Autor |
Wiadomość |
meritus
|
Ojciec Rydzyk to wspaniały człowiek. Za wielkie dzieła wiele się płaci. 200000 ludzi na Jasnej Górze mówi samo za siebie.
|
N lip 08, 2007 22:21 |
|
|
|
 |
Zencognito
|
Zapomniałem jeszcze jednej rzeczy dodać: przypomnijcie sobie jak to było z Maybachem. Wiele szumu w mediach, prasa się rozpisuje... i co? I kupa. Żadnego maybacha w rzeczywistości nie było. Ja też za o. Rydzykiem nie przepadam, ale nie dajmy się zwariować! Nie możemy pozwolić, żeby nasze sympatie lub antypatie zwalniały nas z racjonalnego myślenia opartego o analizę faktów.
|
N lip 08, 2007 22:24 |
|
 |
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
meritus napisał(a): Ojciec Rydzyk to wspaniały człowiek. Za wielkie dzieła wiele się płaci. 200000 ludzi na Jasnej Górze mówi samo za siebie.
A co on takiego dobrego zrobił? Założył radio, które nazwał imieniem Bożej Rodzicielki, ale tylko do spraw biznesowych, oczerniania ludzi, żerowania na ich cierpieniu. A ci ludzie na Jasnej Górze to przeważnie same stare babcie lub oszołomieni ludzie, którzy mają klapki na oczach i już nie wiedzą, co się tak naprawdę dzieje. Robią tak, mówią tak bo: "Ojciec Rydzyk tak powiedział". Zastanów się to trochę! co się stało z pieniędzmi, które miało być przeznaczone na Stocznię Gdańską?
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
N lip 08, 2007 22:29 |
|
|
|
 |
kefas_piotr
|
pozytywnym osiągnięciem tego tworu (WSKRIM czy jakoś tak...) jest zbudowanie autostrady prowadzącej prosto do uczelni. Szkoda że nie jest to obwodnica Torunia, ale cóż przynajmniej ci którzy tam dojeżdzają nie poblądzą....
N lip 08, 2007 22:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Meritus ja tez uważam, że ten kapłan robi duzo dobrych rzeczy- ale akurat ilość ludzi na Jasnej Gorze nie jest zadnym dowodem...No i ciągle ten Wielgus...
Co do szkoły- to słyszalam, że są świetne warunki w akademikach + mozna dostac dobre praktyki + dostaje się do reki sprzęt np. kamery, operuje się konseletą itp...ale jak komus zalezy na imprach, studenckim zyciu- to raczej nie polecam.. (wiedza na podstawie artykułów prasowych  )
|
N lip 08, 2007 22:32 |
|
|
|
 |
meritus
|
Nie tylko maybach jest, ale i autostrada pod nim
kefas_piotr dostajesz złotą klawiaturę!
Cytuj: co się stało z pieniędzmi, które miało być przeznaczone na Stocznię Gdańską
zostały oddane ludziom, lub zgodnie z wolą ofiarodawców wyrażaną na antenie w sposób masowy zostały przeznaczone na Radio Maryja
|
N lip 08, 2007 22:32 |
|
 |
Bartas
|
Teresse napisał(a): Meritus ja tez uważam, że ten kapłan robi duzo dobrych rzeczy- ale akurat ilość ludzi na Jasnej Gorze nie jest zadnym dowodem...No i ciągle ten Wielgus... Co do szkoły- to słyszalam, że są świetne warunki w akademikach + mozna dostac dobre praktyki + dostaje się do reki sprzęt np. kamery, operuje się konseletą itp...ale jak komus zalezy na imprach, studenckim zyciu- to raczej nie polecam.. (wiedza na podstawie artykułów prasowych  )
Żal mi Cię ...
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
N lip 08, 2007 22:38 |
|
 |
Kamyk
|
Ale to nie jest przeca wątek o o. Rydzyku ani RM, tylko o szkole...
|
N lip 08, 2007 22:48 |
|
 |
Bartas
|
Czasem zastanawiam się co ja w ogóle robie na tej teologii, choć tam ... nikt publicznie się nie wypowiada na temat RM czy pana Grzyba
Mam dość tej obłudy kleru!!!!!!
A Wy? Wy tak spokojnie na to patrzycie? Udajecie, że nic się nie dzieje!
|
Pn lip 09, 2007 7:42 |
|
 |
Bartas
|
Kamyk napisał(a): Ale to nie jest przeca wątek o o. Rydzyku ani RM, tylko o szkole...
Sorry, ale dla mnie to jeden pies!  Ten rudzielec w końcu tą szkołę założył, więc ...
Ok, koniec z tym rydzem, bo mnie jeszcze poniesie i z forum będę mógł się pożegnać! Tak więc już nie wspomnę ani słowa o nim! Będę pisał tylko posty w działach rozrywkowych! Są wakacje i teraz żyję na luzie, nie myślę o Kościele, o swojej teologii itd. Niemniej jednak nie przeszkadza to temu, żeby się wieczorkiem przed spaniem pomodlić!
|
Pn lip 09, 2007 14:37 |
|
 |
Bartas
|
Kamyk napisał(a): Ale to nie jest przeca wątek o o. Rydzyku ani RM, tylko o szkole...
Sorry, ale dla mnie to jeden pies!  Ten rudzielec w końcu tą szkołę założył, więc ...
Ok, koniec z tym rydzem, bo mnie jeszcze poniesie i z forum będę mógł się pożegnać! Tak więc już nie wspomnę ani słowa o nim! Będę pisał tylko posty w działach rozrywkowych! Są wakacje i teraz żyję na luzie, nie myślę o Kościele (tzn. o tych wszystkich dokumentach itd), o swojej teologii itd. Niemniej jednak nie przeszkadza to temu, żeby się wieczorkiem przed spaniem pomodlić, a w niedzielę pójść do Kościoła.
|
Pn lip 09, 2007 14:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Bartas rozwalasz mnie...i mimo,ze moze nie wypada to turlne sie 
|
Pn lip 09, 2007 16:53 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Skoro gazeta dotarła do nagrań z wypowiedzi na zajęciach w tej szkole - to chyba znaczy, że tam także są ludzie, którym postawa Rydzyka się nie podoba, skoro ktoś dokumentował to "przemówienie".
Żenada.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Śr lip 11, 2007 21:44 |
|
 |
luksmo
|
Bartas napisał(a): Kamyk napisał(a): Ale to nie jest przeca wątek o o. Rydzyku ani RM, tylko o szkole... Sorry, ale dla mnie to jeden pies! :D Ten rudzielec w końcu tą szkołę założył, więc ... :P Ok, koniec z tym rydzem, bo mnie jeszcze poniesie i z forum będę mógł się pożegnać! Tak więc już nie wspomnę ani słowa o nim! Będę pisał tylko posty w działach rozrywkowych! Są wakacje i teraz żyję na luzie, nie myślę o Kościele, o swojej teologii itd. Niemniej jednak nie przeszkadza to temu, żeby się wieczorkiem przed spaniem pomodlić!
Dlaczego jesteś taki nerwowy? Nie moge uwierzyc że studiujesz teologie, może wizyta u egzorcysty dobrze ci zrobi. Dlaczego tak oczerniasz swoich bliźnich?, znasz dekalog?!!!
Jestem oazowiczem i członkiem Domowego Kościoła, ludzie których spotykam w większości są to ludzie słuchający Radio Maryja, i są to ludzie zrównoważeni i opanowani. Ja też słucham tej rozgłośni i dzięki tej rozgłośni nawróciłem się, tobie też polecam. Najpierw posłuchaj, a później się wypowiadaj, w przeciwnym razie tylko się ośmieszasz. Pozdrawiam, z Panem Bogiem
|
Pt sie 08, 2008 19:48 |
|
 |
harry_angel
|
Brawo!
Popieram 
|
Pt sie 15, 2008 22:36 |
|
|