Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz paź 16, 2025 15:02

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
 Kodowanie treści seksualnych w bajkach - poprzyj protest 
Autor Wiadomość
Jampolu jestem przeciwnikiem homoseksualizmu,ale w Smerfach go nie ma,w Teletubisiach nie ma i w polskich bajkach też nie ma.Nie można przesadzać,bo dojdzie do totalnej cenzury i dzieci nie będą mogły oglądać bajek.Też bronię tożsamości narodowej i tradycyjnych wartości,ale nie przesadzam z tą obroną.Poparłem ustawę o ochronie życia.

Cz maja 31, 2007 14:47

Zencognito dlaczego uważasz ukazywanie Męki Chrystusa za przemoc.Przecież Chrystus umarł za cały świat,za mnie i za Ciebie również.Ofiarował swoje życie za cały świat.Nie musisz wcale czuć się pominięty.Owszem,męka jaką zadali Chrystusowi rzymscy żołnierze była okrutna.Film "Pasja" ukazuje fakty.

I co w związku z tym - puścisz "Pasję" dzieciom? :|
Jampol napisał(a):
Jesteśmy krajem chrześcijańskim i musimy tego bronić.

Jeszcze wczoraj Polska była krajem świeckim - czyżby to zmienili gdy spałem?

Cz maja 31, 2007 14:52

Do Polonia: Pewnych wartości trzeba bronić radykalnie, nim obudzimy się w polskiej Eurosodomie (oby nigdy się to nie stało).

Cz maja 31, 2007 14:55

A w jakim sensie poparłeś ustawę o ochronie życia? Jesteś parlamentarzystą? Myślałem, że wśród Młodzieży Wszechpolskiej nasza akcja może liczyć na większe zrozumienie, ale może nie jesteś reprezentatywny dla tej organizacji, jako całości.

Cz maja 31, 2007 14:57

Myślałem,że w moim pięknym kraju nad Wisłą,gdzie podnosi się z szacunkiem kruszynę chleba i z równie wielkim namaszczeniem czyni się znak krzyża na bochenku chleba,jest również miejsce i czas na radosne dzieciństwo naszych wspólnych pociech(tylko proszę mi od razu nie insynuować,że jestem szejkiem w haremie) :)
Tymczasem to już nie głupota,ale schizofrenia w czystej postaci wkrada się w umysły ludzi,którzy miast zajmować sie sprawami ,do których zostali powołani i za które ponoszą odpowiedzialność,zajmują sie jakimiś podtekstami bajek.Może zatem zlikwidować wszystkie bajki,wyrzucić telewizory,rozwalić komputery,zawiązać dzieciom oczy ? :o
A może dla spokoju jakiegoś miernego polityka należałoby wysłać wszystkie dzieci świata np. na Księżyc ?Ale to tez niepoprawne,bowiem tam mieszka człowiek,który zaprzedał duszę diabłu...
Więc co zrobić z dziećmi ?
Czy dziecko oglądając już te osławione Teletubisie dowiaduje się,ze ten jest gejem a tamten lesbijką ?
Czy małe dziecko rozróżnia i rozumie o co chodzi dorosłym ?
Nie dajmy się zwariować,bo takie eksperymenty na dzieciach juz były w przeszłości i przyniosły opłakane skutki,zarówno dla dzieci,jak i dla tych wymyślaczy ideologii.
A wracając do tego śmiesznego apelu,to jakim prawem uzywa sie zaraz na poczatku sformułowania :"my,rodzice polscy"?
Czyli jacy rodzice? Moze to chodzi o tych rodziców,którzy pozwalają oglądac tv swoim dzieciom,bez żadnego nadzoru z ich strony?
Bo ja,jako ojciec zawsze sprawdzałem,co dzieci oglądaja.
I dziwi mnie bardzo,że szuka sie diabła tam,gdzie go nie ma...
Strażacy i Policja ma swym składzie dla ratowania dzieci misie,aby łatwiej było dziecku znosić stres cierpienia,bo mis od zawsze był i jest przytulanką z sercem.Natomiast teraz chce się wprowadzić pojęcie,ze miś jest zły,lalka jest zła...
Wszystko jest złe,oby tylko zajaśniec na jakimś polu i wzbić się wysoko,jak gołąb...
Temat jak najbardziej wesoły i na miare polskiego kabaretu,ale z drugiej strony ..."smutno mi,Boże",jak mówił poeta.
"I choćby co innego nie stanie,
mądrości Twojej racz mi dać, Panie..."

Cz maja 31, 2007 15:01

Chodzi o polską tradycję i kulturę.

Sprzed ilu lat? Bo np. ta sprzed 1200 nie miała z chrześcijaństwem nic wspólnego.

Cz maja 31, 2007 15:02

To nie jest ,,podpucha"?W glowie mi sie nie miesci ,z e można wymyślec cos tak glupiego. :o zboczone bajki?Raczej zboczency widzacy we wszytkim zboczenie.

Cz maja 31, 2007 15:21

Pewnie, że podpucha, ale przynajmniej jest wesoło ;-)

Cz maja 31, 2007 15:31

Osoby poważnie podchodzące do sprawy rodziny, prosimy o nadsyłanie apelów do RPD.

Cz maja 31, 2007 16:04

Pewnie, że podpucha, ale przynajmniej jest wesoło ;-)

Wątpię. Ktoś przecież tę Sowińską wybrał. I nie byli to marsjanie, ale światli obywatele IV RP, "niepodatni na socjotechniczne sztuczki libertyńskich mediów".

Cz maja 31, 2007 16:08
Cytuj:
Do Polonia: Pewnych wartości trzeba bronić radykalnie, nim obudzimy się w polskiej Eurosodomie (oby nigdy się to nie stało).

Nie twierdzę,że uciekam od radykalizmu.Też nie chcę Eurosodomy.Ale nie zabronimy dzieciom oglądania bajek.Owszem są w Wielkiej Brytanii próby przemycania treści homoseksualnych do bajek,czemu nie zaprzeczam.To może lepiej pokazywać dzieciom nasze polskie i rodzime bajki.Te są przynajmniej w porządku.

Może więc pozostańmy przy tym,co polskie i doceniajmy to co polskie.Dobry pomysł na rozbudzenie współczesnego patriotyzmu.Doceńmy nasz kraj.To nie znaczy,że nie można zwiedzić Irlandii czy wyjechać na Spitsbergen.Chodzi raczej o to,byśmy pokochali i docenili nasz kraj.Patriotyzm jest ponadczasowy i jest piękną wartością.Bronimy tożsamości narodowej a na nią składa się wiara katolicka i patriotyzm.

Mnie dziwi jeśli ktoś mówi,że nie kocha Polski z powodu zachowania polityków.To marne alibi.Polska to wartość zbyt cenna by ją tak po prostu odrzucić.Można nie lubić polityków,ale nie można nie lubić Polski.Polskę trzeba szanować zawsze.

Cz maja 31, 2007 16:20

Polska to nazwa, jaką ktoś nadał kawałkowi ziemi obstawionemu słupkami, podobnie jak "Województwo zachodniopomorskie".

Cz maja 31, 2007 16:34
Ależ to nie jest zwykły kawałek ziemi.Tu się przecież urodziliśmy.Za tą ziemię wielu oddało swe życie i nazywasz to zwykłym kawałkiem ziemi? Czy ofiara walczących nie jest cenna? Incognito,przecież jesteś Polakiem?

Cz maja 31, 2007 16:38

doceniajmy to co polskie

Bolek i Lolek- geje. Żwirek i Muchomorek- w jednym łóżku śpią.

Nie no ludzie brawo, brawo, doceniam waszą pomysłowość w wymyślaniu poronionych pomysłów. Może spożytkujcie siły które marnujecie na takie głupoty i pomyślcie nad lekarstwem na raka :?

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Cz maja 31, 2007 16:41
Od tworzenia leków są odpowiedni specjaliści.W Unii i na całym świecie prace nad lekarstwem na raka wciąż trwają.Polscy naukowcy też wyszukują coraz doskonalsze leki.Ale to już osobny temat.Tu o medycynie i jej postępie nie mówimy.Oczywiście,że medycyna ma iść do przodu i niech idzie.Politycy to nie medycy.Co politycy zdziałają w medycynie?

Cz maja 31, 2007 16:53
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona