Autor |
Wiadomość |
manson
|
Oczywiście że najlepsze piwo pod słońcem to Heineken! I nie wiem czy wiecie ,że Heineken warzony w żywcu jest uważany za najlepszy na świecie? Tak wieć pijmy piwo i spotkajmy sie na Heineken Openair Festival  !!
\
Jakby kto gdzie widział Rzepaka to niech go pozdrowi! Niestety nie mogę wejść na tego nowego czata!!!!
|
Wt lip 12, 2005 12:17 |
|
|
|
 |
Randgrith
|
Z tego co wiem, oficjalny festiwal piwa w Londynie, piw światowych - gatunek jasne piwo, wygrało Tyskie.
"Heniek" mimo że dobry - rewelacyjny nie jest - poprostu dobre kolejne piwo  .
Swoją drogą, pił ktoś z Was kiedyś piwo stricte Rosyjskie??? Piłem Ukraińskie ale nigdzie nie mogę dorwać piwa z za wschodniej granicy...
Pozdrawiam,'
Wt lip 12, 2005 18:48 |
|
 |
wiking
|
Ja pilem kilka razy na Ukrainie, na Bialorusi i w Rosji, ale moze to byly takie czasy, albo to najlepsze bylo odlorzone dla lepszych towarzyszy, to co pilem to nadaje sie by gardlo nie wyslcho, ale gdy tylko zaczyna wracaj smak do ust po zupelnym wysuszeniu, lepiej je odstawic by nie wburzac za bardzo swego smaku estetycznego.
Do piwa nie musisz nic mowic i sie obrazi.
|
Wt lip 12, 2005 23:47 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Żywiec" sie smakowo zepsuł, "warka- strong" też coś ostatnio nie taka ...
Pozostała "zwykła" Warka, Tyskie dobre cały czas...
Ja mam jeszcze jedną propozycję - posmakowałem ostatnio w Wiśle w "Brackim" ( browar Cieszyn)...
|
Wt lip 12, 2005 23:59 |
|
 |
Mieszek
|
a ja nielubie jak mi sie w łepku kręci i pije ciemne
jeśli wam chodzi o smak to mnie zrozumiecie
oczywiście nieznam innego jak tylko z Carlsberg SA
pod tytułem karmi
Julia napisała:
Cytuj: Spoon... dlaczego mialabym miec kaca moralnergo po soczku?
myślę ,że moge Ci na to jakby to powiedzieć udzielić wyczerpującej odpowiedzi bo jak bys przedawkowała to masz takiego kaca samego moralnego jak po piwie niewolno przedawkowywać tak na marginesie król Dawid przedawkowywał picie ...wody i mial kaca moralnego z tego powodu 
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
Śr lip 13, 2005 0:02 |
|
|
|
 |
wiking
|
Mieszek zostaw karmi dla karmiacych kobiet (choc moja mama gdy na mnie czekala uwielbiala zwykle) jesli chcesz ciemne zacznic pijac portery z naszych powoli sie pojawiaja np. Zywiec Porter. Ale bezkonkurencyjny jest Guiness.
Czy ktos pamieta takie piwo "Zagloba"
Jeszcze tez nikt nie wspomnial o Heweliuszu, Bosmanie i 10,5. Jakos chyba malo sie slajaliscie po barach 
|
Śr lip 13, 2005 0:16 |
|
 |
Meg
|
A co sądzicie o EB, bo ja nie przepadam
Jeszcze to robią...? 
|
Śr lip 13, 2005 0:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Zagłoba" - całkiem przyzwoite
Podobnie z "Okocimiem" - lecz bardziej na zasadzie dobre, leczjeszcze nie do końca to".
A z zachodnich marek - njbardziej "podszedł" mi ' Firstenberg' ...
|
Śr lip 13, 2005 0:27 |
|
 |
nospheratu
|
EB żyje i ma się dobrze tyle że robią je tylko na export na wschód.
Jak byłem w Kaliningradzie (Królewcu  ) to w całym były głównie plakaty EB.
Widziałem tam najlepsze piwo (okładka 1. klasa): Doktor Diesel
Ciekawe dla kogo to? Dla ludzi czy silników okrętowych?
Moi faworyci:
- piwo Tesco - zwycięzca rankingu cena\siki
- piwo z Biedronki - (z biedronki? ale to zadziwiający owad  ) - drugie miejsce w tymże rankingu
Doskonałe walory smakowe, gwarantowana cofka tfuu, przyjemność 
_________________ Mors dicit
|
Śr lip 13, 2005 9:29 |
|
 |
Meg
|
WIesz nigdy się nie skusiłąm, aby kupić piwo w tesco, ciekawe dlaczego? 
|
Śr lip 13, 2005 12:41 |
|
 |
wiking
|
Najciekawej podaje piwo w Szkocji, w pieciolitrowych kuflach z dwama uchwytami, bo naogol na jedna reke jeste za ciezkie.
|
Śr lip 13, 2005 12:55 |
|
 |
nospheratu
|
Damn, pewnie stworzyli takie kufle dlatego, by móc z czystym sercem powiedzieć żonie:
- No co? Tylko jedno wypiłem 
|
Śr lip 13, 2005 14:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
[...]
Nie twierdzę, że piwo to coś złego. Jednak chyba reklam piwa WSZĘDZIE wystarczy. Po co robić to jeszcze na chrześcijańskim forum ???
Piwo jest napojem alkoholowym. Zawarty w piwie alkohol etylowy (etanol) jest spożyty w każdym stężeniu cerebrotoksyną, czyli substancją zatruwającą mózg. W większych stężeniach prowadzi do chorób (nawet śmiertelnych jak marskość wątroby) a czasami do śmiertelnego zatrucia. To oczywiście czarny scenariusz.
Oczywiście w piwie alkoholu jest niewiele. Ale i piwo jest specyficznym napojem, który konsumuje się na butelki i kufle (czasem całkiem spore).
Dwie półlitrowe buteleczki mocnego ciemnego piwa to nieraz odpowiednik "setki" wódki. No ale kto poprzestaje na dwóch butelczynach piwka w upalny dzień ???
Dla młodych piwo, jeżeli chodzi o alkohol jest takim samym łącznikem z wódką jak marichuana łącznikiem z twardymi narkotykami.
Dlatego, ponieważ problem alkoholowy istnieje w naszym kraju (co by nie mówić) a kultury picia tośmy się jeszcze nie dopracowali (choć podobno jest trochę lepiej) proszę o rozwagę i ostrożność.
Czasem lepiej wypić sok z marchwii :)
Bardzo proszę o trzymanie się tematu i przeniesienie wzajemnych animozji na priv. Dziękuję, angua
|
Śr lip 13, 2005 15:49 |
|
 |
nospheratu
|
Co jak co, ale tutaj są raczej sami dorośli? No chyba że się mylę
Cytuj: Dwie półlitrowe buteleczki mocnego ciemnego piwa to nieraz odpowiednik "setki" wódki.
Albo 4 butelki jasnego.
No ale kto poprzestaje na czterech butelczynach piwka w upalny dzień
Chyba lepiej wypić cztery piwa w pubie niż setke wódki pod sklepem?
|
Śr lip 13, 2005 16:53 |
|
 |
Mieszek
|
są też piwa w plastykowych butelkach ale pewno smakuja tak samo jak te butelki :]
ja tam sie boje ulepszaczy i to we wszystkich smakołykach ...
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
Śr lip 13, 2005 18:54 |
|
|
|