Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt lis 11, 2025 22:24

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5334 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216 ... 356  Następna strona
 Piaskownica :D 
Autor Wiadomość
Królewska kocia krew wszak w Waśpannie płynie. Lwico ...

Cz lip 21, 2005 1:09

Macham senie łopatkooom (jak nakazuje tradycja ;) - bo na zakopywanie ani tym bardziej na rąbanie po kapelutkach to już dzisiaj mnie nie stać ;) :P :D

:papa:

Cz lip 21, 2005 1:11

Nio czas chyba iść spać. Kto udzieli mi komnaty na noc w swym pałacu( sama niestety jestem "bezzamkowa"... narazie :D ).

Buziaki :lol:

Cz lip 21, 2005 1:11

Ja też grzecznie posłucham się Saxona i pójdę lulciu :)

Dobranocka

Karrika możesz nocować w baszcie mojej i Nutki :)

Cz lip 21, 2005 1:14
Zobacz profil WWW

Meg: dzięki, ale czy Nutka się nie pogniewa?? :-D

Cz lip 21, 2005 1:15
Pozdrawiam serdecznie wszystkich "Piaskowiczów" ;) - szczególne tych, których nie wymieniłem !!
Dobranoc ! :)

Cz lip 21, 2005 1:21

Ech, przyszłam tu sobie z zamiarem pomachania łopatką i co widzę? Konkurencja!

To masz, odmacham, a Ty się biedź:
-../---/-.../.-./.-/-./---/-.-.//
:P

PS. Prawdę mówiąc nieco się zawiodłam. Spodziewałam się, owszem, Twej wizyty, ale z pytaniem, ile masz łap :D ;-)

:okulary:

które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia,
niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

Cz lip 21, 2005 1:40

Co ja widzę? O północy zabierać się za liczenie? :jezor:
Ja ledwie przeliczam w dzień, a wy?
Dobrze, że saxon nie ma łapek; dobrze, że mnie nie było, bo następne 4 do dodawania.
Proponuję: tej nocy liczcie pazurki lub paluszki, ha, ha.
Gdybym ja była, byłoby nie do pary :rotfl2: :rotfl2: :rotfl2: :rotfl2: :rotfl2: :rotfl2:(jeden nieczynny, ała!)

Cz lip 21, 2005 8:39

Bobo mogłabyś rozwinąć temat, skoro saxon nie ma łapek zastanawiam się jak się przemieszcza, a już szczególnie, czym wymachuje łopatą :rotfl2: :rotfl2: :rotfl2: :rotfl2: :rotfl2:

Czyżbyś opanował jakąś metodę buddyjskich minchów powodującą taką wielką siłę umysłu, że podnosisz łopatę podświadomie :P :P :P

zapomniałam powiedzieć: DZIEŃŻ DOBRY :)

Cz lip 21, 2005 10:42
Zobacz profil WWW

Meg, no, nie, ja powiedziałam tak, bo widzę foto saxona, myślałam wtedy o tym, że jak się jest zwierzątkiem to ma się n-tą ilość łapek, ale faktycznie ...
Przecież każdy ma chociaż dwie łapki. Czyli mielibyście o dwie więcej do liczenia. Ale dzięki ci za zwrócenie uwagi.
Qrczak, teraz dowiedziałam się o śmierci A. Grubby.
Sory, ale...

Cz lip 21, 2005 18:14

Karrikę i Meg już dopisałam na listę spaczy w mojej baszcie :yes:
SĄ JESZCZE WOLNE KOMNATY GOŚCINNE co aż krzyczą o zasiedlenie :rotfl2: Albo ktoś się nielegalnie ulokuje w baszcie Pabla :x
łapkowość:
4 moje- kocie
4 wilcze
4 tygrysie
4 lwie
4 pumowe (czy jak to się odmienia)
4 żabkowe
1 płetwa Zoe`owa :lol:
kończyny ludzkie
4 Zoe - gdy jest sucha ;)
4 Wikinga (chyba że doliczymy topór :rotfl2:
4 Saxona
4 Rozalki
4 Chmurki
i
4 Angui i 4 moje jak jesteśmy w wersji ludzkiej ;)
czyli =53 :rotfl: :rotfl2: wliczyłam płetwę Zoe i wersje ludzkie Wilczka i moją :D
:-D :biggrin: :) 8) :lol: :razz: :mrgreen: :czarodziej: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :rotfl: :rotfl2: :rotfl: :rotfl2: :rotfl: :rotfl2:

Cz lip 21, 2005 18:26
Zobacz profil YIM

A, ty liczyłaś wszystkie kończyny! To się zgadzam, chociaż kalkulatorka pod ręką nie mam. Bo ja już w pamięci nie potrafię zliczyć 2+2?????????????
Częstuję wszystkich sałatką z fasolki szparagowej: fasolka, gotowane jajeczko, gotowana marchewka, nać pietruszki, sól, pi eprz, kwasek cytrynowy, wymieszne i s m a c z n e g o !
Chyba pójdę do swojego lokum, bo popadało u mnie i piasek jest mokry. Ale ulga!

Cz lip 21, 2005 18:38

Nutko, a ja to kończyn ludzkich nie mam hmmm? :clever: :rotfl2: :rotfl2:

Czy mógł by ktoś z mojej komnaty wukurzy takiego fuuuuj fuuuj fuuuuj paskudnego pająta, siedzi na suficie :D
Może przybędzie orszak krasnali i to zrobi :-D

Cz lip 21, 2005 21:42
Zobacz profil WWW

Meg posylam Ci jednego malego krasnalka, nie potrzeba orszaku by pajaka wykurzyc.

Jesli liczycie slady to jeszcze dochodzi jeden od mojej brody i dwa od warkoczykow. A tych od stop czesto nie zostawiam, bo tancze tak lekko :tancze:

Zapomnieliscie zupelnie tez moim losiu ktory tu w okolicy gdzies biega.
Tez lapki kurczaczka zostawiaja slady i czasami tez skrzydla nietoprerka.

Tak sobie mysle ze biedny baranek tu nie ma miejsca, zwierzeta lowne tu jakos sie odnajduja, zaby i syrenki dzieki basen i kanalom tez czuja sie dosc dobrze, inni maja baszty lub zamki, a nie ma pastwiska dla potulnych zwierzatek.

Doszly mnie wiesci ze Baranek nie lubi gdy sie scina drzewa, wiec z moimi krasnali zaczelismy przesadzac. kilkadziesiat drzew. :kreci: :glaszcze:

Troche sie trzeba byla nameczyc, gdyz trzeba wykopac korzenie drzewa i pozniej je przeniesc w calosci i nastepnie zasadzic. Oproznilismy trzy beczki miodu pitnego ale tak ok. 40 drzew juz jest przesadzone, kilka na okolo baszt, kilka przy wejsciu do zamku Saxona, inne przy porcie. Kilka niestety bylo juz prawie uschniete wiec je wykorzystalem na remont statkow i pomostu.

Teraz Baranek ma tu swoje prywatne pastwisko

Pt lip 22, 2005 1:06
Ja tez poprosze o nocleg... najlepiej gdzies w piwnicy baszty, gdzie wina stare i omszale mocn swa wzmacniaja....

Takoz tam, gdzie kamienie od mchu sliskie, miejsce swe znajdzie wloczega mlody... Pek slomy do spania, smiec stary do okrycia, butla czegos do picia... za nocleg odplace, jasnie paniom i panienkomm, odplace opowiescia jako drzewiej bywalo, kiedy wloczega za jadlo i pojlo mowa swa placic musial. Dzisiaj opowiem Wam jak bylo, kidy mnie jeszcze nie Jasnie Panienstwa nie bylo... ino lyczka wezme z tego gasiorka, bo w gardle mi okrutnie zaschlo...

Stara to historia, deby w lesie co teraz przez pieciu chlopa sie objac sie dadza, jeszcze ja w koronach nuca... a opowiesc to piekna, niczym ton jeziora w pelni.... opowiesc to o dwojce charakternikow...
Co to charakternik pytacie? Ano biegaly drzewiej po swicie ludzie-zwierzeta, postac swa zmieniajce, nikt nie wie, dlaczego - jedni mowia - podlog ksiezyca, inni ze to od ich glowy zalezalo.
Jarmark to byl, kolorowy, piekny i wielki, na zamkowym dziedzincu... panna mloda tam mufki przymierzala... piekne one byly... i z gronostaja i z lasicy, i z lisa... i z wilka. Wilka, choc srebrnego, najpiekniejszego nie chciala... ale nie jej wybor to byl, nie jej. Ojciec jej, pan wielkiej postury (tuszy) i wielkiego szacunku (aptetytu), na glos, tubalny tak do nie rzece:
-Wezmiesz Ty ta wilcza, srebrna, bo w niej Ci najlepiej...
Wziela wiec biedna dzieweczka mufke swoja.. lzy roniac po cichutku.. ludzie sie smieli, bo czego i glupie dziewcze zalowac moze, kiedy taka piekna mufke dostala?
Na blankach zamku siedzal zas mlodzieniec... ludzie go omijali, bo i strach bylo do niego podchodzic.. nos taki orli... zly.. wzrok co czlowieka jak belt kuszy przewiercic mogl.. do tego przy pasie paskudny sztylet... zakrzywiony niczym krogulczy pazur.. oj, niedobrze czuc bylo tego mlodzienca.

Pozniej, kty panna w komnacie swej na zamku siedziala... jakos nie mogla tam byc.. mufka, w jak najdalszy kat rzucona, niepokoj na nia sprowadzala... wielki niepokoj... Czula w sobie sile jakas, jakis gniew wewnetrzny, nie wiadomo czym spowodowany...

Och, w klepsydrze piach sie sypie, a wloczega Wasz do pracy isc musi... jesli tylko chcecie, wieczorem wroci i przedze opowiesci znow na kolowrotek nawinie.

Crosis

Pt lip 22, 2005 9:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5334 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216 ... 356  Następna strona