Autor |
Wiadomość |
angua
|
Jasne, że za!
 SPACER
To im więcej zjem, tym będzie dłuższy?
Przesyłam Ci wirtualne wypieki a sama idę do sernika nr 2, bo ten nr 1 właśnie wyjechał do babci. No i z sałatkami też jestem w lesie... Ale mnie to nie martwi ani trochę, pora jeszcze wczesna.
Za to wszystkie okna i lustra w domu już są pomalowane w pisanki, kwiatki i tym podobne  :D:D
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
So mar 26, 2005 15:56 |
|
|
|
 |
Zoe
|
taaaaa u mnie tez wisza na kawiatkach badz innych roslinkach kolorowe pisanki ... na kalendarzu mam kurczaczka
dzieki za ciacha
mrrrrrrrrrr serrrrrnik
no to idz do tych sernikow i salatek i czego tam jeszcze ... ja pojde troche poczytac
Wesolego Alleluja 
_________________ Życie jest walką, z której nie możemy się wycofać, ale w której musimy odnieść zwycięstwo.
|
So mar 26, 2005 16:12 |
|
 |
Julia
|
no tak wyglada na to, ze tylko ja zapiaszczam nasz kacik  wlasnie siedze i odpoczywam sobie... gdzies tam biega moj piesio, a moze spi? co za zycie... nawet nie ma z kim pogadac 
_________________ Niebo gwiaździste nade mną, prawo moralne we mnie...
|
So mar 26, 2005 16:42 |
|
|
|
 |
angua
|
Możesz pogadać ze mną  :):)
5 minut dla wilczka
[i wyżej wymieniony wrzuca Julię do piaskownicy, na brzegu której do tej pory siedziała]
Komunikat z placu boju:
Wszystkie spody pod mazurki wyszły z pieca, ich miejsce zajął sernik.
Wilczek przycupnął na chwilkę, żeby zaraz zabrać się za obieranie jajek na chrzan.
W między czasie wykona chyba jeszcze jeden witrażyk na okno, bo znalazł fajny szablon

_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
So mar 26, 2005 17:03 |
|
 |
Julia
|
wilczku... uwazaj, bo mi wsadzasz lapki w oczy
mniam, zjadalbym mazurka, ale u mnie czegos takiego nie ma  musze sie zadowolic sernikiem i piernikiem... a na 20 brykam do kosciolka 
|
So mar 26, 2005 17:20 |
|
|
|
 |
angua
|
Mazurki najlepsze. Dekorowane obrazkami z ciemnej i jasnej masy oraz bakalii - MNIAM
Jak jeszcze troszkę wytrzymasz, to Ci jednego przyślę; na razie masa jeszcze w postaci półproduktów.
I przyznam się bez bicia, że w tym roku strajkuję i nie piekę babek - nie przepadam ani za pieczeniem, ani za jedzeniem drożdżowego.
Ja idę na 19, o ile sernik się upiecze... A teraz to Cię mogę jeszcze trochę przysypać 
|
So mar 26, 2005 17:30 |
|
 |
Julia
|
jasne ja poprosze szczegolnie o teczowy piaseczek.... dziala bardzo relaksujaco... a jesli chodzi o ciacho.. to moge poczekac <mniam>
|
So mar 26, 2005 17:35 |
|
 |
angua
|
Tęczowy piaseczek już jedzie.
Jestem wilczek wielofunkcyjny; właśnie skończyłam robić chrzan. Ale jakiś takiś nieostry tą razą wyszedł...
|
So mar 26, 2005 17:39 |
|
 |
angua
|
...........................................................
Odwołuję, co powiedziałam!
Nieostre to chyba jajko w nim było  :P:P
|
So mar 26, 2005 17:42 |
|
 |
Julia
|
sie nie znam na chrzanie  czekam z utesknieniem na relaksujaca piaskoterapie...
|
So mar 26, 2005 18:11 |
|
 |
angua
|
Jeszcze Ci mało?
Dobra, wprowadzamy do ofert piaskowe Jacuzzi.
Podpiaskowe wiry, fontanny i prądy.
Ponieważ smakoterapia cieszy się Państwa uznaniem, myślimy już nad piaskową aromaterapią. No piaskowe SPA, słowo daję...
Może być?
|
So mar 26, 2005 18:18 |
|
 |
Zoe
|
tak sie wlasnie zastanawiam czy ja kiedykolwiek jadlam mazurka .... u siebie w domu na bank nie ... chyba, ze jak bylam podczas swiat u kolezanki  ale za to tez nie dam glowy (bo nie wiem czy to co jadlam nazywalo sie mazurkiem  )
ps .... zastanawiam sie czy ktos mi przypadkiem oczu piaskiem nie zasypal, bo nie widze swojego zielska w podpisie ani lapek Julki 
_________________ Życie jest walką, z której nie możemy się wycofać, ale w której musimy odnieść zwycięstwo.
|
So mar 26, 2005 19:01 |
|
 |
angua
|
Jeju, to Wy biedne jesteście
Mazurka nie, chrzanu nie, przypominam że karp to nie na te święta  :P:P
A z zasypywaniem tym razem naprawdę nie mam nic wspólnego
Ja tam wszystko widzę 
|
So mar 26, 2005 21:49 |
|
 |
Julia
|
Zoe... ja twoje zielsko widze, wilczka kamyczki widze i swoje stópki tez... ale strony PTRka nadal nie widze  ale to nie w tym temacie
a jesli chodzi o karpia to... wiem ze to nie te swieta... zresza ja niekoniecznie lubie ryby zajadac
mazurkow sie u mnie nie robi, a chrzanu tez sami nie trzemy... wiec sie na tym nie znam 
|
So mar 26, 2005 22:23 |
|
 |
Julia
|
i wilczysko sie gdzies zagomnilo znow... ciekawe gdzie bedzie dzisiaj nocowac...
a ja juz sie stesknilam za Nutkiem... ciekawe co teraz porabia jak jej tu nie ma 
|
So mar 26, 2005 23:20 |
|
|
|