Dlaczego faceci lubią piwo?
| Autor |
Wiadomość |
|
angua
|
Bartas napisał(a): Cytuj: Polemizowałbym z tym że wszystko jest dla ludzi. Masz racje. Źle się wyraziłem. Pisząc to, po prostu miałem na myśli takie rzeczy jak piwo, kawa, wino itd. Jestem jak najbardziej daleko od narkotyków, seksu, wódki, chamstwa, pijaństwa, rozwiązłości itd. To, faktycznie, nie jest dla NORMALNYCH ludzi.
Z tym z kolei ja bym polemizowała. Szczególnie w kwestii seksu i wódki 
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
| Wt wrz 11, 2007 8:20 |
|
|
|
 |
|
Zencognito
|
Mnie bardziej zbulwersowało poczynienie przez Ciebie, Bartas, takiego silnego połączenia między mężczyzną a alkoholem, niż to zdanie, że wszystko jest dla ludzi. Chyba padłeś ofiarą tego nieszczęsnego choć bardzo polskiego przeświadczenia, że alkohol to jedna z oznak męskości. A potem łażą dzieciory z piwem i petami, bo chcą się czuć dorosłe.
|
| Wt wrz 11, 2007 8:40 |
|
 |
|
myself
|
hej sztywniaki!
kto tu mowi ze alkohol to oznaka czegokolwiek? chill out.
bartas troche przesadziles z tymi rzeczami dla nie normalnych.. (eg seks? maan ty to przez paczkowanie chcesz sie rozmnazac?) i co to za forma?
wóda ssa. nie ma nic lepszego niz wielki kufel naprawde zimnego piwa.
| Wt wrz 11, 2007 8:59 |
|
|
|
 |
|
Zencognito
|
myself napisał(a): nie ma nic lepszego niz wielki kufel naprawde zimnego piwa.
I kto tu przesadza? ![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
|
| Wt wrz 11, 2007 9:05 |
|
 |
|
zszywacz
|
Zencognito napisał(a): myself napisał(a): nie ma nic lepszego niz wielki kufel naprawde zimnego piwa. I kto tu przesadza? ![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
Ale to wcale nie jest dalekie od prawdy 
_________________ I recognise...
Myself in every stranger's eyes
|
| Wt wrz 11, 2007 9:09 |
|
|
|
 |
|
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
myself napisał(a): hej sztywniaki! Dokładnie, myself, tylko by Krzyżem cały czas leżeli  :P:P Tak nie można, bo człowiek zwariuje  myself napisał(a): kto tu mowi ze alkohol to oznaka czegokolwiek? Ja tak nie mówię. Nie piję, żeby się upić, ale po to, aby uprzyjemnić sobie czas. myself napisał(a): seks? maan ty to przez paczkowanie chcesz sie rozmnazac? Miałem na myśli rozwiązłość i nieczystość  myself napisał(a): wóda ssa Nie znoszę wódy! bleee! myself napisał(a): ]nie ma nic lepszego niz wielki kufel naprawde zimnego piwa.
Prawda? Oczywiście od czasu do czasu 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
| Wt wrz 11, 2007 12:25 |
|
 |
|
myself
|
@zencogito: jaka przesada jest w kuflu zimnego piwa? ze nie ma nic lepszego? no moze jest pare rzeczy, ale maja w kuflu duza konkurencje :D
| Wt wrz 11, 2007 12:38 |
|
 |
|
Zencognito
|
Jakby narkotyki nie dawały lepszego efektu niż piwo, to ludzie by ich nie brali, więc z perspektywy sztucznego wywoływania fajnego nastroju to piwo zostaje jednak w tyle za wieeeeeloooma związkami chemicznymi 
|
| Wt wrz 11, 2007 14:29 |
|
 |
|
olinka
|
myself napisał(a): @zencogito: jaka przesada jest w kuflu zimnego piwa? ze nie ma nic lepszego? no moze jest pare rzeczy, ale maja w kuflu duza konkurencje 
Co może być dobrego w tym, że po latach picia piwa rośnie ci brzuch, jak bawarczykowi? I to ma poprawić komuś nastrój?
Mówiąc "picie piwa" używam eufemizmu
 Paulaner is the best. Tylko to. 
_________________ Make a good thing better.
Mój Bóg i moje wszystko.
|
| Wt wrz 11, 2007 15:59 |
|
 |
|
Meg
|
Mnie zastanawia co złego jest w wypiciu kilku piw, na poprawę nastroju? Ja tam uwielbiam sobie na koniec męczącego dnia wypić 2-3 piwa. Można się wtedy odprężyć, lepiej się zasypia.
Nie wiem dlaczego Teresse pisze, że po piwie nie można normalnie porozmawiać, bo trzeba co 15 minut biegać do toalety. Ja chodzę co dwie może trzy godziny, ale nie odbiega to zabardzo od czasu tam spędzanego w ciągu dnia.
A Warka czerwona zdecydowanie najlepsza 
|
| Wt wrz 11, 2007 20:30 |
|
 |
|
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
Meg napisał(a): A Warka czerwona zdecydowanie najlepsza 
Swego czasu uwielbiałem, zwłaszcza Strong, teraz troszkę mniej. Najbardziej smakuje mi Żywiec, Heineken i Tyskie 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
| Wt wrz 11, 2007 20:39 |
|
 |
|
Zencognito
|
Meg napisał(a): Mnie zastanawia co złego jest w wypiciu kilku piw, na poprawę nastroju?
To co we wzięciu sterydów na poprawę kondycji 
|
| Wt wrz 11, 2007 20:42 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Mnie zastanawia co złego jest w wypiciu kilku piw, na poprawę nastroju? Ja tam uwielbiam sobie na koniec męczącego dnia wypić 2-3 piwa. Można się wtedy odprężyć, lepiej się zasypia.
Meg - stałąś sie kobietą moich marzeń - ajlowju
Piwo jest de best 
|
| Wt wrz 11, 2007 21:21 |
|
 |
|
myself
|
jakie narkotyki? jaka warka (strong!?)? jaki brzuch? mein gott! panie widzisz a nie grzmisz! heretycy!
prosze panstwa o czym wy tu opowiadacie... piwo samo w sobie jest kultowe, gdyby nie piwo nie powstala by komora babelkowa, nie odkryto by calej masy fajnych rzeczy...
poza tym wbrew pozorm piwo nie sluzy tylko bezbolesnej najebce czy wyluzowaniu.. moze sluzyc jako przyjemny dodatek do calkiem wyszukanych potraw, nie tylko schaboszczak i frytki.. a takze samo w sobie byc ciekawym doznaniem smakowym (piwo of coz).. to jak z kawa tylko ze przyjemniej :D
| Wt wrz 11, 2007 22:40 |
|
 |
|
Meg
|
Zencognito napisał(a): To co we wzięciu sterydów na poprawę kondycji Nie, bo od sterydów zwiększa się cała masa ciała, a od piwa tylko brzuch  profos20 napisał(a): Meg - stałąś sie kobietą moich marzeń - ajlowju
iślibediś, wyjdziesz za mnie? 
|
| Śr wrz 12, 2007 8:22 |
|
|
|