Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 07, 2025 9:06

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Test na pischozę :) 
Autor Wiadomość

Post Re: Test na pischozę :)
DO Twoich "wniosków" (nie wynikających z przesłanek) nawet nie trzeba się odnosić - tak całkowicie nie ma wynikania. Natomiast brniesz w agitację. Masz szczęście że jestem cżłowiekiem gołębiego serca ;) i mam wstręt do donosicielstwa - ale może to zobaczyć ktoś mniej spolegliwy. Zagrożenie dla forum (i Ciebie) jest realne. I to nie jest żart - za mniej polityczne wpisy na facebooku w zeszłych wyborach ludzie mieli kłopoty.
Proponuje więc usunąć ten wpis (zwłaszcza że i tak kompromituje Twoją znajomość logiki, więc będziesz miał dwie korzyści w jednym ;) )

So maja 25, 2019 9:09
Zobacz profil WWW

zefciu napisał(a):
Cały ten wątek jest doskonałym dowodem na to, że działań PiS-u nie da się bronić. Marek Piotrowski i Palmer są bowiem osobami wyjątkowo elokwentnymi, potrafiącymi dyskutować ze swadą i erudycją na bardzo szerokie tematy. Kiedy zaś dyskusja schodzi na PiS pozostaje im tylko „hurr durr, kto nie zgadza się z PiS-em ten chory na pischozę” :(

Podyskutujemy w poniedziałek, obiecuję. :)

Po drugie, nie że "kto się nie zgadza", tylko "kto nie dostrzega, że to legalnie działająca partia, która wygrała demokratyczne wybory, do których ordynacji nie napisała sama".

So maja 25, 2019 9:30
Marek_Piotrowski napisał(a):
DO Twoich "wniosków" (nie wynikających z przesłanek) nawet nie trzeba się odnosić

Oczywiście, że wnioski te wynikają z przesłanek.
  • Marek Piotrowski jest osobą kompetentną zdolną do przedstawiania merytorycznych argumentów w wielu tematach
  • Aby znaleźć argumenty merytoryczne w danym temacie muszą te argumenty być możliwe do znalezienia oraz osoba argumentująca musi być kompetentna
  • Osobie argumentującej zależy na przedstawieniu merytorycznych argumentów i jeśli może, to je przedstawi.
  • Marek Piotrowski w dyskusji o PiS używa personalnych ataków oskarżając interlokutorów o wyimaginowane przypadłości psychiczne.
To są trzy przesłanki. Jeśli z którąś się nie zgadzasz, to wskaż, z którą. Z przesłanki czwartej i trzeciej wynika, że nie potrafisz przedstawić argumentów merytorycznych na usprawiedliwienie PiS-u. Z powyższego lematu i przesłanki drugiej wynika, że albo nie jesteś kompetentny, albo nie ma możliwosci znalezienia takich argumentów. Z powyższego oraz przesłanki pierwszej wynika, że nie ma takich argumentów.

Jeśli zaś zarzucasz mi łamanie ciszy, to wskaż, dla której partii agituję.
Palmer napisał(a):
Podyskutujemy w poniedziałek, obiecuję. :)
Bardzo chętnie. Poczekam.

So maja 25, 2019 9:34
Moderator

zefciu napisał(a):
Cały ten wątek jest doskonałym dowodem na to, że działań PiS-u nie da się bronić.
Pomijając absurdalność powyższego "wniosku" pod wzgledem logicznym wygląda na to, że @Zefciu naruszył ciszę wyborczą.
Cytuj:
Za jej zachowanie odpowiedzialna jest - oprócz naruszającego - moderacja.

W czasie trwania ciszy wyborczej 1. nie wolno prowadzić agitacji wyborczej. Nie można m.in. 2. zwoływać zgromadzeń, organizować pochodów i manifestacji, wygłaszać przemówień, rozpowszechniać materiałów wyborczych czy publikować sondaży wyborczych. W tym czasie 3. zabronione jest prowadzenie jakiejkolwiek kampanii wyborczej kandydatów. 4. Niedozwolona jest także agitacja wyborcza w lokalach wyborczych. 5. Nie można m.in. eksponować symboli, napisów czy znaków kojarzących z kandydatami i komitetami wyborczymi.  (punktacja moja)
Więcej: https://wiadomosci.radiozet.pl/Eurowybo ... -wyborczej

https://wiadomosci.radiozet.pl/Eurowybo ... -wyborczej
Wskaż, który punkt i w jaki sposób złamał zefciu.

So maja 25, 2019 11:25
Małgosiaa napisał(a):
Wskaż, który punkt i w jaki sposób złamał zefciu.
Spokojnie. Mamy trochę niesymetryczną sytuację. Ja bowiem mogę krytykować działania PiS, gdyż w ten sposób nie agituję za żadną partią. Jednak apologetyka PiS-u ze strony innych użytkowników może być już traktowana jako agitacja za PiS. Zatem słusznym jest, abyśmy poczekali z dyskusją do poniedziałku.

So maja 25, 2019 12:03
Moderator

Nie proponowałam dyskusji w temacie, a wyłacznie wskazanie, który punkt i w jaki sposób złamałeś.

So maja 25, 2019 12:14

zefciu napisał(a):
DO Twoich "wniosków" (nie wynikających z przesłanek) nawet nie trzeba się odnosić

Oczywiście, że wnioski te wynikają z przesłanek.
  • Marek Piotrowski jest osobą kompetentną zdolną do przedstawiania merytorycznych argumentów w wielu tematach
  • Aby znaleźć argumenty merytoryczne w danym temacie muszą te argumenty być możliwe do znalezienia oraz osoba argumentująca musi być kompetentna
  • Osobie argumentującej zależy na przedstawieniu merytorycznych argumentów i jeśli może, to je przedstawi.
  • Marek Piotrowski w dyskusji o PiS używa personalnych ataków oskarżając interlokutorów o wyimaginowane przypadłości psychiczne.
To są trzy przesłanki. Jeśli z którąś się nie zgadzasz, to wskaż, z którą. Z przesłanki czwartej i trzeciej wynika, że nie potrafisz przedstawić argumentów merytorycznych na usprawiedliwienie PiS-u. Z powyższego lematu i przesłanki drugiej wynika, że albo nie jesteś kompetentny, albo nie ma możliwosci znalezienia takich argumentów. Z powyższego oraz przesłanki pierwszej wynika, że nie ma takich argumentów.
Nie ośmieszaj się.
Ani nie jestem zwolennikiem PIS, ani go nie bronię. Jesli idzie o przypadłość o jakiej pisaliśmy to raczej przypadłość społeczna i była to raczej obserwacja niż "oskarżenie".
CHarakterystyczne, że opisałem tylko objawy - a Ty przypisałeś to do siebie.
Jak mówi przysłowie - Uderz w stół, nożyce się odezwą ;-)
Sam się złapałeś, Zefciu.
Cytuj:
Jeśli zaś zarzucasz mi łamanie ciszy, to wskaż, dla której partii agituję.
Agitujesz PRZECIW konkretnej partii. To jak najbardziej agitacja.
Nie udawaj niemądrego.

So maja 25, 2019 15:19
Zobacz profil WWW
Moderator

Ponieważ trwa cisza wyborcza, dowody na powyższe (w formie linków do konkretnych wypowiedzi zefcia, w których agituje za konkretną partią) poproszę w poniedziałek. I nie odpuszczę, bo to jest kolejne oszczerstwo, tym razem w stosunku do zefcia.

So maja 25, 2019 15:37

Małgosiaa napisał(a):

Ponieważ trwa cisza wyborcza, dowody na powyższe (w formie linków do konkretnych wypowiedzi zefcia, w których agituje za konkretną partią) poproszę w poniedziałek. I nie odpuszczę, bo to jest kolejne oszczerstwo, tym razem w stosunku do zefcia.
Nie umiesz czytać, Małgosiu?
Napisałem o agitacji Zefcia przeciw konkretnej partii (co nawet napisałem wielkimi literami).
A w której wypowiedzi, już zacytowałem w poście powyżej, więc nerwy w konserwy ;)

So maja 25, 2019 15:43
Zobacz profil WWW
Moderator

Ok, rzeczywiście źle odczytałam. Masz w tym swój udział. Gratulacje.

So maja 25, 2019 16:03

Małgosiaa napisał(a):
Ok, rzeczywiście źle odczytałam. Masz w tym swój udział. Gratulacje.
Serio? Mój udział? Jaki? To że napisałem wielkimi literami to, czego nie wczytałaś? ;) :brawo:

So maja 25, 2019 16:06
Zobacz profil WWW
Moderator

Kpisz, czy o drogę pytasz?

So maja 25, 2019 16:34

zefciu napisał(a):
...

1. Lp. i lm.
2. Post MP odnosi się do zjawiska. Post Z do konkretnej osoby.
3. Akurat MP posługuje się dość zimną logiką, a nie uczuciem do jakiejś partii.

zefciu napisał(a):
... „hurr durr, kto nie zgadza się z PiS-em ten chory na pischozę”

Typowe odwracanie kota ogonem. To wyraźnie i jednoznacznie określa stosunek uczuciowy do PIS.

Moja ocena: Typowy dla antypis. Jedyne hasło totalsów. Ale zdaję sobie sprawę, że łatwiej dostrzec źdźbło niż belkę.

N maja 26, 2019 17:25
Moderator

Z tą belką to uważałabym, bo każdy ma tendencję do widzenia źdźbła w oku bliźniego, a niedostrzegania belki w swoim.

N maja 26, 2019 20:36

Święte słowa, Małgosiu, święte słowa ;)

N maja 26, 2019 21:04
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona