Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 30, 2025 0:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 logo wiara.pl 
Autor Wiadomość
W takim razie poproszę o zmianę nicka - bo mi się źle kojarzy, innym zapewne również ;)
:rotfl2:

A co złego jest w saksofonie :co: :clever:

Śr lut 23, 2005 8:21

Mieszka prosiłem - żeby nick zmienił :lol:

Śr lut 23, 2005 8:38

Przyznam, że po waszych tekstach zaczęłam się temu logo przyglądać... Po dłuższej chwili udało mi się dopatrzeć tego podobieństwa do ying-yang, ale nadal coś mi nie pasowało...
Istotą symbolu ying-yang jest równowaga dobra i zła - bóg dobry i bóg zły. Innymi słowy tamte "rybki" są dwie rózne - czarna i biała.
I tego istotnego elementu - który przecież stanowi o sensie owego znaku - tutaj po prostu nie ma.
Jeżeli już iść tym tropem, to tu mamy "dwóch dobrych bogów"... Mamy dwie rybki - Chrystus i przebóstwiony (uchrystusowiony) człowiek...

Śr lut 23, 2005 9:08

NIE :boje: :boje: :boje: :boje: :boje: :boje: :boje: :boje: :boje: :boje:
Człowiek został stwożony NA PODOBIEŃSTWO Boga !! NIE JEST Bogiem jest tylko trochę podobny i ma za zadanie starać się naśladować Boga-Chrystusa w byciu dobrym !!

tak myślę :clever: :clever: :clever: :nauka: :clever: :clever: :clever: :aniol:

Śr lut 23, 2005 9:51
Zobacz profil YIM

NIE :boje: Człowiek został stwożony NA PODOBIEŃSTWO Boga !! NIE JEST Bogiem

NIGDZIE NIE NAPISAŁAM, ŻE CZŁOWIEK JEST BOGIEM...
Próbowałam zrobić naciąganą interpretację pod ying-yang ale nie pisałam o człowieku-Bogu, tylko o CZŁOWIEKU PRZEBÓSTWIONYM - to jest pojęcie z teologii katolickiej jak najbardziej

Śr lut 23, 2005 14:43

Śr lut 23, 2005 16:04
Zobacz profil YIM

a mnie dzisiaj złapał humor, żeby komuś podpaść ;)

bo np wg mnie to to logo portalu dlatego wygląda tak jak wygląda, że jest to portal ekumeniczno - międzyreligijny
i dlatego ten jin-yang

a co do wątku seksualnego.. hmm.. 69 ? :P

Pozdrowienia dla moderatorów :D

Khalil Gibran

Pt lut 25, 2005 14:06

Bejot no popatrz - toż to jednoznaczne jest - te rybki i 69 :P:P
No brawo, jak moglam tego nie zuwazyć !
Wnosze o zmiane logo gdyż jest nieprzyzwoite :lol:

Pt lut 25, 2005 15:45

A ja widziałam w tytule Gość (Niedzielny) Gliwicki takie same rybki :lol:

Pt lut 25, 2005 16:00
Zobacz profil YIM

Zrozumiałbym, gdyby ten temat wyskoczył przed Świętami Bożego narodzenia w dobie kryzysu kiedy za rybami trza było latać , ale teraz?? :o Cóż widać dowolna iterpretacja Loga, chociaż w zasadzie Post a ryby traktowane jako nie mięso zwierzęce, tylko dlaczego?? :o

no dobra dla mnie jest Logo i niech se bedzie :D:D:D

a tak na marginesie ciekawym jest bardzo , czy jakby była mowa nie o rybach w logo ale np. o dwu świecach palących to też byście znaleźli analogię do dyskusji na czacie?
praktycznie poza kilkoma tematami które - Uwaga - są jeszcze wolne od przykładów czatowych - w każdym są interpretacje natury czat, czata, czatowego, usera , userowej itp, itd .................................................

Wielki Post, odpuśćmy sobie, bądźmy ponad to, proszę :)

Czy może mi ktoś wytłumaczyć post Kefasa? Szczególnie niezrozumiałą pozostaje dla mnie druga cześć Kefasiej wypowiedzi... A już ta końcówka – o odpuszczaniu sobie.. hm.. Naprawdę próbowałam, ale jak już przebrnęłam przez warstwę logiczną to zatrzymywało mnie stylistyczne szaleństwo wypowiedzi... W rezultacie nie doszłam do niczego. Więc i odnieść się nie mam jak...

Mieszek napisał(a):
Tak więc niejesteś sama Salcie , jesteś normalna w przeciwieństwie do tego co niektórzy tu próbują stwierdzić.No , chyba,że ja jestem nienormalny to wtedy twoja normalność może być dla niektórych normalniejszych inaczej nienormalnością aczkolwiek nawet jakby gdyby to i tak nie. :biggrin:
Boteż toteż ponieważ więc.

Martwię się o nas, martwię Mieszku. To w koncu jak to z nami jest? Nie jestesmy nienormalni? Bo toteż ponieważ więc mam nadzieję, ze tak właśnie jest. :)

Mieszek napisał(a):
Niestety Salcie są ludzie którzy widząc reklamę np sprzętu komputerowego gdzie pisze "załóż software na swój hardware" gotowi są stwierdzić ,że nieprzychodzą im żadne myśli inne do głowy jak tylko o komputerach.

No ale czemu wbrew prawom logiki i rachunku prawdopodobieństwa wszyscy oni zgromadzili się na tym forum?? :D

Pt lut 25, 2005 16:33

Przyznam, że po waszych tekstach zaczęłam się temu logo przyglądać... Po dłuższej chwili udało mi się dopatrzeć tego podobieństwa do ying-yang, ale nadal coś mi nie pasowało...
Istotą symbolu ying-yang jest równowaga dobra i zła - bóg dobry i bóg zły. Innymi słowy tamte "rybki" są dwie rózne - czarna i biała.
I tego istotnego elementu - który przecież stanowi o sensie owego znaku - tutaj po prostu nie ma.
Jeżeli już iść tym tropem, to tu mamy "dwóch dobrych bogów"... Mamy dwie rybki - Chrystus i przebóstwiony (uchrystusowiony) człowiek...

Agniulka – „coś Ci nie pasowało” bo istotnie – logo nie jest symbolem jin i jang tylko do niego NIEPOTRZEBNIE NAWIĄZUJE (ku mej rozpaczy)
A jeśli chodzi o „Twoje tropy” to ja się po prostu ich boję. Jedna rybka to Chrystus a druga – „uchrystusowiony człowiek”???
Nie wiem, co powiedzieć...
„Od powieeeeetrzaaaa, głodu ognia i tropów Agniulki.............”

Pt lut 25, 2005 16:41
Obrazek

Wt kwi 25, 2006 12:49

Propozycja loga dla wiara.pl
Obrazek

Ładany, ale nie da się wkomponować w nagłówek stron portalu. Chyba za duży. Może alternatywnie, w innych miejscach.
Poza tym - co z prawami autorskimi ?

Gdyby nie wcześniejsze wypowiedzi - nie dopatrzył bym się podobieństwa do symbolu ying-yang. Ale to podobieństwo - jest bardzo naciągane.
Czy projektant obecnego logo miał taką ideę ? Należałoby go zapytać.

Sam symbol jest taoistowski. New-age i tym podobni zawłaszczyli go, zresztą jak wiele innych symboli i pojęć taoistowskich, buddyjskich i.in. z Dalekiego Wschodu - robiąc z tego swoisty misz-masz. Zewnętrznie atrakcyjny, pozornie współbrzmiący ze współczesnymi osiągnięciami nauki, ale wewnętrznie sprzeczny.

Dyskusja trwa dość długo. Dlatego pozwoliłem sobie na umieszczenie sondy:
http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?t=7539
z prośbą o udział.

Wt kwi 25, 2006 20:47
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3