAPRAWDĘ JEST RAFAŁ TRZASKOWSKI?

Pt maja 16, 2025 19:00

niewazny12 napisał(a):
KIM NAPRAWDĘ JEST RAFAŁ TRZASKOWSKI?
Wszem i wobec chodzi fama, że jest przyszłym prezydentem Polski.

Pt maja 16, 2025 20:20

Oby Rafał Trzaskowski nie był przyszłym prezydentem Polski!

Ważny głos na Nawrockiego przeciw Trzaskowskiemu w drugiej turze - opowiedzenie się za minimalizacją zła.
Brak ważnego głosu na któregokolwiek z kandydatów w drugiej turze - nieopowiedzenie się za minimalizacją zła, nieopowiedzenie się za maksymalizacją zła, jakby połowa wsparcia maksymalizacji zła.
Ważny głos na Trzaskowskiego przeciw Nawrockiemu w drugiej turze - opowiedzenie się za maksymalizacją zła.

Nie dajmy się ponieść emocjom, odmawiając oddania ważnego głosu na Nawrockiego przeciwko Trzaskowskiemu w drugiej turze!

Pt maja 16, 2025 20:29
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2