| Autor |
Wiadomość |
|
wiking
|
Witam mlodego wloczege!
Bardzo ciekawa historyje wacpan nam powiedziales byles i z wielikim zainteresowaniem czesc dalszyja wyslucham.
U mnie w baszsie zawsze jest miejsce dla wloczegow, rozbojnikow, uciekinierow, pielgrzymow i innej masci ludzi bedacych w drodze. Ale nie musisz spac w piwnicach mam kilka komnat goscinnych, wejdz i rozgosc sie tam.
Ale najlepiej pojdz tez do zamku Saxona, tam znajdziec ukojenie i pocieszenie, u mnie tylko nocleg, miod pitny, wino, piwo i duzo roznych mies i ryb wszelakich.
|
| Pt lip 22, 2005 11:21 |
|
|
|
 |
|
nospheratu
|
Tak jak zawsze...
Nikt mnie nie uwzględnił, więc mnie wyeksmitowali
Zostanę wagabundą do końca swych martwych dni 
_________________ Mors dicit
|
| Pt lip 22, 2005 11:53 |
|
 |
|
angua
|
Baranek kazał mi tu przyjść i zakopać się w piasku  Co niniejszym czynię.
Gdyby ktoś (Baranek już wie, jaki ktoś) mnie szukał, nie mówcie, gdzie jestem. Aktualnie się ukrywam
Do wieczora tylko, bo dalszej części opowieści nie mam najmniejszego zamiaru przegapić. Wiking dostarcza trunki i mięsiwo, ja mogę zapewnić przynajmniej parę czujnie nastawionych uszu i takoż parę zaciekawionych ocząt.

_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
| Pt lip 22, 2005 12:32 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Nutko
Ja tam wole wolność - na dziedzińcu ...
Masz tam tylko jakieś drzewko - do podostrzenia pazurków ?
|
| Pt lip 22, 2005 14:20 |
|
 |
|
wiking
|
Ddv drzewa posadzilem dziesiej nocy przy wejsciu do kazdej baszty, ale lepiej wybierz sobie jakies w lesie.
Uwzgledniajac jednak duza ilosc duzych i malych kotow tutaj ( no i wilka) zbudowalem z krasnalami specjanly stojak do ostrzenia pazurkow, jest tam zamontowane 27 roznego rodzaju drewna, tak by wszytkim zwierzaczkom dopasowac do twardosci pazurkow i nastroju dnia.
Nosperatu nie gadaj glupot tylko zasiadaj z nami do biesady w oczekiwaniu na dalsza czesc opowiesci mlodego wloczegi.
|
| Pt lip 22, 2005 14:28 |
|
|
|
 |
|
ElaP
|
Wrocilam po dlugiej nieobecnosci  i chcialam sie grzecznie zapytac, czy znajdzie sie dla mnie miejsc w piaskownicy?? Bylabym bardzo dzwieczna 
_________________ Zycie to wielkie i wspaniale plotno, nanies na nie wszelka i mozliwa farbe jaka zdolasz.
(mi autor nieznany)
|
| Pt lip 22, 2005 14:33 |
|
 |
|
wiking
|
Oczywiscie Ela, tylko sie przestrasz wszytkich kotow tu biegajacych, nie jestes tez jedynym wilkiem.
Co Ci podac na przywitanie, zjesz cos smacznego czy wolisz rog miodu? Moze wolisz odpoczac, polecam Ci wiec zamek Saxona, strona 210 czy 211.
|
| Pt lip 22, 2005 15:00 |
|
 |
|
angua
|
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
| Pt lip 22, 2005 15:09 |
|
 |
|
ElaP
|
Dziekuje za tak mile przywitanie  Wiking chetnie bym cos zjadla i moze czegos sie napila,za miodem nie przepadam
No dawno nie bylam, jakos mialam faze zniechecenia czytelniczego do forum, bo ile tutaj sie trzba(chce) naczytac
Z tego co zauwazylam Saxon jest na urlopie i nie wiem czy mi pozwoli  , jak wroci to sie dowiem
Pozdrawiam, wiczkowa kolezanke 
_________________ Zycie to wielkie i wspaniale plotno, nanies na nie wszelka i mozliwa farbe jaka zdolasz.
(mi autor nieznany)
|
| Pt lip 22, 2005 15:28 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Wking !
ekstra
Na pewno wybiorę coś dla siebie ...
Nie ma to, jak pomysłowość i pracowitość krasnali ...
Ela !
Kociska groźnie wyglądają lecz - tak naprawdę mają dobre serca - choć strasznie niezależne charaktery ...
|
| Pt lip 22, 2005 15:31 |
|
 |
|
ElaP
|
Ok, juz wiem co wiking mial na mysli mowiac o biegajacych kotach, tylko hmm one z tego co widzem sobie grzecznie leza  . Ddv te kotki mi sie bardzo podobaja 
(mi autor nieznany)
|
| Pt lip 22, 2005 15:34 |
|
 |
|
Zoe
|
cześć Elu  :):)
coś nam się piaskownicza gromadka powiększa
nie wiem czy wiecie ... ale każdy kto się wprowadza zobowiązany jest do zrobienia parapetówki  czyz nie mam racji
ps ... no to kiedy impreza  :D:D:D:D
_________________ Życie jest walką, z której nie możemy się wycofać, ale w której musimy odnieść zwycięstwo.
|
| Pt lip 22, 2005 16:24 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
ElaP napisał(a): Ok, juz wiem co wiking mial na mysli mowiac o biegajacych kotach, tylko hmm one z tego co widzem sobie grzecznie leza  . Ddv te kotki mi sie bardzo podobaja 
Zasiedziały się przy komputerze - i stąd to zadumanie
Ja również mam szacunek do tego co piękne - zatem pozdrawiam kolejną Piękną Wilczycę w piaskownicy 
|
| Pt lip 22, 2005 16:29 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Obie Wilczyce są Piekne - więc nazwijmy Elę Polarną
Może być 
|
| Pt lip 22, 2005 16:31 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Właśnie obiegłam moje nowe pastwisko i padłam pod drzewkiem odpocząć. Trawka już zaczyna wschodzić, może za tydzień będę miała co jeść . Tymczasem zjem liście z niższych gałązek.
Dzielnych krasnali poproszę jeszcze o wybudowanie szałasu dla mojego pasterza  , żeby miał gdzie spocząć, kiedy przyjdzie mnie doglądać.
Mam nadzieję, że wszystkie kotki i wilczki są tak samo oswojone, jak wilczek pasterski 
|
| Pt lip 22, 2005 17:24 |
|
|
|