Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 13, 2025 16:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5334 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222 ... 356  Następna strona
 Piaskownica :D 
Autor Wiadomość

Elu nie musisz spać na korytarzu :D Komnata obok mnie jet wolna :) Komnate po lewej stronie ode mnie zajmuje nasz Struś ale komnata po prawej jest ciągle wolna :) Więc zapraszam :D

Nutko ... nie mów, że przez całe wakacje będziesz się uczyć ?? Jeśli tak to obowiązkowo robimy jutro tą imprezę :) Żeby się odstresować :):):)
I jakby mnie tak jutro nie było to już dzisiaj składam życzenia urodzinowe :cmok1::cmok1::cmok1::przytul:

Tak się właśnie zastanawiam czy wzorem angui i Baranka nie powinnam sobie zamówić hełmu .... Wiking znalazłby się jakiś dla mnie ?? :)

Pn lip 25, 2005 16:18

Wikingu a znajdziesz taki chełm coby i na moją kocią i półelfią głowę pasował ????
Co do komnat to ja mam Meg i Karrikę u siebie i każda ma po piętrze
mogłabym i Ddv do kotowości domieścić ale nie wiem czy tak z dziewczynami chciałby :co: :x
/zjeżdża ze swojej zjeżdżalni/

Pn lip 25, 2005 17:26
Zobacz profil YIM

Chełm to takie miasto na lubelszczyznie, z ktorego pochodze.

Crosis

Pn lip 25, 2005 17:37

No rzeczywiście trochę się nam bałagan lokalowy zrobił. Ddv chyba mówił, że jest wolnym kotem i nie potrzebuje lokum. Ja bym się z kimś podzieliła, ale - jak wiadomo - baszty nie posiadam i biegam luzem. Ostatnio co prawda polubiłam piwniczne mieszkanko Pędzi (wersja oficjalna: panuje tam przyjemny chłodek :P), ale i tak sypiam koło barankowego pastwiska. Przynajmniej pierwsza przywitam Wikinga, gdy wróci...
... i chapsnę najlepszy kawałek mięcha :PPP ;-)

Muszę się Wam do czegos przyznać. Wróciłam dziś do dom z siedmioma nowymi herbatami :glupek2:
No ale jak tu się oprzeć cudeńku z kantalupą?
Albo prawdziwej perełce w postaci srebrenego Earl Greya Teekane?
No jak ?? :D:D:D

:kawa:

Gdyby ktoś chciał mi palnąć kazanie, to potulnie wysłucham...

:okulary:

które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia,
niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

Pn lip 25, 2005 19:36

Dziękuję Zouś :cmok1:

nie ma za co :cmok1:

angua napisał(a):
Ostatnio co prawda polubiłam piwniczne mieszkanko Pędzi (wersja oficjalna: panuje tam przyjemny chłodek ),

wiesz co ... cieszę się, że dodałaś pewne dwa słowa .... wersja oficjalna :lol:

angua napisał(a):
Gdyby ktoś chciał mi palnąć kazanie, to potulnie wysłucham...

kazanie to może nie ... prędzej wprosiłabym się na herbatkę bo nie wiem co to jest cudeńko z kantalupą albo prawdziwa perełka w postaci srebrenego Earl Greya Teekane :P

Pn lip 25, 2005 19:46
Ja wiem... i sie wpraszam :) Ps, Angua, znasz taka jedna, jedyna Yunnan, dostepna w ascetycznych, brazowo czarnych opakowaniach? Sprzedaja ja tylko w paru sklepach i jest naprawde doskonala (czarna lisciasta naturalnie). Nie ma nic wspollnego z tym czyms, co sie szumnie yunnan nazywa :P

Crosis

Pn lip 25, 2005 20:48

Nie znam. Po pierwsze yunnanów nie pijam, bo chyba nie trafiłam na tego właściwego. Po drugie liściaste kupuję tylko w herbaciarniach - takie na wagę. No ale skoro zachwalasz, to poszukam. Co prawda opis tak samo ascetyczny, jak jego przedmiot, ale spróbuję.

No i zapraszam, ale to wiadomo :D

Zoe, paskudo (oko za oko :P), po to dodałam, żeby nikt się już nie czepiał, ale Ty się i tak czepiasz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ładnie tak? :nonono:

Haha, będę pierwsza (bo Zoe miała falstart) :lol:
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, NUTEK! :cmok1:

niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

Wt lip 26, 2005 1:09
To ja za pozno, ale od serca: wszystkiego najlepszego :)

Angua: pewnie, ze ascetyczny. Herbaty nie da sie opisac, jej trzeba sprobowac.

Zapraszasz... hm... boj sie, bo jeszcze skorzystam :P

Crosis

Wt lip 26, 2005 3:25

No wreszcie mam czas, by nadrobic calodzienne zaleglosci. Najpierw jak zwykle wojna domowa z malym strusiem o nadmiar komputerowosci i telewizyjnosci, pozniej basen, pilka nozna i dzien przelecial.
Zaczne od zyczen.
Nutko kochana :cmok1: z racji tak wielkiej uroczystosci Twojej duzo szczescia :-D , slonka :okulary: i slodyczy :jem1: strus pedziwiatr kanadyjski Ci zyczy
:D :zdrowie: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :tancze:
A egzaminem sie nie przejmuj, ja tam niemalze w kazdym semestrze musialam cos poprawiac (brrr, ekonomia, nauki polityczne, brrr i temu podobne brrrr).
ElaP, pewnie, u mnie zawsze sa wolne miejsca, przeciez mowilam, zebym nie wiem, ilu gosci mnie odwiedzilo, zawsze jest jedna wolna, tym razem dla Ciebie :biggrin: Twoje rzeczy juz zabralam, jak zazywalas kapieli piaskowej.
Wilczku, ten chlodek jest calkiem przyjemny, nie ;) i taki aromatyczny :D :D :D
Zoe, a jakze, wersja oficjalna i jedyna :P:P:P:P:P

Wt lip 26, 2005 3:48

Dla wilczkówObrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

dla
Karriki
Obrazek Obrazek potencjalny partner ;) Obrazek
dla Meg
Obrazek
dla Bobo
[img]http://www.tapety.xns.pl/pliki_zwierzeta3_1/frog1m.jpg[/img
:ziew: Obrazek :lol:

Wt lip 26, 2005 9:07
Zobacz profil YIM

Obrazek
for żabcia :cmok1:

Wt lip 26, 2005 9:08
Zobacz profil YIM

Crosis

Wt lip 26, 2005 13:13
Wilczek mnie straszy, wiec napisze dalej... musze tylko nadmienic, ze moi przyjaciele powoli wyjezdzaja, wobec czego zaczynam miec smutny nastroj. Co z kolei wplynie na klimat opowiesci.

Siadajcie wiec i sluchajcie a ja zapale fajke.

Tak wiec wrocila panna do lozka i krecila sie w nim cala noc. Ciagle czula w ustach smak krwi... Oj, nie bylo to dobre uczcie. A nastepnego dnia miala wyjsc za ksiecia.

Wstal swit, sluzebne panienki wynajete do przybrania panny mlodej, znalazly ja wiszaca nad wiadrem. Zlozywszy nudnosci na karb stresu, a moze i popedu ksiecia, dobudzily ja i zaczely ubierac. Ale cos sie zmienilo.

Suknia nie pasowala! Ot tragedia. Gdyby krawiec widzial mine ksiecia, gdy sie o tym dowiedzial, pewnie zaszylby sie pod ziemie... ale sie nie zaszyl, wiec teraz karmi swinie w ksiazeczym chlewie. Ksiaze natomiast podjal decyzje - skoro suknie nie pasuje, a pasowala wczoraj, to pewnie w ciazy jest z kims innym, albo tyje strasznie szybko... w takim razie jej nie chce. Na to jednak jego doradcy przekonywac go zaczeli, ze ojciec jej zniewagi takiej nie zniesie i brud czynic zacznie, a tak znacznej osoby sie subtelnie uciszyc nie da. Dal tedy rozkaz ksiaze, aby nowego krawca sporowadzic.

Niby skad? Poszly sluzby szukac krawca, co by sie na sukniach znal... ale nie bylo. Znalezli za to krawcowa, panne szczebiotliwa, ucieszna okropnie, pwiedziec mozna: turkaweczke. Biegala, skakala, szczesliwa, ze to jej ksiaze taki zaszczyt powierzyc chce. Ruszyla wiec do zamku z zamiarem ksieciu podziekowac, ale sluzba raz dwa ja do panny skierowala i suknie poprawic kazala. Wziela sie wiec dziewucha za poprawki, szczebiocac, a szczebiotala tak:
- Oj, Panienko... jakze to tak w ramionach kobiecie tak przypasc... miesnie ciut nie postronki, ramiona szerokie a smukle... jakiz to krawiec tak zla miare wzial...
Poprawila wiec ramiona.
- Oj mamusi kochana, a ktoraz to ciemnota o tyle sie w piersiach myli? Slepy byl czy co? Toc o dwa palce za duze dobral... bez obrazy Pani, ale taka prawda...
Poprawila tez piersi.
- Ojejciu jejciu, a w biodrach tez za szeroko dal... a biodra ladne ma panieneczeka, ladne, zgrabne, ale miesnie same, nic jedrnosci... trzeba kompresy z kory wierzbowe klasc, szybko takie jedrne sie zrobia, ze Ksiaze Pan od szczypania sie nie powstrzyma.
I tak poprawiala, poprawiala, a panna nic nie robila, tylko wargi gryzla i myslala.

Myslala, myslala... az w koncu krawcowa odprawila i sluzbie kazala surowego, zabitego krolika przyniesc. Nie takie zyczenia przed slubem stare sluzby widzialy, to i szybko pannie zwierza dostarczyly. Odprawila ona wszystkich, sama z kupa futra na talerzu zostajac. Podeszla i powachala... zapach delikatnie zagral jej w nozdrzach.. ale to wszystko. Tknela palcem krwi i pokonawszy obrzydzenie polizala go... metaliczny posmak rozszedl sie w ustach... i tez nic. Wtedy do komnaty weszla krawcowa.
- Oj panieneczko, to nie tak. Tak to nic z tego. Jam panienke widziala, wilk taki nie ruszy padliny, czlowiekiem cuchnacej....
Powietrze wokol krawcowej jakby zafalowalo, a chwile pozniej do nog panny doskoczyl maly ksztalt. Krzyknela ona, gdy ukaszenie poczula i po wilczem, rzeklbys, warknela. Nastepne ukaszenie... blyskawicznie panna suknie zdarla i na recach i nogach sie opierajac, na nastepne czekala. Glos krawcowej z tylu tymczasem powiedzial
- Oj, i tak panienecza na slub chce isc? Golym tylkiem swiecac? Jak wadera w rui, z ogonem podniesionym?
Tylko, ze to juz byla wadera. W ludzkiej postaci, z warkotem ludzkiego gardla smignela panna w strone krawcowej, przewrocila ja na ziemie. Zebami prawie gardla siegnela, gdy znajomy glos w jej glowie stanowczo powiedzial "Stoj!"
Odwrocila sie do okna... spogladaly na nia madre, orle oczy.
- Taki z Ciebie czlowiek... szybko kogos w gniewie zabijesz... Uciekaj do lasu, z nami, tam gdzie Twoje miejsce..
Warkot delikatnie przeszedl w chlipanie...

Pisac dalej? :)

Crosis

Wt lip 26, 2005 15:13

Ale będzie happy end? :mrgreen:

niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

Wt lip 26, 2005 15:20
Ja nie mam tego zaplanowanego - siadam i pisze, tak jak mi sie w tym momencie wymysli. Dlatego moj nastroj ma wplyw na historie. I dlatego nie chce pisac po pijaku :P

PS
Wilczka, a bedziesz gryzla?

Crosis

Wt lip 26, 2005 15:30
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5334 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222 ... 356  Następna strona