Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N wrz 14, 2025 22:53

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2085 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 139  Następna strona
 Wątek dzienny 
Autor Wiadomość

Dziś zobaczyłem plan zajęć na następny semestr.
Tragedia :/
Niby przedmiotów mało, ale beznadziejne, zupełnie mnie nie interesujące i nieprzydatne w przyszłym zawodzie, a do tego z bardzo wymagającymi prowadzącymi :/
Niby wtorki i czwartki całkiem wolne, ale np. w poniedziałki 4 godziny wykładów od 16 do 20 -_-'

Ja też poznałem swój plan zajęć :) Co do przedmiotów to wiedziałem, czego się spodziewać, IV rok jest u nas najbardziej zajechany, kupa nauki... Ale przynajmniej mamy nieźle godziny ułożone :)
A na marginesie Zen, co Ty studiujesz? :)

Cz wrz 27, 2007 16:37

A na marginesie Zen, co Ty studiujesz? :)

Informatykę na Politechnice Szczecińskiej. Niestety z projektowaniem stron internetowych którym się interesuję i z którym wiążę swoją przyszłość zawodową, miał cokolwiek wspólnego tylko jeden przedmiot z tych wszystkich lat studiów.

Lucyna napisał(a):
Zencognito, mylisz sie, buddyzm znam bardziej niz Ci sie to wydaje, i znam ludzi, ktorzy go praktykowali, i mieli pozniej klopoty z wlasnym zyciem.

Ok, to napisz konkretnie gdzie praktykowali, u jakiego nauczyciela, według jakiej tradycji i jakie to problemy mieli oraz jak te problemy wynikły z ich praktykowania buddyzmu.
Napisz też krótko własnymi słowami o co chodzi w buddyzmie, zobaczymy jak dobrze znasz tą religię. Tylko bądź uczciwa i pisz to co masz w głowie, a nie zaglądaj na strony buddyjskie, wikipedię itd.

Jeśli będzie to konieczne to proszę o wydzielenie mojej dyskusji z Lucyną, bo ja tak tego zostawić nie zamierzam.

Cz wrz 27, 2007 16:49
Zen, wybacz ale na przepytki to jestem juz za stara, i ja Ciebie tez z Biblii nie przepytywalam.
Dalej twierdze, za jakbys znal dobrze nauke Chrystusa, to bys Go nie porzucil.
To jest niemozliwe!

Jezeli bardzo rani Cie ten temat to juz przestaje, myslalam ze podchodzisz do tego tematu spokojnie.

Pozdrawiam serdecznie

Cz wrz 27, 2007 17:01

Piszesz, że niby wiesz coś o buddyzmie, a jak Cię proszę o konkrety, to uciekasz. Jak to wygląda?
Dobrze znam nauki Chrystusa i odrzucam tą drogę, bo nie odpowiada mi ani ona sama, ani cel do którego ona prowadzi mi nie pasuje. Jeśli Tobie się taka postawa w głowie nie mieści, to jeszcze nie powód żeby snuć teorie na temat mojej wiedzy religijnej.
Nie rani mnie ten temat, irytuje mnie tylko Twoja postawa pisania o rzeczach o których nie masz pojęcia.

Cz wrz 27, 2007 17:12

Nie wiem czy wiesz Lucyno, ale Budda sam z siebie nie rozpoczął nauczania Dharmy.
Został o to poproszony przez osobowego i wszechmocnego Boga, stwórcę wszechświata, będącego jedną z trzech objawionych osobowych aspektów jednego Boga.
Tak jest napisane w kanonie palijskim - najstarszym zachowanym na piśmie nauczaniu Buddy :)

Cz wrz 27, 2007 17:45

i jeszcze jedno Nino,

Czy pochawalsz odejscie Zencognito z Kosciola?
Czy uwazasz to za jego osobista sprawe?
Czy jakby Twoj przyjaciel odszedl od Chrystusa tez bys mu zadnego slowa krytyki nie powiedziala?

1. Nie napisałam, że pochwalam czy popieram. Ale toleruję i nie zwracam się do niego jak do buddysty tylko jak do człowieka. Jeśli ma być w tym wyborze szczęśliwy to jak najbardziej nie mam nic przeciwko.

2. Tak uważam, że to jest jego osobista sprawa. Jego, jego bliskich, przyjaciół. Ale na pewno nie jest Twoim zadaniem osądzanie go czy wmawianie że nie wie co robi.

3. Gdyby mój przyjaciel odszedł od Chrystusa starałabym sie dowiedzieć dlaczego to zrobił. Próbowałabym z nim rozmawiać na ten temat doradzić, pomóc. Ale oczywiście że bym nie powiedziała słów krytyki tylko przez wzgląd na to że zmienił wiarę. Jeśli byłby szczęśliwy w nowej religii to bym to zaakceptowała i cieszyła się że odnalazł to czego szukał. No chyba żeby ta nowa religia spowodowała że byłby smutny, znękany lub zaczął robić złe rzeczy to wtedy sytuacja wygląda inaczej.

Cz wrz 27, 2007 19:33
Zobacz profil WWW
Dla wszystkich co czekali na Shippudena dzisiaj... :-)

Dattebayo fansubs informuje nas z przykrością, że nie będzie dzisiaj nowego odcinka z angielskimi subami... :-)

Cytuj:
Due to circumstances beyond Dattebayo's control, there will be no release of Naruto Shippuuden today. There is currently no estimate for the release of this episode. Asking about release time in feedback will result in immediate and permanent BAN.

Natomiast pytanie kiedy będzie odcinek zaowocuje natychmiastowym i dożywotnim Banem...LOOOOL :D

Heh, ale za to jest z subami francuskimi, portugalskimi i hebrajskimi... :?
Zamiast napisać, że im się nie chce to wymyślają, skoro Francuzi mogli zrobić tłumaczenie, to czemu nie da się na angielski przetłumaczyć?? :?

Pozostaje mi czytanie książek kupionych w ramach kompulsywnych zakupów... :-)

Pt wrz 28, 2007 11:53

Ja obejrzałem wersję raw na animetube, zobaczyłem sharinganowy atak Kakashiego i w końcu mogę sobie dać spokój z oglądaniem Shippudena :P W ogóle jak ten odcinek się beznadziejnie ciągnął... Przedłużali jak tylko mogli - retrospekcje, powtórki z poprzednich odcinków, minutowe ujęcia jak Kakashi skacze po balach lub drużyna Gaia biegnie... Żenuła :roll:
A dziś wieczorem wychodzi 372 chapter mangi Naruto :D Aż dziwne że żadnych obrazków spoilerowych jeszcze nie ma...

Pt wrz 28, 2007 12:15

A co do sposobów walki to najbardziej lubię puppet masterów...

A co do spoilerów to ja ostatnio mam pecha, co chwila trafiam na jakieś...Jakiś noob napisał już kim jest Pein- lider Akatsuki...

Pt wrz 28, 2007 13:17

Nachodziłem się, nachodziłem i nic nie kupiłem :? Wiem już gdzie kupić spodnie, gdzie kupić buty i gdzie kupić bluzy, ale nadal nie wiem gdzie kupić kurtkę, nigdzie nie widziałem takiej jaka by mi odpowiadała. No i torby ciekawej też nigdzie nie znalazłem. Z tego powodu nie mogę kupić nic. Najpierw muszę kupić kurtkę, do niej dobiorę buty. Do kurtki i butów dobiorę spodnie oraz torbę, a do spodni i kurtki bluzy. W Galerii Centrum fajną kurtkę widziałem, ale 370 zł kosztowała. -_-'

Wt paź 02, 2007 15:12

Zawsze możesz poszukać po tańszych sklepach, nie zawsze oznacza to gorszą jakość... poza tym ja jednak preferuję kupowanie ciuchów na jesień "w posezonowych obniżkach" - jako, że problem mody mnie nie dotyczy, wychodzę na tym zadziwiająco dobrze - na przykład za skórzaną kurtkę z farbowanej na czarno cielęcej skórki zapłaciłem 220 zł :D

Crosis

Wt paź 02, 2007 15:53

Bluzy i spodnie to raczej nie są ciuchy sezonowe, nadają się na wszystkie pory roku poza najgorętszymi okresami lata :-) Cienka kurtka na jesień jest mi zaś po prostu potrzebna, bo nie mam takowej i obecnie używam kurtki brata. Niby ma się szybko zrobić bardzo chłodno, no ale nigdy nie wiadomo.

Wt paź 02, 2007 16:04

A ja zamiast kurtki chodzę na razie w swetrach - i przynajmniej mam codziennie inaczej ;) A w dzień to w ogóle w krótkim rękawku; co za zwariowana jesień :-D

które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia,
niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

Wt paź 02, 2007 18:27

Teraz to już się zmieni. Wreszcie nadchodzi prawdziwa jesień. :-)

Wt paź 02, 2007 19:25
Moderator

Widzę, że nie tylko mnie dopadło zakupowe szaleństwo ;) Z tą tylko różnicą, że ja kupuję akcesoria dla dzieciaczka :D Dziś zakupiłam śliczny zielony kocyk w serduszka, pościel do łóżeczka w pszczółki i koszulę nocną dla mamy karmiącej :P:D
:buja:

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Śr paź 03, 2007 14:08
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2085 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 139  Następna strona