Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 29, 2025 16:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 266 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna strona
 Studenci wszystkich uczelni łączcie się... sesja idzie... 
Autor Wiadomość
Pociesz się Zen, mnie też doprowadzali do szału tacy ludzie na studiach... człowiek idzie na betona na egzamin, ściąg na ksero na ostatnią chwilę, do tego kac...

a tutaj jeden z drugim biadolą, że oni to książki już dwa tygodnie czytali... a tutaj człowiek zachodzi w głowę "a do tego w ogóle była książka?"
potem idzie na nieszczęsny egzamin i okazuje się, że Ci obryci pchają się do ostatnich ławek.... skandal.

Ostatecznie siada w jednym z pierwszych rzędów żeby tępnym wzrokiem przyglądać się i pytaniom i prowadzącemu, którego i tak widzi pierwszy raz w życiu.

Potem oczekiwanie na wyniki... i paradoksalnie największy stres wśród tych, którzy się uczyli... u nich to obgryzanie paznokci pt "Boże, czy ja zaliczę czy nie" tak naprawdę oznacza stres pt: "Cholera, będzie 4, czy 4,5?" W końcu nie można już tego znieść. Prosto z wydziału do najbliższego sklepu, piwko, papierosek i można czekać na wyniki... a po paru piwkach to i 2 już nie jest takie straszne.

Żeby nie było, że się naśmiewam. Sam mało "ryłem" na studiach. Uwielbiałem swój kierunek i wiedza z przdmiotów kierunkowych raczej przychodziła mi sama do głowy. Ani razu nie miałem 2 z egzaminu ale też nigdy nie zabierałem komuś miejsca w ostatniej ławce, ani też nie stresowałem się przed egzaminem. Po prostu wiedziałem, że po tym jak już dostanę to 3,5-4 innych ludzi trafia szlag. A ja ich przecież lubiłem, nie? ;)

Crosis

Pn lut 11, 2008 19:13

Ulalala, sesja do przodu. Ide chlać. See you :D

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Wt lut 12, 2008 13:28
Dwie sesje do przodu :D Jutro mala dopytka,zapisy i ..cout << "Witaj swiecie :)!" << endl;

Śr lut 13, 2008 11:39

Bartas, idź na to piwo :-) Koniecznie!! Choćby po to, by uwierzyć, że Bóg cieszy się z Tobą z tej zdanej sesji :-)

Gratulacje dla wszystkich :-)

Śr lut 13, 2008 13:59

Bartas, idź na to piwo :-) Koniecznie!! Choćby po to, by uwierzyć, że Bóg cieszy się z Tobą z tej zdanej sesji :-)

Przynajmniej jeden mądry człowiek :-) Oczywiście, że pójdę. Jestem już umówiony z kumpelą na sobotę. Ona tez skończyła sesję. Idziemy na pizzę i studenckie piwko ;-)

Także gratuluję wszystkim :-) :piwo: :piwko:

Śr lut 13, 2008 14:11
Zobacz profil WWW

A ja wciąż jeszcze walczę... Wkurza mnie tylko jedno- najlepiej idą mi egzaminy z przedmiotów "nie z mojej bajki". Chyba powinna myśleć o zmianie linii studiów :(

So lut 16, 2008 1:05

Mi zostały 2 przedmioty WM czyli wytrzymałość materiałów i OCIP Obróbka cieplna i powierzchniowa, (piękny skrót co nie :P )
Myślę, że miałbym to zdane gdybym nie musiał siedzieć tyle nad projektami których gość nie specjalnie przyjmuje jak się semestr kończy...

So lut 16, 2008 1:29

So lut 16, 2008 10:23

Na politechnice śląskiej na wydziale Mechanicznym Technologicznym - AiR (automatyka i robotyka)

So lut 16, 2008 11:07

Ostatni egzamin... Wyniki miały być w piątek. Ktoś z tych, co poszli je sprawdzić, natknęli się na wykładowcę, który z rozbrajającą szczerością stwierdził "dziś :?: nie, we wtorek będą...", tj. 19.02. Zmieści się w 14-dniowym terminie podania wyników, zakreslonym przez dziekana.

Tylko że na.. 25.02 podał już termin poprawki. I co teraz :?: Czy każdy powinien, wobec niewiadomej, założyć że polał i siedzieć uczyć się pod kątem ewentualnej poprawki :?:

Po prostu nie w porządku to jest... Bo po wynikach zostanie 5 dni na ewentualną naukę, a z pracy po prostu się nie wyjdzie.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

N lut 17, 2008 9:16
Zobacz profil WWW

A u mnie wszystko do przodu, oficjalnie od środy. Od jutro gram dalej. :)

N lut 17, 2008 20:27

Oblalam wlaśnie bankowe. Trwając w cieniu niedawnej wizyty jerzego roberta nowaka w krk, stwierdzam, że pr. bankowe wymyślili żydzi z masonami :<

Pn lut 18, 2008 18:31
Obcy_astronom czy to nie u Was czasami logistyka jako kierunek stoi na dobrym poziomie?

Wt lut 19, 2008 10:37

Prawo.
Oblalam wlaśnie bankowe. Trwając w cieniu niedawnej wizyty jerzego roberta nowaka w krk, stwierdzam, że pr. bankowe wymyślili żydzi z masonami :<

Kiedy to było :lol: Całkiem przyjemny przedmiot, ja to miałem w ramach pr. finansowego.

Wczoraj dowiedziałem się, że oblałem handlowe. Cóż, liczyłem się z tym, ale zawsze jakoś nadzieja jest... N. się udało, zaliczyła i to całkiem ładnie - bardzo dobrze, dużo nad tym siedziała i strasznie nerwowo zawsze podchodzi do egzaminów, biedna.

Poprawka - już we wtorek 26.02... Facet miał podać wyniki w miniony piątek (15.02), ale po co - powiedział wtedy, że będą we wotrek. Świetnie. 6 dni do poprawki, jak się człowiek dowiaduje że oblał. Nie ma to, jak mieć innych w ...

Ciężko będzie... Bardzo proszę o modlitwę, żeby mogła wesprzeć to, co uda mi się zdziałać nad książkami :)

Pt lut 22, 2008 8:25
Zobacz profil WWW

Tak mnie jeszcze zainteresowało to, co Crosis napisał - odnośnie nieuczciwości.

Powiem szczerze - zdarzało mi się ściągać. I to nie po to, aby dostać 4 lub 5, tylko przy przedmiotach w których bałem się w ogóle o zaliczenie, a kilka takich było. W ciągu semestru zawsze starałem sie uczyć systematycznie - więc nie należę do grona osób, które na egzaminie pierwszy raz widzą wykładowcę, a do książki siadają 3 dni przed egzaminem. Staram się przygotowywać - na ile pozwala praca i czas po niej pozostały - tak, aby te egzaminy zdawać własnymi siłami. Choć, oczywiście, nie zawsze się to udaje.

Chciałem napisać o człowieku, który doprowadza mnie do szewskiej pasji. Koleś ode mnie z grupy. IV rok, zaraz magisterka. A ten facet chyba uczciwie jednego egzaminu nie zdał. Nie mówiąc już o tym, że do nielicznych egzaminów można zaliczyć takie, na które szedł w I terminie. Po prostu - lewe zwolnienia lekarskie. I jeszcze - np. jak na zaliczeniu zżynał od kogoś i dostał ledwo dst, to facet ma czelność iść do prowadzącego zajęcia i nagabywać, czy on by nie mógł na db jakoś zaliczać...

Po prostu ręce opadają i nóż się w kieszeni otwiera. A najgorsze jest to, że taki osioł idzie na (swój pierwszy - nasz np. drugi) termin egzaminu i dostaje lepsze od innych oceny...

Pt lut 22, 2008 8:31
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 266 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna strona