Telefony komórkowe a zdrowie
| Autor |
Wiadomość |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Crosis napisał(a): A ja powiem Wam, ze bylem calkiem pod wrazeniem Sony Ericssona k508i....
az do czasu, az go niechcacy utopilem w Odrze. Od tego czasu mam stara, wysluzona Nokie 6610i i jestem calkiem zadowolony. Z tym, ze jak bede mial wymiane, chyba wezme ta cienka motorolke z klapka.
Crosis
Duuuuuuuże to strasznie... Niby taka płaska, a jednak - bardzo duża.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| Cz sie 03, 2006 19:39 |
|
|
|
 |
|
WebCM
|
Gdzie umieszczona jest antena, jeśli jest wbudowana? Czy jej położenie wpływa na zdrowie? Może macie jakieś rysunki techniczne komórek?
|
| Pt sie 04, 2006 18:54 |
|
 |
|
Kropka
|
Wystraszyłam się tej grożnej antenki. oglądam swoją komórę (mam jedną szarą) i nic mi z niej nie wystaje. To gdzie ta antenka? Mam Siemiensa A52, prosty i nieskomplikowany jak jego właścicielka.
Wytłumaczcie mi panowie o co chodzi z tą antenką. 
|
| Pt sie 04, 2006 19:20 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Moja siostra jest uzalezniona od swojej komórki bo chodzi z nią nawet do toalety 
|
| Pt sie 04, 2006 19:35 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Antena w komorce nie jest znowu taka grozna... Jesli jest schowana to powinna byc w okolicach gory koma, albo wystaje z tylu w postaci metalowego "lejka" we wglebieniu.. Sluzy zdrowiu np. nietrzymanie anteny palcami. Moc emitowana przez telefon tez nie jest straszna, gora 2W z hakiem mocy ciaglej (najwiecej gdy pokazuje sie slaby zasieg - wtedy stacja wysyla do telefonu polecenie nadawania na najwiekszej mocy). Pomyslcie o ludziach ktorzy obsluguja wojskowe stacje radiolokacyjne, etc. Ja widze z okna dwie stacje bazowe, kazda wali max 60W, a jestem w polu jednej anteny, czyli kolo 20W. I zyje 
|
| Pt sie 04, 2006 20:16 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
to Ja  napisał(a): Moja siostra jest uzalezniona od swojej komórki bo chodzi z nią nawet do toalety 
To jest gorsze niz mikrofale 
|
| Pt sie 04, 2006 20:17 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Zapomniałam dopowiedzieć, że z nią - komórką śpi  To się nazywa prawdziwa miłość  a nie da sobie wytłumaczyć, że jej za bardzo się napromieniuje głowa 
|
| Pt sie 04, 2006 22:49 |
|
 |
|
Mieszek
|
Crosis Cytuj: A ja powiem Wam, ze bylem calkiem pod wrazeniem Sony Ericssona k508i....
az do czasu, az go niechcacy utopilem w Odrze. Od tego czasu mam stara, wysluzona Nokie 6610i i jestem calkiem zadowolony. Z tym, ze jak bede mial wymiane, chyba wezme ta cienka motorolke z klapka.
Crosis oglądałem tę Nokie 6610I i trzeba przyznać, ze jest niczego sobie w sklepie za 599 zł od kumpla za ~250 zł oczywiście mozna zapewne i taniej...  Szalony Cytuj: Ja widze z okna dwie stacje bazowe, kazda wali max 60W, a jestem w polu jednej anteny, czyli kolo 20W. I zyje
Szalony a moze dlatego jestes szalony 
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
| N sie 06, 2006 10:26 |
|
 |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Moją Nokię 6610i sprzedałem tylko dlatego, że poprostu po prawie 3 latach ostego użytkowania - zaczęła się psuć. Wyłączała się, czasami ekranik wariował, obudowa nie trzymała się... Wyliczyłem, że za naprawę dałbym tyle, że to się nie opłaca.
A że nie mam zwyczaju kupować dwa razy tego samego modelu - nabyłem sobie Nokię 6030 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| N sie 06, 2006 12:26 |
|
 |
|
Incognito
|
to Ja  napisał(a): Moja siostra jest uzalezniona od swojej komórki bo chodzi z nią nawet do toalety  to Ja  napisał(a): Zapomniałam dopowiedzieć, że z nią - komórką śpi  To się nazywa prawdziwa miłość 
Niech zgadnę - ma telefon z wibracjami? :>
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
| N sie 06, 2006 12:52 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Hehe.... ale ja tez spie najczesciej z komorka 30 cm od siebie. Moj jedyny budzik.....
A wibracje tez ma
Crosis
|
| N sie 06, 2006 14:00 |
|
 |
|
Angel from heaven
|
Hee u mnie też telefon komórkowy służy jako budzik, tylko on potrafi mnie obudzić.
Ostatnio gdzieś przeczytałam, że na telefonie komórkowym znajduje się o wiele więcej zarazków niż na desce sedesowej 
|
| N sie 06, 2006 14:31 |
|
 |
|
Incognito
|
Crosis napisał(a): Hehe.... ale ja tez spie najczesciej z komorka 30 cm od siebie. Moj jedyny budzik..... 
Ja też używam telefonu jako budzika, odkąd mój tradycyjny budzik się zepsuł, jednak kładę go z reguły na szafie, albo w jakimś trudno dostępnym miejscu które wymaga wstania z łóżka w celu wyłączenia telefonu. Gdybym miał telefon pod ręką, w łóżku, odruchowo wyłączałbym budzik i spał dalej, co już mi się kilka razy zdarzyło. 
Pożegnanie jest tutaj
|
| N sie 06, 2006 14:46 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Incognito a fuj ależ ty masz myśli  Śpi z nią żeby móc nie wstawać jak budzik dzwoni w telefonie, albo żeby odczytać sms bez wstawania z łóżka po telefon.
|
| N sie 06, 2006 14:56 |
|
 |
|
Incognito
|
Oj przecież tylko sobie żartowałem  Ja tam nie widzę w swoich myślach nic "a fuj" 
Pożegnanie jest tutaj
|
| N sie 06, 2006 15:00 |
|
|
|