Krótki plener fotograficzny w parafii :) I nie tylko...
Autor |
Wiadomość |
Kropka
|
O, nie wiedziałam, że Wielki Brat patrzy
To faktycznie niech lepiej zamykają, ale dobrze, że klęczniki chą przy wejściu 
_________________ Nie mam nic, co bym mogła Tobie dać, Nie mam sił by przed Tobą, Panie stać...
|
Cz wrz 14, 2006 13:10 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kropka napisał(a): a u Dominikanów ani Mariackiego nie zamykają na przykład.
Przede wszystkim u dominikanów jest stały dyżur spowiedników (bez przerwy od 8:00 do 21:00 albo nawet dłużej jesli są ludzie). W tygodniu jest 8 mszy w ciągu dnia. Poza tym cały czas modlą się tam ludzie.
Raczej trudno byłoby w takich warunkach zamknąc kościł.
|
Cz wrz 14, 2006 14:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Angua  Poczytalem troche o waszych organach. Zestawienie glosow wydalo mi sie bardziej "barokowo-mieszane" niz romantyczne. I co sie okazuje ?  "Pudlo" jest Riegera, ale cala reszta organow jest z 1971 roku
Co do otwartych kosciolow: Otwarci sa tez Franciszkanie, Jezuici (Adoracja w kaplicy + spowiedz 9-12:30 i 14:30-19:00), Florian (adoracja). W ktoryms z nowych kosciolow jest chyba adoracja 24h. (W Lagiewnikach jest taka, ze kazdego dnia ma "delegacja" z jakiejs parafii)
|
Pt wrz 15, 2006 12:48 |
|
|
|
 |
Kropka
|
U Karmelitów, na ul. Karmelickiej też kościół jest otwarty cały dzień.
_________________ Nie mam nic, co bym mogła Tobie dać, Nie mam sił by przed Tobą, Panie stać...
|
Pt wrz 15, 2006 12:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Fakt, zapomnialem.
|
Pt wrz 15, 2006 12:56 |
|
|
|
 |
Kropka
|
Czasem, kiedy czekam na busa, to tam bywam, więc stąd wiem 
|
Pt wrz 15, 2006 12:57 |
|
 |
krakowiak79
|
W końcu udało mi się porozmawiać z proboszczem, umówić się z organistą i oto efekt  a w każdym razie jeden z nich

_________________ www.krakow4u.pl
|
Wt paź 17, 2006 7:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No i jak zwykle piekne
Tylko nie dałoby się jakos tak zrobić żeby te napisy nie psuły widoku? Ja wiem, że w ten sposób chronisz swoje prace przed wykorzystaniem przez innych, ale może jest jakis inny sposób zabezpieczenia strony przed kopiowaniem? Tak pytam zupełnie teoretycznie, bo się na tym nie znam kompletnie.
|
Wt paź 17, 2006 7:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
krakowiak79 napisał(a): W końcu udało mi się porozmawiać z proboszczem

|
Wt paź 17, 2006 9:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Monika75 napisał(a): No i jak zwykle piekne  Tylko nie dałoby się jakos tak zrobić żeby te napisy nie psuły widoku? Ja wiem, że w ten sposób chronisz swoje prace przed wykorzystaniem przez innych, ale może jest jakis inny sposób zabezpieczenia strony przed kopiowaniem? Tak pytam zupełnie teoretycznie, bo się na tym nie znam kompletnie.
Niestety - innej metody nie ma.
|
Wt paź 17, 2006 9:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
szalony napisał(a): Niestety - innej metody nie ma.

|
Wt paź 17, 2006 9:55 |
|
 |
krakowiak79
|
Niestety, to jest najpewniejsze... ktoś będzie musiał zdrowo się namęczyć wymazując napisy na środku. Miałem przez długi okres podpis tylko na dole, tak jak na załączonym zdjęciu, ale przy takich wymiarach wystarczyło odciąć dolny kawałek i całe foto było czyste. W tym przypadku będzie to bardziej utrudnione. Poza tym "copyright Parafia Kolegiaty Św. Anny" to efekt mojej umowy z proboszczem
W każdym razie jest to najlepszy sposób, żeby ktoś bez żadnych uzgodnień robił co chce ze zdjęciami na które poświęcam trochę czasu.
Nie mam dobrego obiektywu i to co oglądacie powyżej to efekt połączenia 10 oddzielnych fotografii....
_________________ www.krakow4u.pl
|
Wt paź 17, 2006 10:02 |
|
|
|