Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt paź 14, 2025 13:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna strona
 Punkty- za co je przydzielamy? 
Autor Wiadomość

Nie nazwałbym tego podrywem, ale raczej troską o jej dobro, aby poczuła się kochana przeze swojego faceta Uśmiech... W tym rzecz, a nie w kokieterii Uśmiech... Kochać kogoś to chcieć dla tego kogoś jego dobra.

Mi nie chodzi o troskę o dobro bo to zupełnie inna i oczywista sprawa. Jak pisałem podryw to podryw miałem na myśli. I już wiadomo, że nie taki jak za pierwszym razem bo wówczas osobę się dopiero poznaje. Ale podryw w sensie dowartościowywania osoby, poznawania jej dogłębniej, prawienia komplementów itp. itd. etc. Ba, nawet w łóżku podryw jest ważny bo pannę trzeba czasem rozbudzić by miała ochotę na małe co nieco. ;]

Bartas czy tego chcesz czy nie, ale sfera seksualna Cię nie ominie, chyba, że zwiążesz się z kobietą aseksualną. Ale wtedy to nawet na dzieci nie licz. ;p

Wt maja 06, 2008 19:02

podryw w sensie dowartościowywania osoby, poznawania jej dogłębniej, prawienia komplementów itp. itd. etc. Ba, nawet w łóżku podryw jest ważny bo pannę trzeba czasem rozbudzić by miała ochotę na małe co nieco(...)

Aaaaa :)) no to pisz od razu, że chodzi o adorowanie kobiety :) bo tak o wiele lepiej i kulturalniej brzmi. A co do tego Twojego adorowania kobiety w łóżku, aby ją rozbudzić - jak to określiłeś - do małego co nieco, to znasz moje zdanie: żadnego seksu dla przyjemności :)

Mroczny Pasażer napisał(a):
chyba, że zwiążesz się z kobietą aseksualną. Ale wtedy to nawet na dzieci nie licz. ;p

No, jeśli nie będzie chciała kochać dla przyjemności to chwalić Najwyższego!!!! :) :) Ale generalnie o tym to ja na razie nie myślę, ale na pewno nie będę z nią współżył tylko i wyłącznie dla przyjemności :)

Wt maja 06, 2008 20:39
Zobacz profil WWW
Bartas, a mogę zapytać dlaczego nie uznajesz seksu dla przyjemności?

Wt maja 06, 2008 21:06

No, jeśli nie będzie chciała kochać dla przyjemności to chwalić Najwyższego!!!! :) :)

Nie rozumiem takiego podejścia. Nauczanie kościoła przyjemności nie zabrania. Ani ogólnie, ani w życiu małżeńskim. Jedyne co nakazuje to kierowanie się miłością, jak również nie stawianie przyjemności nad obowiązki.

Bartas napisał(a):
Ale generalnie o tym to ja na razie nie myślę,

A szkoda. Lepiej się mentalnie przyzwyczajać do tego co nieuchronne.
Mniej będzie bolało. :D

Bartas napisał(a):
ale na pewno nie będę z nią współżył tylko i wyłącznie dla przyjemności :)

Nigdy nie mów nigdy. Sam to ćwiczyłem i wiem, że to prawda.
Poza tym co 7 lat gusta się zmieniają i może się okazać, że nie tylko polubisz, ale nawet wpadniesz w gorszy nałóg niż narkotyki, palenie, alkochol ...
:)

Wt maja 06, 2008 21:14
Zobacz profil WWW
Nawet wg tego co mówi KK seks jak najbardziej ma dawać przyjemność, a nie być przykrym obowiązkiem. Bartas, nie bądź bardziej papieski niż sam papież.

Crosis

Wt maja 06, 2008 21:15
No co jak co, ale papież na pewno nie robi tego dla przyjemności :D

Wt maja 06, 2008 21:16
A tak mnie w ogóle zastanawia to nauczanie kościoła na temat seksu. Niby naturalnie seks ma być otwarty na zapłodnienie, czyli dla samej przyjemności nie można się kochać. Ale z drugiej strony jedzenie słodyczy, czy picie wina dla samej przyjemności nie jest grzechem :? Dlaczego?

Wt maja 06, 2008 21:18

Bartas, a mogę zapytać dlaczego nie uznajesz seksu dla przyjemności?

Bo w moim przekonaniu współżycie między mężczyzną a kobietą służy konkretnemu celowi, jakim jest potomstwo. Jeśli nie chcą dziecka, to niech się powstrzymają i nie stosują różnych środków zapobiegającym ciąży, gdyż jest to grzechem oraz zepsuciem moralnym.

Wt maja 06, 2008 21:18
Zobacz profil WWW
A słodycze jesz tylko po to by zaspokoić głód? A piwo pijesz tylko po to by zaspokoić pragnienie?

Wt maja 06, 2008 21:20

Co w myśli to na języku, "kochol" to chyba od kochania ...

A przy okazji polecam stronę: Pomoc Powszechne_błędy_językowe

Wt maja 06, 2008 21:21
Zobacz profil WWW
Bo w moim przekonaniu współżycie między mężczyzną a kobietą służy konkretnemu celowi, jakim jest potomstwo. Jeśli nie chcą dziecka, to niech się powstrzymają i nie stosują różnych środków zapobiegającym ciąży, gdyż jest to grzechem oraz zepsuciem moralnym.

Co nie zmienia faktu, że jak najbardziej ma też służyć przyjemności ;)

W końcu nie dojdzie do zapłodnienia jesli nie będzie solidnej przyjemności ;)

Crosis

Wt maja 06, 2008 21:24
A kto napisał "alkochol"? Bo nie mogę znaleźć...

Wt maja 06, 2008 21:25

A słodycze jesz tylko po to by zaspokoić głód? A piwo pijesz tylko po to by zaspokoić pragnienie?

No, z tym to różnie bywa, ale nie można tego porównywać, bo jedzenie ulubionych smakołyków i picie piwa nie jest równoznaczne z pożądaniem ciała i ze zmysłowością ;) więc nie jest grzechem. Chyba że spożywasz i pijesz w nadmiernej ilości, co już jest łakomstwem, to wtedy - jak najbardziej popełniasz grzech.

Wt maja 06, 2008 21:30
Zobacz profil WWW
bo jedzenie ulubionych smakołyków i picie piwa nie jest równoznaczne z pożądaniem ciała i ze zmysłowością

Jak najbardziej jest, bo tu chodzi o zasadę. Zakaz seksu czysto dla przyjemności jest podyktowany dokładnie tym, że seks ma służyć prokreacji, czyli kochając sie dla przyjemności (antykoncepcja) działamy przeciwko naturze. Jedzenie i picie też ma zaspokajać potrzeby naturalne. I tu ta sama zasada jest łamana. Jedna zasada nie może być raz dobra a raz zła. Zastanów się.

Wt maja 06, 2008 21:35

A kto napisał "alkochol"? Bo nie mogę znaleźć...

Ja. :oops: :oops: :oops:
Tam: viewtopic.php?p=342921#342921 :beksa:

Wt maja 06, 2008 22:07
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna strona