Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 02, 2025 22:15

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 Krótki plener fotograficzny w parafii :) I nie tylko... 
Autor Wiadomość
A co? Kler prowadzi własną działalnosć gastronomiczną?

Wt wrz 12, 2006 8:28

Tu jest fajna stronka z naszymi krakowskimi kościołami (i nie tylko kościołami):
http://www.krakow4u.pl/index.php?parame ... fe33b35479
Tylko trzeba sobie popowiększać poszczególne zdjęcia, ale niektóre sa niesamowite.

Ty to zawsze coś wyszperasz, no! ;)

A to mój:
Kościół NMP z Lourdes

Szalony - jest tam i zdjęcie, i opis organów; powinieneś koniecznie zobaczyć :P:D

które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia,
niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

Wt wrz 12, 2006 8:33

Chcesz, to Ci mogę dać kawałek obwarzanka, z sezamem. :P

Wt wrz 12, 2006 8:34

A zdjęcia "mojego" kościoła (podkrakowskiego) jakoś nie mogę znaleźć.

Wt wrz 12, 2006 8:38

Ostatnio sprawiłem sobie takie pożyteczne narzędzie na stronie, dzięki którem wiem co słychać wśród odwiedzających moją stronę ;)
Fajnie że są ludzie którym się podoba, tym bardziej fajnie że mi podoba się to co robię w wolnym czasie.
A tak w ogóle to mam pytanie do Szalonego... Nie byłem jeszcze w S.Annie na chórze, a przyznam szczerze, że bardzo chiciałbym zrobić kilka zdjęc z tego miejsca. Czy jestes osoba, która może mi pomóc ? Czy raczej mam przechodzić przez "tradycyjną" ścieżkę, oficjalnych podań w kancelarii, które nie zawsze przynoszą pożądane efekty :-]

Dziekuję i Pozdrawiam,
Pawel[/i]

Wt wrz 12, 2006 9:25
Zobacz profil WWW

Post Re: :)
krakowiak79 napisał(a):
Ostatnio sprawiłem sobie takie pożyteczne narzędzie na stronie, dzięki którem wiem co słychać wśród odwiedzających moją stronę ;)

Ja nawet nie chcę wiedzieć, co to dokładnie znaczy :D

Cytuj:
Fajnie że są ludzie którym się podoba, tym bardziej fajnie że mi podoba się to co robię w wolnym czasie.

Te zdjęcia zdecydowanie zasługują na wyrazy uznania :)
I to nie tylko fotki kościołów ;) Na przykład to mi się strasznie podoba [pozwoliłam sobie zmniejszyć, żeby się nam forum nie rozjechało]:

Obrazek

które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia,
niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

Wt wrz 12, 2006 9:37

A to wczoraj zrobiłem jadąc do pracy o 7:36. Dokładniej mówiąc przejeżdżając przez most Dębnicki zostałem uraczony niesamowitym widokiem mgieł sunących powoli nad powierzchnia rzeki, więc warto było wyjść z autobusu, wrócić się na drugą stronę i popatrzeć na Wawel. Czasami jest pięknie :)

Wt wrz 12, 2006 9:56
Zobacz profil WWW
A to wczoraj zrobiłem jadąc do pracy o 7:36. Dokładniej mówiąc przejeżdżając przez most Dębnicki zostałem uraczony niesamowitym widokiem mgieł sunących powoli nad powierzchnia rzeki, więc warto było wyjść z autobusu, wrócić się na drugą stronę i popatrzeć na Wawel. Czasami jest pięknie :)

Piękne jest to, że potrafisz dostrzec urok takich chwil.

A Twoje zdjęcia są cudowne :) Jak pierwszy raz znalazłam tę stronkę to siedziałam i oglądałam wszystkie po kolei. Nawet te dobrze mi znane. Albo może przede wszystkim te dobrze mi znane, ale z zupełnie innej perspektywy.

Wt wrz 12, 2006 12:07
Post Re: :)
krakowiak79 napisał(a):
A tak w ogóle to mam pytanie do Szalonego... Nie byłem jeszcze w S.Annie na chórze, a przyznam szczerze, że bardzo chiciałbym zrobić kilka zdjęc z tego miejsca. Czy jestes osoba, która może mi pomóc ? Czy raczej mam przechodzić przez "tradycyjną" ścieżkę, oficjalnych podań w kancelarii, które nie zawsze przynoszą pożądane efekty :-]

Dziekuję i Pozdrawiam,
Pawel[/i]

Przyjdz na koniec mszy o 13:00, i powiedz p.Lukaszowi (organista), ze chcesz zrobic zdjecie z choru. Jesli nie bedzie sie spieszyl na obiad, to nie powiniem miec obiekcji. Ewentualnie mozesz wbic przed 19:30, ale zanim zacznie sie rok akademicki, bo wtedy juz nie gra.

Jakbys mial jakies trudnosci (nie sadze), to ja mam tam wejscie bez problemow. :-) Nawet zdarzalo mi sie przegadac caly slub z organista :D

PS. Kancelaria, to jedno z niewielu miejsc na parafii, w ktorym nigdy nie bylem 8)

Aha, oczywiscie masz wejsc na chor, zanim p. Lukasz zejdzie, bo jak pozamyka to juz se nie wejdziesz.

Josif :arrow: Osoba prawna prowadzaca stube jest chyba Duszpasterstwo Akademickie.

A moderacje tradycyjnie prosze o scalenie moich postow :D

Moderacja jak zwykle czyni to z wielką przyjemnością :P
Napisałam ja - angua

Wt wrz 12, 2006 12:31

Aha, oczywiscie masz wejsc na chor, zanim p. Lukasz zejdzie, bo jak pozamyka to juz se nie wejdziesz.

Josif :arrow: Osoba prawna prowadzaca stube jest chyba Duszpasterstwo Akademickie.

A moderacje tradycyjnie prosze o scalenie moich postow :D

Dzięki za info :-) W takim razie jeśli będzie w niedzielę słoneczna, ładna pogoda to wtedy uderzę na górę ;-)

Wt wrz 12, 2006 12:43
Zobacz profil WWW

Wt wrz 12, 2006 14:14
Na pewno - jest to z punktu widzenia panstwa zwykla, zarejestrowana dzialalnosc gospodarcza.

Wt wrz 12, 2006 15:06
Tylko, ze czarni mają w naszym panstwie wiele ulg, więc tak do końca nie wiadomo, jak się te rzeczy mają, tak naprawdę.

Wt wrz 12, 2006 16:53
Jesli to nalezy D.A, to jest to zwykla firma, bez jakichkolwiek ulg. Nie sadze, by byla to wlasnosc parafii. Nigdy mnie to nie interesowalo. Jesli chcesz znac jakies szczegoly - skontaktuj sie z x.Iwankiem, on jest szefem duszpasterstwa.

Kropka -> nie dam juz rady dzisiaj, o tej porze jest b. slabe swiatlo. Obiecuje wybrac sie tam jutro :)

Wt wrz 12, 2006 16:56
Angua :arrow: Wiele razy, kolo niego przechodzilem, ale nigdy nie bylem w srodku :D Co do waszych organow - skoro jest to instrument Riegera, zapewne brzmienie bedzie podobne do Dominikanow - typowo romantyczne, "ciemne". Co ciekawe, glosow jest o jeden wiecej niz u wspomnianych dominikanow, w tym 4 jezyki, ktorych OP nie maja, podobnie jak organy w mojej parafii. Zapewnie maja b.ciekawie brzmiacy Volles Werk, a halas zapewniony przez 4 jezyki powinien przebic glosnoscia nawet glosny instrument dominikanow. 8)

Wt wrz 12, 2006 17:03
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona