Autor |
Wiadomość |
angua
|
Jasne, że świetna. Tylko traci na romantyczności.
A zdjęcia na jakości - korzystanie z cyfrówki często oznacza zamianę jakości na ilość, niestety. Ale i tak kocham ten wynalazek 
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
Śr sty 11, 2006 13:53 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
nie mam to jak stry zenikt czy inne stare aparty co można filtry zakladac .
|
Cz sty 12, 2006 17:33 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Nade wszystko - i chyba nikt nie będzie z tym polemizował - najlepszy jest sprzęt, który każdy jest w stanie sam obsługiwać. A jak nie umiem obsługiwać lustrzanki, to normalne jest że dla mnie najlepszym rozwiązaniem jest cyfrówka - prawda 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Cz sty 12, 2006 21:06 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ToMu napisał(a): Nade wszystko - i chyba nikt nie będzie z tym polemizował - najlepszy jest sprzęt, który każdy jest w stanie sam obsługiwać. A jak nie umiem obsługiwać lustrzanki, to normalne jest że dla mnie najlepszym rozwiązaniem jest cyfrówka - prawda 
obsługa jest bardzo prosta trzeba troszke pociwiczyc moze jeden film zmarnować ale idze sie szybko na uczyć a efekt super ale za śrenoe pienidze około 3000tys zł mozen kupic fajna lustrzan cyfrowa super zabawka
|
Cz sty 12, 2006 21:59 |
|
 |
jo_tka
|
Luki
Nawet jeśli miałeś na myśli 3000,- to to dla mnie nie jest średnia kwota, tylko kwota nieosiągalna
A z dziwniejszych rzeczy do fotografowania, to w lecie zaparłam się na wodę  Ślad kropli na kałuży, deszcz na szybie i inne takie  Ale dziwnie to wyszło 
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Cz sty 12, 2006 23:14 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
pamietam ze kiedys jedno zdjacie robilem 3 dni co wieczor wchodzilem na dach wierzowaca i czekame na odpowdni zachod siedzilam po 2 godzny ale dudał sie tak samo kiesy polawalm na zdjecie pociegu 3 dni
|
Pt sty 13, 2006 0:10 |
|
 |
bobo
|
jo_tka napisał(a):  Ślad kropli na kałuży, deszcz na szybie i inne takie
Przypomniało mi się, że kiedyś "zdjęłam" pająka w swojej sieci, jak plótł na krzaku. To jest przecudowne zdjątko. Były tam kropelki rosy, bardzo ciekawie wyglądał taki zapracowany pajączek.
A takie zdjęcia pędzących samochodów, które pokazują w sumie tylko linie poziome tez są całkiem fajne.
_________________ Miłować Go całym sercem, całym umysłem i całą mocą i miłować bliźniego, jak siebie samego daleko więcej znaczy niż wszystkie całopalenia i ofiary. Mk12,33
|
Pt sty 13, 2006 9:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
bobo napisał(a): jo_tka napisał(a):  Ślad kropli na kałuży, deszcz na szybie i inne takie Przypomniało mi się, że kiedyś "zdjęłam" pająka w swojej sieci, jak plótł na krzaku. To jest przecudowne zdjątko. Były tam kropelki rosy, bardzo ciekawie wyglądał taki zapracowany pajączek. A takie zdjęcia pędzących samochodów, które pokazują w sumie tylko linie poziome tez są całkiem fajne.
bobo to napewan są piekne fotki do nich trzeba stosowac odpowidną technike ale jak sie mam dobry sprzęt to mozna naprawde cuda zdziałać fotografija jest cudowna. fotografia jest dla mnie jak polowanie bez mordowania. Czesto zeby zrobic dobrą fotka trzeba spedzic sporo godzin na szukaniu celu trzeba być cierpliwym i uwazny by nie sposzy onbiektu.
Nie lubie robic zdjęci automatami bo to nie jest prawdziwa fotografia tyko tak masówka.
|
N sty 15, 2006 12:55 |
|
 |
bobo
|
Aparaty automatyczne to tzw. głupie kamery. Też tego nie lubię, ale dla laików całkiem niezła rzecz. Od czegoś trzeba zaczynać. To, jak w szkole: najpierw a, potem b itd.
A poza tym od zawartości kieszeni zależy, jakim sprzętem operujemy, hm...

_________________ Miłować Go całym sercem, całym umysłem i całą mocą i miłować bliźniego, jak siebie samego daleko więcej znaczy niż wszystkie całopalenia i ofiary. Mk12,33
|
N sty 15, 2006 15:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
bobo napisał(a): Aparaty automatyczne to tzw. głupie kamery. Też tego nie lubię, ale dla laików całkiem niezła rzecz. Od czegoś trzeba zaczynać. To, jak w szkole: najpierw a, potem b itd. A poza tym od zawartości kieszeni zależy, jakim sprzętem operujemy, hm... 
dobra aparat typu idiot kamera kosztyje z 250-300 zł za te pienidze jestes w stanie lupic zenita na bazarze i bedziesz mic lepej jakości fotki niz z idiot kamry a co do na uki sie nie zgodze lepiej odrzy na głeboka wode iśc
|
N sty 15, 2006 16:01 |
|
 |
Mieszek
|
bobo:
Cytuj: Ja lubię fotografie ludzi na tle przyrody. A martwą naturę wolę sama malować. Incognito, no nie wiem, czy jest ktoś taki, kto by nie lubił fotografii. WoooW
jak ja cos kiedys malowałem w szkole to mi tylko "martwa natura" wychodziła bo ozywiona ja nie można było nazwać...:P:P:P
ja za to lubie zdjęcia morza,plazy, bursztynu ostatnio grzybków np a czasem jakaś rzeka albo kwiaty no i rodzinne zdjęcia oczywiście 
i dlatego nie wiem co zaznaczyc ludzie,krajobrazy czy przyrodę

_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
N sty 15, 2006 17:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
polcem fam robic fotki jak ktos ma aprat z mozlwośc wylacznie lampy i z długim czasem na swietlanie robic nocą gdzieś na moście jak uciekają samochody cudownie to jest widzieć te fotki potem
|
N sty 15, 2006 23:29 |
|
|
|