Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr wrz 03, 2025 10:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2085 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137 ... 139  Następna strona
 Wątek dzienny 
Autor Wiadomość
Rzeczywiście różnimy się. Ja jestem stateczny, nie działam pod wpływem impulsu, boję się, analizuję, staram się wszystko przemyśleć.
Ty jesteś inny, lubisz się bawić i pod wpływem impulsu mówić ludziom, że coś Cię wkurza.
W praktyce więc czyją poradę można uznać za dobrze przemyślaną, Twoją, czy moją? Tak naprawdę nie ma żadnego drutu kolczastego pracy i domu, Drogi Kolego. To, że postrzegasz świat realnego życia jako coś, gdzie występują druty i kolce najlepiej świadczy o Twojej osobowości. Tłumaczy też wiele z Twoich zachowań.

Wt gru 16, 2008 19:09
Nie Mroczny :) Ja opisywałem Twój świat... nie odwracaj kota ogonem, jak powiedział Jarosław do Lecha ;-)

W każdym razie nie zaśmiecajmy Hyde Parku czymś co nie dotyczy ludzi dookoła nas.

Ja mam do Ciebie tylko jedną wielką, a jednocześnie małą prośbę: nie przelewaj własnych pretensji na Bartasa. Pozwól mu samemu się wypowiedzieć, jeśli ma ochotę. To, że Ty patrzysz na świat i swoje życie tak a nie inaczej, nie znaczy, że on też musi. On ma szansę nie być taki jak Ty.

Crosis

Wt gru 16, 2008 19:36
Powiedziałem co uważam.
Nie dostrzegam sensu kontynuowania wycieczek pod Twoim adresem. Zresztą nie widzę byś jakoś merytorycznie rozpatrywał stawiane argumenty.

Wt gru 16, 2008 20:35

Przeziębienia ssajom. Mroczny nie poleca wychodzenia na zimny dwór z mega nagrzanego pomieszczenia. Jeśli to się jednak stanie Mroczny poleca ciepłe mleczko z miodem i czosnkiem.

P.S. Mroczny jest tylko jeden!

Cz gru 18, 2008 13:27

a ja uwazam, ze tak jesien jak i zima sa piekne. i kocham taka pogode jak dzis. no coz.. wszyscy mi mowia, ze dziwny jestem ;)

tak na marginesie. nie chce zakladac specjalnie nowego tematu, nie mam tez dzis za bardzo czasu zeby szukac na forach tematu bardziej odpowiedniego :) wiec zapytam tutaj. jakie jest znaczenie napisu na grafice nizej? z gory dzieki za odpowiedz.

Obrazek

Cz gru 18, 2008 17:10

Jest to po grecku zapisany wyraz ryba /ihtys/

Cz gru 18, 2008 17:22

Cz gru 18, 2008 20:40

a ja uwazam, ze tak jesien jak i zima sa piekne. i kocham taka pogode jak dzis. no coz.. wszyscy mi mowia, ze dziwny jestem ;)

Ja też lubiłem zimową pogodę póki nie zacząłem pracować na pełen etat mając 50 minut do i z pracy. Nie ma nic pięknego w tym jak się wychodzi z domu po ciemku i po ciemku wraca.

So gru 20, 2008 10:45

nemo_ napisał(a):

Ja też lubiłem zimową pogodę póki nie zacząłem pracować na pełen etat mając 50 minut do i z pracy. Nie ma nic pięknego w tym jak się wychodzi z domu po ciemku i po ciemku wraca.

jest, uwierz mi ze jest. kocham spacery poznymi, zimowymi/jesiennymi wieczorami. takie kilkugodzinne. jest pieknie, tylko trzeba umiec to dostrzec.

So gru 20, 2008 14:05

ja też lubiłem zimową pogodę póki nie zacząłem pracować na pełen etat mając 50 minut do i z pracy. Nie ma nic pięknego w tym jak się wychodzi z domu po ciemku i po ciemku wraca.

Witaj w klubie :razz:
A więc Ciebie też dobijają te ciemności, gdy po ciemku się wychodzi i wraca z pracy. :-). Kiedyś chyba inaczej o tym pisałeś.
Ehhh, jaki ten czas zimowy jest nieprzyjazny, o godzinę czas skrócony, czas letni powinien trwać cały rok.

So gru 20, 2008 22:27

tak na marginesie. nie chce zakladac specjalnie nowego tematu, nie mam tez dzis za bardzo czasu zeby szukac na forach tematu bardziej odpowiedniego :) wiec zapytam tutaj. jakie jest znaczenie napisu na grafice nizej? z gory dzieki za odpowiedz.

Obrazek

Jak już zostało wyżej napisane, jest to greckie słowo ichthys, oznaczające rybę. Ale jest to też pewien kod. Otóż litery ichthys są kolejno pierwszymi literami pierwotnego wyznania wiary chrześcijańskiej - Iesus Christos, Theu Yios, Soter - Jezus Chrystus, Syn Boży, Zbawiciel. Dlatego też ryba, jak na obrazku, stała się symbolem chrześcijan

So gru 20, 2008 23:23

Otóż litery ichthys są kolejno pierwszymi literami pierwotnego wyznania wiary chrześcijańskiej - Iesus Christos, Theu Yios, Soter - Jezus Chrystus, Syn Boży, Zbawiciel. Dlatego też ryba, jak na obrazku, stała się symbolem chrześcijan

o tym akurat juz dawno wiedzialem. pytalem dlatego, iz nie skojarzylem znaczenia grackiego napisu. gdy kolezanka odpowiedziala 'ryba', to juz wszystko bylo jasne :)

ale dziekuje za zainteresowanie :)

So gru 20, 2008 23:39

A więc Ciebie też dobijają te ciemności, gdy po ciemku się wychodzi i wraca z pracy. :-). Kiedyś chyba inaczej o tym pisałeś.

Bo wtedy jeszcze nie miałem pracy na pełen etat z 50-minutowym dojazdem :P

N gru 21, 2008 16:01

To może teraz w końcu mnie zrozumiesz, bo wtedy miałam pracę na pełny etat z półtora godzinnym dojazdem w jedną stronę.

Pn gru 22, 2008 5:13
A akacja znów uprawia swoją propagandę :P

Akacjo - no i co z tego? Miałaś. Jak tysiące innych osób.

Zbierz ich do kupy, zorganizujcie pikietę, obywatelski projekt ustawy i jazda.

Nie dasz rady?

To przestań zanudzać.

Crosis

Wt gru 23, 2008 11:23
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2085 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137 ... 139  Następna strona