Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 14, 2025 17:07

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2085 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 139  Następna strona
 Wątek dzienny 
Autor Wiadomość

Właśnie wróciłem z lasu - byłem z rodzicami na grzybach, nazbieraliśmy cztery pełne, duże kosze :D Nieść było ciężko, ale położyć się tak w spokoju, w ładną pogodę, w lesie, na miękkim mchu - bezcenne :-) No i mrówki dokarmiłem kanapką :-D Pierwszy raz w swoim leśnym życiu zaznają chleba i dżemu śliwkowego :P A po przyjeździe odprężający prysznic, kawka i biorę się za czytanie coście tu na forum powypisywali :-)

Cz wrz 20, 2007 13:54
Poszukaj kleszczy i innych paskudztw uwielbiajacych wlezc tu i owdzie:)

Cz wrz 20, 2007 14:20

Sprawdzałem i niczego ze sobą z lasu nie przywiozłem - byłem szczelnie ubrany i wypsikany sprayem antykleszczowym :-) W sumie to nigdy w życiu nie miałem kleszcza, a jeżdżę do lasu praktycznie co rok.

Cz wrz 20, 2007 14:27

Pt wrz 21, 2007 3:58

Cieplutkiego dnia mimo ziiiiimnego słońca :-D

Pt wrz 21, 2007 7:38

Obok mojego domu jest szkoła dla dzieci słabosłyszących. Chyba właśnie robią jakąś imprezę bo wystawili głośnikę i puścili na pełną parę disco polo. Mam w mieszkaniu okna, które bardzo dobrze tłumią dźwięki, a i tak gdy je zamknę to muzykę słychać tak głośno, jakbym sam ją w sobie mieszkaniu puszczał. Rozumiem, że oni są niedosłyszący, ale przesadzili ostro. :/ A jak to znoszą zwierzęta żyjące wokół naszego domu, np. dzikie koty, które mają słuch o wiele bardziej wrażliwy niż człowiek? Aż strach pomyśleć... Apelu żadnego jeszcze nie ma, kilka osób się po boisku kręci, a oni już muszą na pełną parę puszczać jakieś szity disco polowe :/

Pt wrz 21, 2007 8:30
Heh, Zen zazdroszczę wypadów na grzyby...Ja ostatnio chciałam zaciągnąć koleżankę, ale ona mnie nastraszyła kleszczami, a ja sama bałam się zboków leśnych :-)

Dzisiaj wychodzi nowy Shippuden:jupi:, mam nadzieję, że Kakashi + Naruto nie uszkodzą za bardzo Deidary...Biedakuś stracił rękę...chętnie opatrzyła mu rany... :-)

Pt wrz 21, 2007 10:53

a ja sama bałam się zboków leśnych :-)

Co to jest zbok leśny? :co: Teresse, Ty masz chyba jakąś zbokowatą manię prześladowczą ;]

Pt wrz 21, 2007 11:10

Naoglądałam się Z akt FBI i "Detektywi Sądowi" na Discovery... :?

Pt wrz 21, 2007 11:24

Zbok grasujący po lesie...

Naoglądałam się Z akt FBI i "Detektywi Sądowi" na Discovery... :?

Zbok leśny, jak sama nazwa wskazuje, żyje w lesie i atakuje jedynie sarenki :co:
Tess, jesteś sarenką?

Pt wrz 21, 2007 23:26

Nie dość, ze pozbyłem się psa, którego "przechowywaliśmy" od 3 tygodni i z którym był problem...

... to jeszcze akurat były moje imieniny :lol:

Mamusia pysznego torta upiekła, mój budżet nieco się :) podreperował, no i mam 3 fajne (wybrane wcześniej - heh, rozpieszczają mnie, miała być jedna :P) książki do poczytania :)

Do tego sympatyczny spacerek z moją :D panią.

Optymistyczne (nieprawdaż?) zakończenie kalendarzowego lata :)

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

N wrz 23, 2007 8:47
Zobacz profil WWW

Dziś o godzinie 13 przyjąłem w świątyni Hakubaizan Sanboin Trzy Schronienia :-D Dla tych którzy nie wiedzą co to jest, tłumaczę iż jest to ceremonia odpowiadająca chrztowi w chrześcijaństwie, w jej wyniku człowiek staje się oficjalnie buddystą i otrzymuje buddyjskie imię (imię nadaje udzielający Schronień nauczyciel i zawsze reprezentuje ono jakiś aspekt Oświecenia). Moje buddyjskie imię Dharmy to Shinko. Shin oznacza wiarę, ale nie w takim sensie jak wiara np. w Boga, ale bardziej w sensie zaufania, ufności we własną naturę buddy i możliwość osiągnięcia Oświecenia oraz zaufania do nauk Dharmy. Shin jest też używane w szerszym znaczeniu do określenia Oświecenia. Ko oznacza promień światła, który sprawia, że coś dostrzegamy i pojmujemy. Całe moje imię Dharmy oznacza więc "promień światła wiary" i odpowiada zdolności rozpoznawania i postrzegania aspektów własnej natury buddy. :-)
Ceremonia była bardzo ciekawa, po niej Czcigodny Kanzen udzielił pouczeń odnośnie dalszej praktyki i wręczył mi dokument potwierdzający przyjęcie Schronień. Pogoda dziś dopasowała - w Szczecinie jest idealna. To piękny dzień! :-)

Śr wrz 26, 2007 15:18

Ja wczoraj miałem swój pierwszy formalny zazen w Kannonie pod okiem mnicha (Mikołaj się zwał) - jak po pierwszym siedzeniu (40 minut) niemal musiano mnie zmiotką i szufelką z podłogi zbierać, to poprzestałem jeszcze tylko na 10 minutach medytacji przez chodzenie i darowałem sobie drugie siedzenie, pokłony i śpiewy. W czasie zazen mój umysł szalał i kopał jak dziki koń, nie mogłem zliczyć do dziesięciu, a nawet czasami traciłem na moment świadomość - odpływałem w jakiś dziwny półsen, nie mówiąc już o tym, że tak mi nogi zdrętwiały, że musiałem jest rękoma przesuwać i ustawiać aby wstać :P

Śr wrz 26, 2007 15:56

O tak, drętwienie nóg to także mój problem. Lotosu w ogóle nie daję rady zrobić, a w półlotosie to trochę posiedzę i potem nogę mam jak z waty :P W tej pozycji japońskiej, gdzie się nogi podkłada tak jakby pod siebie też mi strasznie drętwieją.

Śr wrz 26, 2007 16:03
Zencognito, po tym co napisales, z przykroscia musze stwierdzic, ze nie
pojmujesz sensu istoty Sakramentu Chrztu Swietego.

Bog z Toba.
On Cie nigdy nie opuscil.

Śr wrz 26, 2007 16:10
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2085 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 139  Następna strona