Dlaczego faceci lubią piwo?
| Autor |
Wiadomość |
|
wozkiwidlowe
|
Teresse czy ty nie jestes czasem jakas prowokacja?
Bo tak patrze i patrze na te twoje tematy i cos mi tu smierdzi (i to wcale nie smrod piwa) 
|
| Cz cze 07, 2007 12:05 |
|
|
|
 |
|
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Cytuj: tańszych jakoś nigdy nie kupowałem Musisz nadrobić. Złoty Smok, Srebrny Smok, Jako Mocne- o wiele lepsze od tego syfu w butelkach co nazywają Guiness. Desperados też raczej nieciekawe. Carlsberga nie lubie tak jak Heinekena. Velkopopicky Kozel całkiem, całkiem. Proletariat też niezły. Ale i tak na pierwszym miejscu mam Faxe, tylko to mocniejsze 10% w litrowej puszce(śmiesznie, że Faxe chyba tylko w Danii jest w butelkach). Okocim też jest ok, tak jak Warka. Osobiście nie mam zamiaru próbować Sarmackiego w plastikowej butelce. Karpackie Super(czy też bardzo?) Mocne jest zbyt mdłe i słodkie, za to Karpackie Pils dobre i wchodzi jak woda mineralna- jakieś 3,5 procenta. Cytuj: nie chciało mi się nosić
Ogółem na codzień nie ma zbytniego sensu nosić. Raz, że nie pije się dużo, dwa, że nie wszędzie jest aż 50 gr za butelke, a 4 butelki to już prawie piwo gratis. 
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
| Cz cze 07, 2007 15:14 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Jakoś nie mogłem się nigdy przekonać do tych Smoków co wymieniłeś, A.
Crosis
|
| Cz cze 07, 2007 16:02 |
|
|
|
 |
|
Niedowiarek
|
Sarmackie nie jest takie złe, na jakie wygląda
Warto dać szansę tańszym piwom, można trafić na prawdziwe perełki - Smoków niestety nie miałem okazji spróbować, polecam za to Łomżę i lubelską (nomen omen) Perłę.
|
| Cz cze 07, 2007 16:12 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
E, Łomża i Perła (w sumie pochodzę stamtąd), to nie są piwa z "dolnej półki" - to po prostu browary regionalne. Natomaist wszelkiego rodzaju wojaki, dragony itd, które można kupić w supermarketach, a kosztują < 2 zł, nie mają dla mnie z piwem zbyt wiele wspólnego.
Crosis
|
| Cz cze 07, 2007 16:33 |
|
|
|
 |
|
vesper
|
Nawiasem mówiąc, to w ogóle znaczna część współczesnych piw ma z piwem niewiele wspólnego
Jeśli chodzi o krajowe, to lubię Żywca, z zagranicznych "prawdziwych" - Paulanera, tylko że drogi.... i nie wsżędzie jest...  Nie lubię Heinekena, nie przepadam za tyskim.
_________________ Respexit orationem humilium, non sprevit preces eorum...
|
| Pt cze 08, 2007 22:16 |
|
 |
|
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
Właśnie oblewam wczorajszą zalkę z psychy (4+ - I'm so f***ing happy, I could cry) i piję orzeźwiającego Żywca (druga puszka idzie  więcej już nie mam), mimo, że jutro rano trzeba wstać do Kościoła.
To nic złego, trzeba to konsumować z rozumem 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
| So cze 16, 2007 22:20 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Bzdura, faceci nie lubią piwa. Ja nie znoszę. Ale może nie jestem facetem? 
|
| So cze 16, 2007 22:24 |
|
 |
|
Bartas
|
JakubN napisał(a): Bzdura, faceci nie lubią piwa. Ja nie znoszę. Ale może nie jestem facetem? 
Spoko, wszystko zależy od gustu. Zależy też ile masz lat. Ja mam akończone 21. Dopiero kiedy ukończyłem 19 rok życia polubiłem piwko, wcześniej nie.
Piję tylko okazyjnie i najczęściej sam w domu, a nie z kimś w jakimś pubie czy w barze, bo to dla mnie za drogo 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
| So cze 16, 2007 23:11 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Mam 26 i raczej mi to nie przejdzie, bo od lat jestem totalnym abstynentem. 
|
| So cze 16, 2007 23:21 |
|
 |
|
Bartas
|
JakubN napisał(a): :D Mam 26 i raczej mi to nie przejdzie, bo od lat jestem totalnym abstynentem. 
aha, to przepraszam i zwracam honor! 
|
| So cze 16, 2007 23:28 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A proszę bardzo, wcale nie poczułem się urażony. 
|
| So cze 16, 2007 23:31 |
|
 |
|
Bartas
|
JakubN napisał(a): A proszę bardzo, wcale nie poczułem się urażony. 
To dobrze! 
|
| N cze 17, 2007 17:55 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
To ja może powiem [żeby zupełnie nie dyskredytować piwa], że podobno niskoalkoholowy Żywiec jest niezły... 
|
| N cze 17, 2007 20:30 |
|
 |
|
joten
|
JakubN napisał(a): :D Mam 26 i raczej mi to nie przejdzie, bo od lat jestem totalnym abstynentem.  Straszne, ale medycyna zna rózne przypadki. Może po 30 będzie lepiej:)
_________________ "Extraordinary claims require extraordinary evidence" - Carl Sagan,astronom
|
| Pt cze 22, 2007 20:00 |
|
|
|