Telefony komórkowe a zdrowie
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Pewnie. Stare cegly sprawdzaja sie jako "telefony obronne"
A wlasnie... Wy tez patrzycie na przerozne funkcje telefonu, czy podobnie jak ja oczekujecie tylko, zeby mial alarm wibracyjny, dzwonil, odbieral smsy i pozwalal je wysylac?
Crosis
|
| Wt lip 25, 2006 16:49 |
|
|
|
 |
|
Stanisław Adam
|
Crosis napisał(a): Pewnie. Stare cegly sprawdzaja sie jako "telefony obronne"  A wlasnie... Wy tez patrzycie na przerozne funkcje telefonu, czy podobnie jak ja oczekujecie tylko, zeby mial alarm wibracyjny, dzwonil, odbieral smsy i pozwalal je wysylac? Crosis
Podobnie. Ale z pewnymi ale.
Musi mieć pojemną książkę adresową.
Musi mieć pojemną baterię.
SMSsy toleruję w odbiorze, nienawidzę pisać (dziubanie w klawisze ? brrr ...)
| Wt lip 25, 2006 17:02 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
No z bateria to u mnie pol biedy, moj po prostu laduje sie zawsze, kiedy tylko mam dostep do produ. A co do pojemnej ksiazki to sie zgadzam  Sam mam okolo 350 wpisow....
Crosis
|
| Wt lip 25, 2006 17:08 |
|
|
|
 |
|
Mieszek
|
Crosis zapewne pijesz tutaj do "namierzania delikwenta" jako gadżetu czyli chciałbyś wprowadzic taki chip jednak nie w ciało pacjenta ale w komórke?
jak dla mnie to byłoby lepsze rozwiązanie i nawet bardzo przydatne jesteś zadowolony z odpowiedzi?
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
| Wt lip 25, 2006 17:15 |
|
 |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Crosis napisał(a): Pewnie. Stare cegly sprawdzaja sie jako "telefony obronne"  A wlasnie... Wy tez patrzycie na przerozne funkcje telefonu, czy podobnie jak ja oczekujecie tylko, zeby mial alarm wibracyjny, dzwonil, odbieral smsy i pozwalal je wysylac? Crosis Nie uważam, żeby komórka musiała mieć odtwarzacz mp3, radio, tv, lodówkę itp. W moim przypadku - przede wszystkim musi być płaska, wygodna i miękka klawiatura, mocna bateria. No i duża pamięć na smsy - sporo dostaję. Stanisław Adam napisał(a): SMSsy toleruję w odbiorze, nienawidzę pisać (dziubanie w klawisze ? brrr ...)
Dlatego w domku - nie z oszczędności, co bardziej dlatego, że szybciej - korzystam z bramek internetowych  do wysyłania 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| Wt lip 25, 2006 19:41 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Żeby się dało dzwonić, odbierać, sprawnie pisać sms-y, i żeby długo trzymała bateria.  Niestety w moim starym sagemie pisanie smsa to udręka, bateria za to trzyma tydzień.
A propos mikrofal: Nie chce ktoś klistronu na 36GHz jako "pomnik techniki" ?  Ja jednego postawiłem w takiej roli, a jeszcze parę mam 
|
| Wt lip 25, 2006 21:00 |
|
 |
|
ToMu
|
Słuchajcie - Nokie, i tyle
Najlepsze  Niezawodne 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
| Wt lip 25, 2006 21:02 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A - i żeby komórka nie miała wydziwianych kształtów 
|
| Wt lip 25, 2006 21:02 |
|
 |
|
Stanisław Adam
|
ToMu napisał(a): Słuchajcie - Nokie, i tyle  Najlepsze  Niezawodne 
Co jest ? Post sponsorowany ?
Siemens, i basta !
| Śr lip 26, 2006 14:01 |
|
 |
|
Mieszek
|
tia najlepsze sa Alcatelei jak to było wspomniane Sagem 
|
| Śr lip 26, 2006 16:52 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
MIeszku, komorke juz teraz mozna bezwarunkowo zablokowac. Te nowe mozna tez zlokalizowac w dowolnym miejscu, jesli sa aktywne. Tylko, ze koszty sa jeszcze za duze, no i nikt sie do tego nie przyzna.
Komorka sama w sobie jest chipem
Crosis
|
| Śr lip 26, 2006 21:16 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Ale każdą komórkę czynną (nawet baardzo starą) można zlokalizować w prosty sposób - każda pracująca komórka cały czas utrzymuje kontakt z siecią. Sądze, że stacje rozsiewcze (BTS) rejestrują jaki numer się ostastnio logował, a obszar który pokrywa taka stacja jest dość niewielki (zwłaszcza w mieście)
Pozdrawiam 
|
| Śr lip 26, 2006 21:56 |
|
 |
|
Mieszek
|
czasem z kilku stron nas wyłapuja i mamy co chwila inny komunikat gdzie sie to obecnie nie znajdujemy
to jedynie wskazuje na to, ze ciągle jestesmy pod wpływem tej antenki co jest w komórce
to jak, może na komórce umiescimy komunikat "Minister zdrowia ostrzega..." 
|
| Śr lip 26, 2006 22:37 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
[quote="Mieszek"]
to jedynie wskazuje na to, ze ciągle jestesmy pod wpływem tej antenki co jest w komórce
Owszem  Jeśli by kogoś interesowało, jak komórka nadaje (tam jest modulacja cyfrowa, i szczeliny czasowe - kilka komów na jednej częstotliwości), to moge mu zeskanować krótki tekst 
|
| Śr lip 26, 2006 22:52 |
|
 |
|
ToMu
|
Stanisław Adam napisał(a): ToMu napisał(a): Słuchajcie - Nokie, i tyle  Najlepsze  Niezawodne  Co jest ? Post sponsorowany ? Siemens, i basta !
Stasiu, nie doszukuj się tym razem żadnej złośliwości w tym, co napiszę.
Nie znoszę Siemensów. Miałem tej marki ze 3 telefony, w tym mój pierwszy  , ale absolutnie nie odpowiada mi ich menu. Kształt - jak była seria tych takich jajowatych, był fajny. Ale po prostu takich telefonów nie znoszę. Ostatnim modelem, jaki kupiłem, był bodajże S55 - tylko dlatego, że brałem abonament, a żadsnych innych fajnych (Nokii) nie było, a chciałem telefon tani (zresztą, sprzedałem go bez problemu za ładną sumkę miesiąc później).
Ale rozumiem, że to jest kwestia gustu 
|
| Cz lip 27, 2006 7:58 |
|
|
|