Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt lis 18, 2025 12:11

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2085 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 139  Następna strona
 Wątek dzienny 
Autor Wiadomość

Byłam dzisiaj nad jeziorem, wial silny wiatr i świeciło słońce. Powietrze bylo rześkie i cudowne. Spacerowalam i przytulalam drzewa i czulam jak wielkie i wspaniałe rzeczy Bóg stworzył dla nas a my często przychodząc obok nich nie doceniamy ich piękna i są rutyną dla nas. A przecież tyle piękna jest wokoło nas. Potem staralam sie umieścić swoje zdjęcie w jednym z tematów ale jestem beztalenciem w tych sprawach więc nie wyszlo pomimo pomocy jednej bardzo milej osoby z forum. 2 godziny z przerwami i dalej tego nie potrafię. Postaram sie jeszcze może mnie nagle oświeci.
Pozdrawiam Ania.

So lis 10, 2007 22:14

Troszku wczoraj popiłem... Ale nic tak nie stawia na nogi, jak witaminka C rano :D

Sympatyczny wieczór w miłym towarzystwie :)

A dzisiaj - nadrabianie zaległości w nicnierobieniu :lol:

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

N lis 11, 2007 15:42
Zobacz profil WWW

Spacer wśród bialych drzew był cudowny. Nie perzypominam sobie aby w listopadzie tam gdzie mieszkam był śnieg. Czulam się jak dziecko w "bialym świecie" na drzewach snieg i jeszcze resztki liści, dotykalam galezi na których jak kolderka leżal bialy śnieg,jaki ten świat jest piękny.
Lubię modlić się na spacerach wśrod drzew i natury, dziekować Bogu za jego dary, i za to ze mogę je podziwiać. A teraz siedzę i piję zieloną herbatę i za to również dziekuję Bogu.
Pozdrawiam i zyczę milego popołudnia.

N lis 11, 2007 15:51

Ja dziś wolny czas poświęciłem na tłumaczenie symboliki Taima Mandali, ikonograficznego dzieła wyobrażającego Czystą Krainę Buddy Amitaby. Jakby ktoś był zainteresowany symboliką w ikonografii innych religii oraz japońskimi dziełami sztuki, to może obejrzeć mój ilustrowany przekład pod tym adresem. Nie należę do tradycji Czystej Krainy, ale te przedstawienia są piękne i tłumaczenie ich opisu było czystą przyjemnością :-)

<tutaj minęła chwila, jak patrzałem na profil>
Jeeee! Święto! Admin wgrał mi awatara! Jupi! :jupi:

N lis 11, 2007 16:14

Powinnam już wychodzić a w zasadzie to wybiegać z domu ale chciałam życzyć wam dobrego dnia.
Pozdrawiam Ania.

Pn lis 12, 2007 10:35

A ja jestem mocno zaziębiony i w zasadzie nie wolno mi się ruszać z domu, ale i tak wyjdę, bo muszę chociaż to tej wrednej biblioteki wydziałowej pójść i kserówki odebrać, żeby się uczyć na zaliczenie, które mam w przyszłym tygodniu.

Już byłem wcześniej zaziębiony co prawda, ale nasiliło się to kiedy wracałem z tego paskudnego zaliczenia: śnieg, deszcz, zimno, a ja w cieniutkiej kurtce bez czapki. Idę właśnie zaparzyć ciepłą herbatkę z cytrynką. Mniam, nie ma nic lepszego.

Pn lis 12, 2007 12:00
Zobacz profil WWW
Niektórzy muszą codziennie wychodzić i iść do pracy ;)

A złośliwość losu powoduje, że zawsze jak wracam to okropnie pada :(

A do tego kierowcy. Cholera, ja jak jestem za kółkiem to uważam, żeby nie ochlapać pieszych na chodniku. We Wrocławiu też nie bywam ochlapywany, ale w Kielcach nagminnie. A przecież to jest wykroczenie drogowe!

Crosis

Pn lis 12, 2007 12:02
Crosis, ja jeszcze nie widziałam, żeby ktoś za to mandat dostał...

Dziś w trójmieście też chlapa paskudna. Ale ja nie narzekam. I lubię długie wieczory. I deszcz i ciepłą herbatkę i dobrą książkę po ciężkim dniu pracy :)

Pn lis 12, 2007 16:12
Ja też nie, ale wiem, że takie wykrocznie istnieje.

W Kielcach pogoda się polepszyła. Czyli nie ma chlapy, ale jest przymrozik ;)

Jedyne, co mnie tutaj jeszcze trzyma przy życiu, to to, że w piątek wracam do domu, do Wrocławia, a w sobotę jest fantastyczny festiwal OneLove, na spotkam mnóstwo fantastycznych znajomych i razem z nimi będę okupował widownię dla gości ;)

Crosis

Pn lis 12, 2007 16:26

Jak miło jest wieczorem usiąść z kawą z cykorii pod kocem i czytać wasze posty, oglądnąć dobry film lub poczytać książke. Dzisiejszy dzień przyniósł dużo zaskakujących rzeczy i muszę to wszystko z miłością bliżniego uporądkować w głowie. Czasami kiedy do ludzi podchodzimy z dobrym nastawieniem wszystko możemy zmienić, każdą trudną sytuację zmienić ku dobremu.
Miłego wieczoru życzę am kochani Ania.

Pn lis 12, 2007 18:32
Nie ma to jak gorąca kąpiel z pianką :D:D

To jest coś, co na zakończenie dnia mogę polecić każdemu.... nawet jeśli tak jak ja musi jeszcze siadać do pracy :(

Crosis

Pn lis 12, 2007 19:59

Właśnie wróciłam do domu i planuję co zrobić na obiad może kotlety sojowe i frytki? Potem spacer pomimo silnego wiatru i pozyczony film od koleżanki pierwszy to Jaśminum a drugi Pachnidło.Książki nie mogłam czytać po 30 stronach oddałam, ale film podobno jest mniej drastyczny i ciekawy. Zobaczymy. Ja i tak ciagle mam jeden film w myślach który zaczarował mnie bezwzglednie The Fountain.
Pozdrawiam i życzę miłego popołudnia Ania.

Wt lis 13, 2007 13:27
Potem spacer pomimo silnego wiatru i pozyczony film od koleżanki pierwszy to Jaśminum a drugi Pachnidło

Hmmm... oba miłe, oba o podobnej tematyce, a jakże różne od siebie. Pachnidło książka i film zupełnie różne. Przede wszystkim zupełnie inaczej ukazany bohater... Ale nic nie mówię :x Proponuję jednak zmienić kolejność filmów ;)

P.S. Co to za kawa z cykorii? Nigdy takiej nie piłam. Dobra? Podobna w smaku do czegoś? Rozpuszczalna czy nie? Aniu... :)

Wt lis 13, 2007 16:59

P.S. Co to za kawa z cykorii? Nigdy takiej nie piłam. Dobra? Podobna w smaku do czegoś? Rozpuszczalna czy nie? Aniu... :)

Kawa Inka np. ;-)

Wt lis 13, 2007 17:33
Kawa Inka np.

:oops: aaa.... to piłam :D

Wt lis 13, 2007 17:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2085 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 139  Następna strona