Krótki plener fotograficzny w parafii :) I nie tylko...
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
A co? Kler prowadzi własną działalnosć gastronomiczną?
|
Wt wrz 12, 2006 8:28 |
|
|
|
 |
angua
|
Ty to zawsze coś wyszperasz, no!
A to mój:
Kościół NMP z Lourdes
Szalony - jest tam i zdjęcie, i opis organów; powinieneś koniecznie zobaczyć  :D
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
Wt wrz 12, 2006 8:33 |
|
 |
Kropka
|
A co, głodny jesteś??
Chcesz, to Ci mogę dać kawałek obwarzanka, z sezamem. 
|
Wt wrz 12, 2006 8:34 |
|
|
|
 |
Kropka
|
Mój poprzedni post był do Josifa
A zdjęcia "mojego" kościoła (podkrakowskiego) jakoś nie mogę znaleźć.
|
Wt wrz 12, 2006 8:38 |
|
 |
krakowiak79
|
 :)
Ostatnio sprawiłem sobie takie pożyteczne narzędzie na stronie, dzięki którem wiem co słychać wśród odwiedzających moją stronę
Fajnie że są ludzie którym się podoba, tym bardziej fajnie że mi podoba się to co robię w wolnym czasie.
A tak w ogóle to mam pytanie do Szalonego... Nie byłem jeszcze w S.Annie na chórze, a przyznam szczerze, że bardzo chiciałbym zrobić kilka zdjęc z tego miejsca. Czy jestes osoba, która może mi pomóc ? Czy raczej mam przechodzić przez "tradycyjną" ścieżkę, oficjalnych podań w kancelarii, które nie zawsze przynoszą pożądane efekty :-]
Dziekuję i Pozdrawiam,
Pawel[/i]
_________________ www.krakow4u.pl
|
Wt wrz 12, 2006 9:25 |
|
|
|
 |
angua
|
 Re: :)
krakowiak79 napisał(a): Ostatnio sprawiłem sobie takie pożyteczne narzędzie na stronie, dzięki którem wiem co słychać wśród odwiedzających moją stronę  Ja nawet nie chcę wiedzieć, co to dokładnie znaczy  Cytuj: Fajnie że są ludzie którym się podoba, tym bardziej fajnie że mi podoba się to co robię w wolnym czasie.
Te zdjęcia zdecydowanie zasługują na wyrazy uznania
I to nie tylko fotki kościołów  Na przykład to mi się strasznie podoba [pozwoliłam sobie zmniejszyć, żeby się nam forum nie rozjechało]:

_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
Wt wrz 12, 2006 9:37 |
|
 |
krakowiak79
|
A to wczoraj zrobiłem jadąc do pracy o 7:36. Dokładniej mówiąc przejeżdżając przez most Dębnicki zostałem uraczony niesamowitym widokiem mgieł sunących powoli nad powierzchnia rzeki, więc warto było wyjść z autobusu, wrócić się na drugą stronę i popatrzeć na Wawel. Czasami jest pięknie 
|
Wt wrz 12, 2006 9:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
krakowiak79 napisał(a): A to wczoraj zrobiłem jadąc do pracy o 7:36. Dokładniej mówiąc przejeżdżając przez most Dębnicki zostałem uraczony niesamowitym widokiem mgieł sunących powoli nad powierzchnia rzeki, więc warto było wyjść z autobusu, wrócić się na drugą stronę i popatrzeć na Wawel. Czasami jest pięknie 
Piękne jest to, że potrafisz dostrzec urok takich chwil.
A Twoje zdjęcia są cudowne  Jak pierwszy raz znalazłam tę stronkę to siedziałam i oglądałam wszystkie po kolei. Nawet te dobrze mi znane. Albo może przede wszystkim te dobrze mi znane, ale z zupełnie innej perspektywy.
|
Wt wrz 12, 2006 12:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: :)
krakowiak79 napisał(a): Ostatnio sprawiłem sobie takie pożyteczne narzędzie na stronie, dzięki którem wiem co słychać wśród odwiedzających moją stronę  Fajnie że są ludzie którym się podoba, tym bardziej fajnie że mi podoba się to co robię w wolnym czasie. A tak w ogóle to mam pytanie do Szalonego... Nie byłem jeszcze w S.Annie na chórze, a przyznam szczerze, że bardzo chiciałbym zrobić kilka zdjęc z tego miejsca. Czy jestes osoba, która może mi pomóc ? Czy raczej mam przechodzić przez "tradycyjną" ścieżkę, oficjalnych podań w kancelarii, które nie zawsze przynoszą pożądane efekty :-] Dziekuję i Pozdrawiam, Pawel[/i]
Przyjdz na koniec mszy o 13:00, i powiedz p.Lukaszowi (organista), ze chcesz zrobic zdjecie z choru. Jesli nie bedzie sie spieszyl na obiad, to nie powiniem miec obiekcji. Ewentualnie mozesz wbic przed 19:30, ale zanim zacznie sie rok akademicki, bo wtedy juz nie gra.
Jakbys mial jakies trudnosci (nie sadze), to ja mam tam wejscie bez problemow.  Nawet zdarzalo mi sie przegadac caly slub z organista
PS. Kancelaria, to jedno z niewielu miejsc na parafii, w ktorym nigdy nie bylem
Aha, oczywiscie masz wejsc na chor, zanim p. Lukasz zejdzie, bo jak pozamyka to juz se nie wejdziesz.
Josif  Osoba prawna prowadzaca stube jest chyba Duszpasterstwo Akademickie.
A moderacje tradycyjnie prosze o scalenie moich postow
Moderacja jak zwykle czyni to z wielką przyjemnością  Napisałam ja - angua
|
Wt wrz 12, 2006 12:31 |
|
 |
krakowiak79
|
szalony napisał(a): Aha, oczywiscie masz wejsc na chor, zanim p. Lukasz zejdzie, bo jak pozamyka to juz se nie wejdziesz. Josif  Osoba prawna prowadzaca stube jest chyba Duszpasterstwo Akademickie. A moderacje tradycyjnie prosze o scalenie moich postow 
Dzięki za info W takim razie jeśli będzie w niedzielę słoneczna, ładna pogoda to wtedy uderzę na górę
|
Wt wrz 12, 2006 12:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A płacą podatki?
|
Wt wrz 12, 2006 14:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Na pewno - jest to z punktu widzenia panstwa zwykla, zarejestrowana dzialalnosc gospodarcza.
|
Wt wrz 12, 2006 15:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tylko, ze czarni mają w naszym panstwie wiele ulg, więc tak do końca nie wiadomo, jak się te rzeczy mają, tak naprawdę.
|
Wt wrz 12, 2006 16:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jesli to nalezy D.A, to jest to zwykla firma, bez jakichkolwiek ulg. Nie sadze, by byla to wlasnosc parafii. Nigdy mnie to nie interesowalo. Jesli chcesz znac jakies szczegoly - skontaktuj sie z x.Iwankiem, on jest szefem duszpasterstwa.
Kropka -> nie dam juz rady dzisiaj, o tej porze jest b. slabe swiatlo. Obiecuje wybrac sie tam jutro 
|
Wt wrz 12, 2006 16:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Angua  Wiele razy, kolo niego przechodzilem, ale nigdy nie bylem w srodku  Co do waszych organow - skoro jest to instrument Riegera, zapewne brzmienie bedzie podobne do Dominikanow - typowo romantyczne, "ciemne". Co ciekawe, glosow jest o jeden wiecej niz u wspomnianych dominikanow, w tym 4 jezyki, ktorych OP nie maja, podobnie jak organy w mojej parafii. Zapewnie maja b.ciekawie brzmiacy Volles Werk, a halas zapewniony przez 4 jezyki powinien przebic glosnoscia nawet glosny instrument dominikanow. 
|
Wt wrz 12, 2006 17:03 |
|
|
|