| Autor |
Wiadomość |
|
Marek_Piotrowski
|
 Re: Test na pischozę :)
DO Twoich "wniosków" (nie wynikających z przesłanek) nawet nie trzeba się odnosić - tak całkowicie nie ma wynikania. Natomiast brniesz w agitację. Masz szczęście że jestem cżłowiekiem gołębiego serca  i mam wstręt do donosicielstwa - ale może to zobaczyć ktoś mniej spolegliwy. Zagrożenie dla forum (i Ciebie) jest realne. I to nie jest żart - za mniej polityczne wpisy na facebooku w zeszłych wyborach ludzie mieli kłopoty. Proponuje więc usunąć ten wpis (zwłaszcza że i tak kompromituje Twoją znajomość logiki, więc będziesz miał dwie korzyści w jednym  )
_________________ pozdrawiam serdecznie Marek
|
| So maja 25, 2019 9:09 |
|
|
|
 |
|
Palmer
|
zefciu napisał(a): Cały ten wątek jest doskonałym dowodem na to, że działań PiS-u nie da się bronić. Marek Piotrowski i Palmer są bowiem osobami wyjątkowo elokwentnymi, potrafiącymi dyskutować ze swadą i erudycją na bardzo szerokie tematy. Kiedy zaś dyskusja schodzi na PiS pozostaje im tylko „hurr durr, kto nie zgadza się z PiS-em ten chory na pischozę”  Podyskutujemy w poniedziałek, obiecuję.  Po drugie, nie że "kto się nie zgadza", tylko "kto nie dostrzega, że to legalnie działająca partia, która wygrała demokratyczne wybory, do których ordynacji nie napisała sama".
|
| So maja 25, 2019 9:30 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Marek_Piotrowski napisał(a): DO Twoich "wniosków" (nie wynikających z przesłanek) nawet nie trzeba się odnosić Oczywiście, że wnioski te wynikają z przesłanek. - Marek Piotrowski jest osobą kompetentną zdolną do przedstawiania merytorycznych argumentów w wielu tematach
- Aby znaleźć argumenty merytoryczne w danym temacie muszą te argumenty być możliwe do znalezienia oraz osoba argumentująca musi być kompetentna
- Osobie argumentującej zależy na przedstawieniu merytorycznych argumentów i jeśli może, to je przedstawi.
- Marek Piotrowski w dyskusji o PiS używa personalnych ataków oskarżając interlokutorów o wyimaginowane przypadłości psychiczne.
To są trzy przesłanki. Jeśli z którąś się nie zgadzasz, to wskaż, z którą. Z przesłanki czwartej i trzeciej wynika, że nie potrafisz przedstawić argumentów merytorycznych na usprawiedliwienie PiS-u. Z powyższego lematu i przesłanki drugiej wynika, że albo nie jesteś kompetentny, albo nie ma możliwosci znalezienia takich argumentów. Z powyższego oraz przesłanki pierwszej wynika, że nie ma takich argumentów. Jeśli zaś zarzucasz mi łamanie ciszy, to wskaż, dla której partii agituję. Palmer napisał(a): Podyskutujemy w poniedziałek, obiecuję.  Bardzo chętnie. Poczekam.
|
| So maja 25, 2019 9:34 |
|
|
|
 |
|
Małgosiaa
Moderator
|
Marek_Piotrowski napisał(a): zefciu napisał(a): Cały ten wątek jest doskonałym dowodem na to, że działań PiS-u nie da się bronić. Pomijając absurdalność powyższego "wniosku" pod wzgledem logicznym wygląda na to, że @Zefciu naruszył ciszę wyborczą. Cytuj: Za jej zachowanie odpowiedzialna jest - oprócz naruszającego - moderacja. W czasie trwania ciszy wyborczej 1. nie wolno prowadzić agitacji wyborczej. Nie można m.in. 2. zwoływać zgromadzeń, organizować pochodów i manifestacji, wygłaszać przemówień, rozpowszechniać materiałów wyborczych czy publikować sondaży wyborczych. W tym czasie 3. zabronione jest prowadzenie jakiejkolwiek kampanii wyborczej kandydatów. 4. Niedozwolona jest także agitacja wyborcza w lokalach wyborczych. 5. Nie można m.in. eksponować symboli, napisów czy znaków kojarzących z kandydatami i komitetami wyborczymi. (punktacja moja)Więcej: https://wiadomosci.radiozet.pl/Eurowybo ... -wyborczej https://wiadomosci.radiozet.pl/Eurowybo ... -wyborczejWskaż, który punkt i w jaki sposób złamał zefciu.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
| So maja 25, 2019 11:25 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Małgosiaa napisał(a): Wskaż, który punkt i w jaki sposób złamał zefciu. Spokojnie. Mamy trochę niesymetryczną sytuację. Ja bowiem mogę krytykować działania PiS, gdyż w ten sposób nie agituję za żadną partią. Jednak apologetyka PiS-u ze strony innych użytkowników może być już traktowana jako agitacja za PiS. Zatem słusznym jest, abyśmy poczekali z dyskusją do poniedziałku.
|
| So maja 25, 2019 12:03 |
|
|
|
 |
|
Małgosiaa
Moderator
|
Nie proponowałam dyskusji w temacie, a wyłacznie wskazanie, który punkt i w jaki sposób złamałeś.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
| So maja 25, 2019 12:14 |
|
 |
|
Marek_Piotrowski
|
zefciu napisał(a): Marek_Piotrowski napisał(a): DO Twoich "wniosków" (nie wynikających z przesłanek) nawet nie trzeba się odnosić Oczywiście, że wnioski te wynikają z przesłanek. - Marek Piotrowski jest osobą kompetentną zdolną do przedstawiania merytorycznych argumentów w wielu tematach
- Aby znaleźć argumenty merytoryczne w danym temacie muszą te argumenty być możliwe do znalezienia oraz osoba argumentująca musi być kompetentna
- Osobie argumentującej zależy na przedstawieniu merytorycznych argumentów i jeśli może, to je przedstawi.
- Marek Piotrowski w dyskusji o PiS używa personalnych ataków oskarżając interlokutorów o wyimaginowane przypadłości psychiczne.
To są trzy przesłanki. Jeśli z którąś się nie zgadzasz, to wskaż, z którą. Z przesłanki czwartej i trzeciej wynika, że nie potrafisz przedstawić argumentów merytorycznych na usprawiedliwienie PiS-u. Z powyższego lematu i przesłanki drugiej wynika, że albo nie jesteś kompetentny, albo nie ma możliwosci znalezienia takich argumentów. Z powyższego oraz przesłanki pierwszej wynika, że nie ma takich argumentów. Nie ośmieszaj się. Ani nie jestem zwolennikiem PIS, ani go nie bronię. Jesli idzie o przypadłość o jakiej pisaliśmy to raczej przypadłość społeczna i była to raczej obserwacja niż "oskarżenie". CHarakterystyczne, że opisałem tylko objawy - a Ty przypisałeś to do siebie. Jak mówi przysłowie - Uderz w stół, nożyce się odezwą Sam się złapałeś, Zefciu. Cytuj: Jeśli zaś zarzucasz mi łamanie ciszy, to wskaż, dla której partii agituję. Agitujesz PRZECIW konkretnej partii. To jak najbardziej agitacja. Nie udawaj niemądrego.
|
| So maja 25, 2019 15:19 |
|
 |
|
Małgosiaa
Moderator
|
Marek_Piotrowski napisał(a): Agitujesz PRZECIW konkretnej partii. To jak najbardziej agitacja. Ponieważ trwa cisza wyborcza, dowody na powyższe (w formie linków do konkretnych wypowiedzi zefcia, w których agituje za konkretną partią) poproszę w poniedziałek. I nie odpuszczę, bo to jest kolejne oszczerstwo, tym razem w stosunku do zefcia.
|
| So maja 25, 2019 15:37 |
|
 |
|
Marek_Piotrowski
|
Małgosiaa napisał(a): Marek_Piotrowski napisał(a): Agitujesz PRZECIW konkretnej partii. To jak najbardziej agitacja. Ponieważ trwa cisza wyborcza, dowody na powyższe (w formie linków do konkretnych wypowiedzi zefcia, w których agituje za konkretną partią) poproszę w poniedziałek. I nie odpuszczę, bo to jest kolejne oszczerstwo, tym razem w stosunku do zefcia. Nie umiesz czytać, Małgosiu? Napisałem o agitacji Zefcia przeciw konkretnej partii (co nawet napisałem wielkimi literami). A w której wypowiedzi, już zacytowałem w poście powyżej, więc nerwy w konserwy 
|
| So maja 25, 2019 15:43 |
|
 |
|
Małgosiaa
Moderator
|
Ok, rzeczywiście źle odczytałam. Masz w tym swój udział. Gratulacje.
|
| So maja 25, 2019 16:03 |
|
 |
|
Marek_Piotrowski
|
Małgosiaa napisał(a): Ok, rzeczywiście źle odczytałam. Masz w tym swój udział. Gratulacje. Serio? Mój udział? Jaki? To że napisałem wielkimi literami to, czego nie wczytałaś? 
|
| So maja 25, 2019 16:06 |
|
 |
|
Małgosiaa
Moderator
|
Kpisz, czy o drogę pytasz?
|
| So maja 25, 2019 16:34 |
|
 |
|
andej
|
1. Lp. i lm. 2. Post MP odnosi się do zjawiska. Post Z do konkretnej osoby. 3. Akurat MP posługuje się dość zimną logiką, a nie uczuciem do jakiejś partii. zefciu napisał(a): ... „hurr durr, kto nie zgadza się z PiS-em ten chory na pischozę” Typowe odwracanie kota ogonem. To wyraźnie i jednoznacznie określa stosunek uczuciowy do PIS. Moja ocena: Typowy dla antypis. Jedyne hasło totalsów. Ale zdaję sobie sprawę, że łatwiej dostrzec źdźbło niż belkę.
|
| N maja 26, 2019 17:25 |
|
 |
|
Małgosiaa
Moderator
|
Z tą belką to uważałabym, bo każdy ma tendencję do widzenia źdźbła w oku bliźniego, a niedostrzegania belki w swoim.
|
| N maja 26, 2019 20:36 |
|
 |
|
Marek_Piotrowski
|
Święte słowa, Małgosiu, święte słowa 
|
| N maja 26, 2019 21:04 |