| Autor |
Wiadomość |
|
bobo
|
No to witaj raku, rodaku. Jam tez raczysko!
I, wiesz, też nie lubię krytyki, oj nie. Usprawiedliwiasz mnie tym stwierdzeniem, ze to wina znaku horoskopu.
Nie wierzę w horoskopy, bo to, co mi stoi w gwiazdach nie interesuje mnie absolut...
_________________ Miłować Go całym sercem, całym umysłem i całą mocą i miłować bliźniego, jak siebie samego daleko więcej znaczy niż wszystkie całopalenia i ofiary. Mk12,33
|
| Cz lip 07, 2005 11:26 |
|
|
|
 |
|
Julia
|
Żabciu... ja ćwicze wieczorkiem bo rano, albo w ciagu dnia to zapominam...
troche czuje sie zdołowana tym, co sie stało w Londynie... ale troche mi ulżyło, bo dostałam wiadomość od przyjaciela, wiec... jestem spokojniejsza, że jemu się nic nie stało, ale... generalnie to ogromna tragedia, bo z tego co wiem to Londyn był spokojnym i tolerancyjnym miastem 
_________________ Niebo gwiaździste nade mną, prawo moralne we mnie...
|
| Cz lip 07, 2005 15:54 |
|
 |
|
Nutka
|
Mój tata zaproponował żeby terrorystów przekręcać żywcem przez maszynki do mięsa. Tacy to nie zasługują na miano człowieka 
| Cz lip 07, 2005 16:41 |
|
|
|
 |
|
Julia
|
jestem za... poprostu tacy to nie sa ludzie, tylko jakies stwiry człekokształtne...
dla mnie to straszne... awet po literkach od mojego przyjaxciela wyczułam, że on będąc tam na miejscu jest w cieżkim szoku, mieszkajac i pracujac tam od 2 lat zawsze twierdził, ze to spokojne miasto, a terraz... (no i bardzo dużo Polaków jest w Londynie)
|
| Cz lip 07, 2005 16:49 |
|
 |
|
Meg
|
|
| Cz lip 07, 2005 16:54 |
|
|
|
 |
|
Spoonman
|
Nutka napisał(a): Mój tata zaproponował żeby terrorystów przekręcać żywcem przez maszynki do mięsa.Tacy to nie zasługują na miano człowieka
Czyli promuje postawę jaką się charakteryzują terroryści. Zabić i to w sposób brutalny. Bardzo to po chrześcijańsku. Gratulacje.
Kto Ci daje prawo do osądzania i potępiania - taki to nie zasługuje itp bzdety.
Ha ha.
_________________ http://www.odnowa.jezuici.pl/
|
| Cz lip 07, 2005 16:56 |
|
 |
|
Julia
|
|
| Cz lip 07, 2005 16:58 |
|
 |
|
Nutka
|
Spoonman napisał(a): Nutka napisał(a): Mój tata zaproponował żeby terrorystów przekręcać żywcem przez maszynki do mięsa.Tacy to nie zasługują na miano człowieka Czyli promuje postawę jaką się charakteryzują terroryści. Zabić i to w sposób brutalny. Bardzo to po chrześcijańsku. Gratulacje. Kto Ci daje prawo do osądzania i potępiania - taki to nie zasługuje itp bzdety. Ha ha.
Zejdź ze mnie Podręcz kogoś innego Mogę wyrazić uczucia W takich razach jestem tylko/aż człowiekiem
| Cz lip 07, 2005 17:13 |
|
 |
|
wiking
|
To nie takie proste.
My wszyscy w mniejszym czy wiekszym stopniu odpowiedamy przemoca na cos co nas oburza, lub by nasze bylo na wierzchu. Cisza wobec czlowieka jest przemoca, obojetnosc jest forma przemocy, ile razy w ciagu dnia zdarza nam sie zlosliwe slowo wobec innych?
W czasie wojny bylo kilka tysiecy gotowych nosic bomby i sie wysadzac z nimi na posterunki policji. Tylko nigdy to tego nie doszlo z powodow technicznych. Czy oblewanie kwasem kobiet ktore byly z niemcami to nie byla forma terroryzmu. Oczywiscie wiekszosc powie ze to robilismy z patryjotyzmu, z milosci do ojczyzny. Dokladnie to samo mowia ci terrorysci.
Zgadzam sie ze z tym trzeba walczyc itd. Ale rzezczywistosc jest bardziej zlorzona, zamiast my dobrzy niewinni obywatele i zli terrorysci.
Zreszta nie zdziwilbym sie gdyby sie okazalo ze material zrobiony do bomb wyprodukowali anglicy, albo nawet i my, i ze pozniej go ekportowalismy do jakiegos kraju muzumanskiego, ale zostal zakupiony pollegalnie w Europie np. na Stadionie w Warszawie
|
| Cz lip 07, 2005 17:19 |
|
 |
|
Spoonman
|
OK Nutka. Ja sam nie jestem bez grzechu, ale promowanie postawy niechrześcijańskiej to chyba coś odwrotnego do nauk Chrystusa, czyż nie?
_________________ http://www.odnowa.jezuici.pl/
|
| Cz lip 07, 2005 17:22 |
|
 |
|
Julia
|
masz racje wikingu, ale nas to boli, ze gina niewinni ludzie, tylko ze my sami niewiele mozemy z tym zrobić :beczy: jak sie taki chce wysadzać, to niech sie wysadza sam, skoro ma to mu sprawic przyjemnoisc to niech sie wysadza,m ale sam a nie przy okazji tyle innych ludzi, których jedyna wina w tym bylo to, ze sie wlasnie znalezli w tym a nie innym miejscu 
|
| Cz lip 07, 2005 17:23 |
|
 |
|
Nutka
|
Spoon a czy ja mówię że trzeba tak robić  NIE więc nie promuję.
Julka popieram Cię Jaki jest sens w zabijaniu dla jakiejś wydumanej ideologii....

| Cz lip 07, 2005 17:28 |
|
 |
|
Julia
|
Spoon... poprostu w takich sytuacjach emocje biorą górę i tyle... człowiek w takich okolicznościach poprostu czesto nie mli racjonalnie, ale emocjonmalnie... stąd zapewne nasze reakcje, na które tak ostor zareagowałeś
|
| Cz lip 07, 2005 17:37 |
|
 |
|
Meg
|
trzeba też pomyśleć, że w tym metrze, czy autobusie mógł się znajdować każdy z nas. To był przypadek, że znajdował się tam właśnie te osoby, jak byś się czuł gdyby to byli twoi bliscy, czy nie chciałbyś ukarania sprawców?
|
| Cz lip 07, 2005 17:53 |
|
 |
|
Julia
|
Meg... ja nadal nie mam pewności, czy któregoś z moich przyjaciół tam nie było, od jednego mam wiadomość, ale od reszty... moja kumpela pojechała do Londynu na wakacje może i nawet do pracy i naprawde nie wiem, czy nic jej sie nie stało... poprostu czas niepewności 
|
| Cz lip 07, 2005 18:00 |
|
|
|