| Autor |
Wiadomość |
|
Julia
|
co tu takie pustki?  chyba ide spać...
_________________ Niebo gwiaździste nade mną, prawo moralne we mnie...
|
| So sie 06, 2005 22:38 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Dobranoc, oto jest Twój domek - chciałbym, by znów był także moim. Jest Twoje serce, gruda światła w ciemnej kołysce Twego ciała. Ty zabitego się nie boisz – skoro na progu Twego ciała dzisiaj bezsenna warta czuwa. Lecz choć jest ojciec który umarł mogę go minąć, wielki - skinie. Przemówiłyby Twoje włosy, oczy do nocy po imieniu lecz wiem: noc powie moim wargom: „Schyl się - aż dotkniesz cichą wargą - zgasisz jej serce.” Więc: dobranoc.
Rafal Wojaczek
Crosis
|
| So sie 06, 2005 22:41 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
To bylo dobranoc dla Julii... a dla wszystkich innych, tez cos na nadchodzaca noc:
Gdy mrok umysl do snu tuli W sercu snu kolacze nadzieja Nie wzbraniaj swego klucza Nocy, jej imieniu czarodzieja
Gdy sen juz swe podwoje roztoczy Otworza sie slepe oczy Pragnienia zycia wyjda z mroku Nie boj sie, idz do skoku
Tam, gdzie nie ma zludzen zadnych Gdzie emocje sa przykladne Gdzie nie zagra roli pycha Tam, skad zycie nas wypycha
Tam, w tym niby-swiecie marzen Posrod jezior, lak, oblokow Wszyscy razem spotykamy Co zakryte jest dla oczu
Crosis
|
| So sie 06, 2005 22:45 |
|
|
|
 |
|
Julia
|
Crosis... czy lubisz kołysanki?
To co było wszystkim, dzisiaj jest już niczym. To co było wszystkim - nic. To co pozostało - twoje obce ciało. Jakby się nie stało nic. Noc wycięta z szyby, każdy dzień na niby Skoro tak musiało być
Wszystko zawsze mija, pozostaje chwila Pozostaje jakby nic.
Na krawędzi dnia pęka pierwsza łza Może właśnie tak traci się. Na krawędzi dnia pęka cały świat Może właśnie tylko tak.
Zamieniłem ciebie na kawałek cienia Tak jak gdyby nigdy nic Zamieniłem sprzeciw, jak się zmienia rzeczy. Zamieniłem całe nic Nie ma nas przy stole, więdną aureole Wokół naszych pustych głów. Sobą wciąż zajęci, własnej nudy święci Jakby nam zabrakło słów.
Na krawędzi dnia pęka pierwsza łza Może właśnie tak traci się
Na krawędzi dnia pęka cały świat Może właśnie tylko tak.
Robert Kasprzycki "Na krawędzi dnia"
|
| So sie 06, 2005 22:52 |
|
 |
|
Meg
|
też lubię kołysanki, tylko czy ktoś mnie ukołysze do sn? 
|
| So sie 06, 2005 22:54 |
|
|
|
 |
|
Julia
|
Zaśpiewam wam jeszcze coś...
Kto wstawi się za nami U pana co drogami Krętymi karze iść Kto nas usprawiedliwi Gdy pan się będzie dziwił Że to już właśnie my
Ja wstawię się za tobą I z podniesioną głową Dziękował będę, że Pan dał mi właśnie ciebie W radości i w potrzebie Na lepsze i na złe
A ty choć powiedz słowo Że zawsze byłem z tobą Bo chciałem tak i już I razem chleb jedliśmy I równym krokiem szliśmy Wśród wichrów pośród burz
Ty wciąż mnie ratowałaś Za rękę mnie trzymałaś Gdy z drogi chciałem zejść A ja otuchy krople Gdy oczy miałaś mokre Nieraz musiałem jeść
I tak będziemy stali Aż w tej niebieskiej sali Do walca zaczną grać Ja wtedy z pierwszym taktem Poproszę cię i raptem
Zaczniemy wirować wolniutko walcować I kręcąc się kręcić na palcach na pięcie Troszeczkę bezmyślnie Jak wiosną przebiśnieg
Ty nieco szalona Cóż żona to żona I w mojej twa ręka Niebieska piosenka Za serca nas chwyta
Niebieska muzyka
Grzegorz Tomczak "Niebieska piosenka"
|
| So sie 06, 2005 22:55 |
|
 |
|
Meg
|
bardzo łądnie śpieszasz, jak ptaszki rankiem na moim parapeciku
może jeszcze do tego pogłaskac tygryska do snu, ewentualnie ulokować na kocyku 
|
| So sie 06, 2005 23:21 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Faktycznie jakos pusto...
hej! Muzyka...
sobota wieczor, kto ze mna zatanczy? [W tle Czas komety ]
Crosis
|
| So sie 06, 2005 23:45 |
|
 |
|
angua
|
Spryciarz
No jasne, ze zatańczę
Jesli Ci nie przeszkadzają potarmoszone uszy

_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
| N sie 07, 2005 0:00 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Krok... piruet, obrot...
Pieknie sie tanczy...  Angua dalej tarmosisz uszy? Bo ja to lubie
Crosis
|
| N sie 07, 2005 0:01 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Impreza w dwie osoby, taniec, czerwone wino w krysztalowych kielichach....
zyc nie umierac
Czas na natepny kawalek... ponucmy w tancu:
I follow the Moskva Down to Gorky Park Listening to the wind of change An August summer night Soldiers passing by Listening to the wind of change
Kto chetny?
Crosis
|
| N sie 07, 2005 0:20 |
|
 |
|
angua
|
Wszyscy śpią, chyba będę się musiała poświęcić. Głupio, żebyś tak sam się kręcił
W najlepszym wypadku doczekałbyś się na Wikinga

_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
| N sie 07, 2005 0:23 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Nie lubie tanczyc z czyms, co ma brode dluzsza niz ja :>
I nie mow, ze sie tak poswiecasz  Jakbys nie chciala i nie lubila, to bys nie tanczyla
Crosis
|
| N sie 07, 2005 0:28 |
|
 |
|
angua
|
To najwyraźniej to wino
No jasne, że lubię. A po co przychodzę do Piaskownicy właśnie nocami? Zawsze się znajdzie jakiś przystojny tancerz; niezłe miejsce, doprawdy

|
| N sie 07, 2005 0:35 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Przystojny... dziekuje za komplement o piekna Pani, ale bez przesady. Mam nadzieje, ze nie podeptalem za bardzo
Coz... pozostal nam bal we dwoje  Niech gra muzyka i leje sie wino, a swiat niech wiruje w tancu!
Crosis
|
| N sie 07, 2005 0:41 |
|
|
|