Autor |
Wiadomość |
wiking
|
wiking podkrada sie po cichu i spokojnie rozmawiajacych Nutke i Spoona w piach, moze to chlopie polubisz jeszcze!!
Nutka co Ty pleciesz jasne ze chce z Toba tanczyc, tylko czekalem na wieczor, wczoraj wieczorem zajrzalem na chwile, ale sie tak fajnie bawilas z Nosperathu, ze Was zostawilem.
Rankiem nie jestem takim tancezem jak wieczorami, ale jesli chsesz teraz to jestem do Twojej dyspozycji.
Zawsze tez mozesz wziac ktoregos z moich krasnali, widze ze ostatnio biegaja sobie dosc swobodnie po naszej piaskownicy.
|
Wt maja 17, 2005 8:35 |
|
|
|
 |
Nutka
|
/Wciąga za sobą Wikinga/ A o której wieczorem będziesz????
Wt maja 17, 2005 8:42 |
|
 |
wiking
|
nie mam innych planow wyjsciowych na dzis, wiec do Ciebie nalezy podanie godziny, i jeszcze powiedz jaki mam zalorzyc stroj, jakich muzykantow wyszukac, jakie wino ma podane do tanca i jakiego koloru chcesz roze (do trzymaniaq w zebach  )
|
Wt maja 17, 2005 8:52 |
|
|
|
 |
bobo
|
O.k. Spoonman, powiedziałam: przekora grzechem -w ogólnym pojęciu, wg. mnie to grzech, kiedy robisz coś na przekór Bogu, na przekór rodzicom. Bo przekornym być to nie to samo, co mieć swoje zdanie, ale ogólnie: robić coś wbrew sobie, a zarazem na złość innym. Ogólne nie przestrzeganie np. 4. przykazania i innych. Jesli jesteś tak oczytany, (w co nie wątpię) to czytaj między wierszami. Nie powiedziałam, że łamiesz konkretne jakieś prawo boskie, nie. Ja to powiedziałam tylko w swoim mniemaniu. Dobra, podejdź może ze śmiechem do tego wszystkiego, co dzieje się w piaskowisku.
Lubisz S-F, w co zaczynam już wątpić, czy Lem nie nauczył cię śmiać się do wszystkich i do wszystkiego?
Są w życiu sprawy poważne i mniej poważne. Czy ty żyjesz tylko na POWAŻNIE?! To musisz być ch... nudny. Czy nie znasz się na żartach?jeśli nie, toś nudny, czy nie potrafisz pobawić się, czyli śmiać, weselić, rozrabiać wirtualnie? jeśli nie, toś nudny.
Nie lubię (ja - osobiście) nudnych, poważnych i chodzących, jakby kij połknęli ludzi. Życie i tak jest, jakie jest więc po co sobie jeszcze dodawać do niego jadu uszczypliwości, pogardy i zniechęcenia?
Jak powiedziałam powyżej, nikt cię siłą tu nie zapraszał, każde zaproszenie tu właśnie zależne jest tylko i wyłącznie od forumowicza, który takowego zaproszenia nie dostał, ale drzwi do piaskownicy sa otwarte dla wszyskich. Rozsyłane zaproszenia polegają widzisz na wirtualnym chodzeniu po forum, chcesz - skorzystasz, nie chcesz - nie.
I sprawa jasna, myślę.
Daję ci dłoń (trochę ubrudzona piaskiem), ale przyjmij - na zgodę, ok?
Chociaż myślę, że nie gniewałes się na nikogo tu przebywającego.
_________________ Miłować Go całym sercem, całym umysłem i całą mocą i miłować bliźniego, jak siebie samego daleko więcej znaczy niż wszystkie całopalenia i ofiary. Mk12,33
|
Wt maja 17, 2005 8:57 |
|
 |
nospheratu
|
Kapela zagra
Róża najlepiej czarna 
_________________ Mors dicit
|
Wt maja 17, 2005 8:57 |
|
|
|
 |
Nutka
|
No to mi dałeś do myslenia  Latynoskie rytmy uwielbiam Zespół to ja ściągnę Mam kontakty Ubranie - może czarne spodnie i czarna koszula. Różę poproszę purpurową, włożę sobie we włosy i możemy tańczyć salsę Chyba że wolisz coś innego 
Wt maja 17, 2005 9:03 |
|
 |
Nutka
|
Ps a godzina to może koło 18-19 jak wszystkie prace skończymy i poodpoczywamy sobie tańcząc
Wt maja 17, 2005 9:05 |
|
 |
wiking
|
Sprobuje sie nie spoznic,
Nosperathu czarna roza tez mozesz dostac, umisz tanczyc jak grek Zorba? To po balu z Nutka chetnie poszaleje, wyspales w mojej baszcie? Jakbys mial jakis problem to wolaj krasnali, masz jednego do Twojej dyspozycji, troche chodzi zly na mnie ze inne krasnale usluguja panna a on musi Tobie, ale mysle ze Cie polubi
|
Wt maja 17, 2005 9:11 |
|
 |
Spoonman
|
No widzisz Bobo, wszystko rozbija się o to, że mamy rozbieżne poczucie humoru. Ja absolutnie nie miałem zamiaru nikogo obrazić, jeśli tak się stało to przepraszam. Lubię powsadzać szpilki, pozbijać się, poironizować, wylać troszkę sarkazmu tam gdzie widzę, że można i gdzie sytuacja mnie zaciekawi. Ciebie bawi zabawa w Piaskownicy mnie bawi zbijanie się z Piaskownicy bo sama idea tego mniejsca mnie rozwaliła. I tyle.
Widzisz Bobo, internet jest bardzo ułomną formą komunikacji - wyciagamy wnioski na opdstawie fałszywych bo ukrytych danych o ludziach, z którymi się komunikujemy. Możesz się założyć, że każda jedna osoba poznana w necie w realu będzie inna i albo się zawiedziesz albo mile zaskoczysz.
No tak czy siak pewnie mówię o rzeczach dla Ciebie oczywistych
Życie jest faktycznie drogą krzyża i też chętnie sobie je ubarwię humorem gdzie się tylko da. Ale na swój sposób. Chyba stawanie w opozycji (to co ja tu robię) samo w sobie nie jest złe i wydaje mi się, że robiłem to w sposób kulturalny <mam nadzieję>. I ja się np świetnie bawiłem. Tylko, że zostałem sam na placu boju a samemu to głupio
Pax jak najbardziej, tym bardziej, że nie było wojny!
_________________ http://www.odnowa.jezuici.pl/
|
Wt maja 17, 2005 9:45 |
|
 |
rozalka
Moderator
|
Ja tam Spoonmana rozumiem doskonale. Nie chcę jednak pisać o infantyliźmie tej całej Piaskownicy, ale o innej sprawie. Zastanawiam się dlaczego większość z piaskowych ludków nie wypowiada się na inne tematy zamieszczone na tym forum?
Oto wyjątek z Regulaminu tegoż forum:
Cytuj: 10. Na wypowiedzi niezwiązane ze sprawami wiary przeznaczony jest specjalny dział: Hyde Park. Jednocześnie mamy nadzieje, że to miejsce nie będzie głównym punktem zainteresowania, a jedynie odskocznią od poważnych rozmów. W dziale tym również obowiązuje regulamin.
No tak, rozumiem - odskocznia od poważnych rozmów, ale bez przesady chyba, prawda?
Bawcie się dobrze, mnie nic do tego. Tym bardziej, że sama założyłam ten wątek, by nie mieszać tematów, ale nie sądziłam, że tak to sie rozwinie  Jednak myślę, że Spoon zwraca Wam uwage na ważne sprawy.
Pozdrawiam 
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
Wt maja 17, 2005 9:52 |
|
 |
bobo
|
Wiking, trochę źle pilnujesz swoich krasnali, o właśnie jeden przyszedł do mnie. Miałam wyjść, ale mnie zatrzymał.- O, dzięki - własnie dał mi różę PURPUROWĄ< aha!! Widywałam twoje krasnale z daleka, ale... są całkiem, całkiem. Małe to, ale barczyste. A jaki uprzejmy hmmm. Czy te ubranka ty im szyłeś, czy przywiozłeś już gotowe? Są cudowne. -Jak ci ładnie w tej czapuni (to mówię do krasnala).
Rozalka, czy nie zaczyna tu byc poważniej po twoim poście?!
_________________ Miłować Go całym sercem, całym umysłem i całą mocą i miłować bliźniego, jak siebie samego daleko więcej znaczy niż wszystkie całopalenia i ofiary. Mk12,33
|
Wt maja 17, 2005 10:01 |
|
 |
Spoonman
|
Już nie jestem sam!
Tam tararam!

|
Wt maja 17, 2005 10:13 |
|
 |
angua
|
Powinniśmy czuć się wyróżnieni - cały jeden punkt regulaminu specjalnie dla nas  :D:D
Bobo, może znów wychodzi, że jestem dziwna, ale mam wrażenie, że Spoonny ma akurat największe poczucie humoru z nas wszystkich. Ze śmiechem do tego wszystkiego, co tu się dzieje, nie potrafimy podejść właśnie my, a humor Spoona rozbija się o nasz brak dystansu do siebie i Piaskownicy.
Rozi - prawdę mówiąc obawiam się, że chwilowo na pocieszenie możesz dostać jedynie watę cukrową...
No i jeszcze

_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
Wt maja 17, 2005 10:54 |
|
 |
Spoonman
|
Cóż to widzą moje kaprawe i zaropiałe oczy! Obrona Sokratesa?
Angua nie mów tak bo naprawdę popadnę w zarozumialstwo i pychę i pójdę na wieczne potępienie!
A kurcze 20 stron się pilnowałem i kluczyłem jak mogłem a tu bach, Rozalka mnie wyręczyła...infantylny... 
|
Wt maja 17, 2005 11:02 |
|
 |
Nutka
|
Ja pzepraszam ale jak się mam wypowiadać w tematach o których nic nie wiem, nie mam zdania, itp ?? Robię co mogę i trochę zaistniałam tam już 
Wt maja 17, 2005 11:04 |
|
|
|