Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt paź 24, 2025 11:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 119 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
 Telefony komórkowe a zdrowie 
Autor Wiadomość

A ja powiem Wam, ze bylem calkiem pod wrazeniem Sony Ericssona k508i....

az do czasu, az go niechcacy utopilem w Odrze. Od tego czasu mam stara, wysluzona Nokie 6610i i jestem calkiem zadowolony. Z tym, ze jak bede mial wymiane, chyba wezme ta cienka motorolke z klapka.

Crosis

Duuuuuuuże to strasznie... Niby taka płaska, a jednak - bardzo duża.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz sie 03, 2006 19:39
Zobacz profil WWW

Gdzie umieszczona jest antena, jeśli jest wbudowana? Czy jej położenie wpływa na zdrowie? Może macie jakieś rysunki techniczne komórek?

Pt sie 04, 2006 18:54

Wystraszyłam się tej grożnej antenki. oglądam swoją komórę (mam jedną szarą) i nic mi z niej nie wystaje. To gdzie ta antenka? Mam Siemiensa A52, prosty i nieskomplikowany jak jego właścicielka. 8)
Wytłumaczcie mi panowie o co chodzi z tą antenką. :shock:

Pt sie 04, 2006 19:20
Moja siostra jest uzalezniona od swojej komórki bo chodzi z nią nawet do toalety :D

Pt sie 04, 2006 19:35
Antena w komorce nie jest znowu taka grozna... Jesli jest schowana to powinna byc w okolicach gory koma, albo wystaje z tylu w postaci metalowego "lejka" we wglebieniu.. Sluzy zdrowiu np. nietrzymanie anteny palcami. Moc emitowana przez telefon tez nie jest straszna, gora 2W z hakiem mocy ciaglej (najwiecej gdy pokazuje sie slaby zasieg - wtedy stacja wysyla do telefonu polecenie nadawania na najwiekszej mocy). Pomyslcie o ludziach ktorzy obsluguja wojskowe stacje radiolokacyjne, etc. Ja widze z okna dwie stacje bazowe, kazda wali max 60W, a jestem w polu jednej anteny, czyli kolo 20W. I zyje ;)

Pt sie 04, 2006 20:16
Moja siostra jest uzalezniona od swojej komórki bo chodzi z nią nawet do toalety :D

To jest gorsze niz mikrofale ;)

Pt sie 04, 2006 20:17
Zapomniałam dopowiedzieć, że z nią - komórką śpi :D To się nazywa prawdziwa miłość :lol: a nie da sobie wytłumaczyć, że jej za bardzo się napromieniuje głowa ;)

Pt sie 04, 2006 22:49

Cytuj:
A ja powiem Wam, ze bylem calkiem pod wrazeniem Sony Ericssona k508i....

az do czasu, az go niechcacy utopilem w Odrze. Od tego czasu mam stara, wysluzona Nokie 6610i i jestem calkiem zadowolony. Z tym, ze jak bede mial wymiane, chyba wezme ta cienka motorolke z klapka.

Crosis

oglądałem tę Nokie 6610I i trzeba przyznać, ze jest niczego sobie
w sklepie za 599 zł
od kumpla za ~250 zł
oczywiście mozna zapewne i taniej... :)

Szalony
Cytuj:
Ja widze z okna dwie stacje bazowe, kazda wali max 60W, a jestem w polu jednej anteny, czyli kolo 20W. I zyje

Szalony a moze dlatego jestes szalony :P ;)

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

N sie 06, 2006 10:26

Moją Nokię 6610i sprzedałem tylko dlatego, że poprostu po prawie 3 latach ostego użytkowania - zaczęła się psuć. Wyłączała się, czasami ekranik wariował, obudowa nie trzymała się... Wyliczyłem, że za naprawę dałbym tyle, że to się nie opłaca.

A że nie mam zwyczaju kupować dwa razy tego samego modelu - nabyłem sobie Nokię 6030 :)

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

N sie 06, 2006 12:26
Zobacz profil WWW

to Ja :) napisał(a):
Zapomniałam dopowiedzieć, że z nią - komórką śpi :D To się nazywa prawdziwa miłość :lol:

Niech zgadnę - ma telefon z wibracjami? :>

N sie 06, 2006 12:52
Hehe.... ale ja tez spie najczesciej z komorka 30 cm od siebie. Moj jedyny budzik..... ;)

A wibracje tez ma ;)

Crosis

N sie 06, 2006 14:00

Hee u mnie też telefon komórkowy służy jako budzik, tylko on potrafi mnie obudzić.
Ostatnio gdzieś przeczytałam, że na telefonie komórkowym znajduje się o wiele więcej zarazków niż na desce sedesowej 8)

N sie 06, 2006 14:31

Hehe.... ale ja tez spie najczesciej z komorka 30 cm od siebie. Moj jedyny budzik..... ;)

Ja też używam telefonu jako budzika, odkąd mój tradycyjny budzik się zepsuł, jednak kładę go z reguły na szafie, albo w jakimś trudno dostępnym miejscu które wymaga wstania z łóżka w celu wyłączenia telefonu. Gdybym miał telefon pod ręką, w łóżku, odruchowo wyłączałbym budzik i spał dalej, co już mi się kilka razy zdarzyło. ;-)

N sie 06, 2006 14:46
Incognito a fuj ależ ty masz myśli :? Śpi z nią żeby móc nie wstawać jak budzik dzwoni w telefonie, albo żeby odczytać sms bez wstawania z łóżka po telefon.

N sie 06, 2006 14:56

Oj przecież tylko sobie żartowałem :-) Ja tam nie widzę w swoich myślach nic "a fuj" ;)

N sie 06, 2006 15:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 119 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona