Autor |
Wiadomość |
akacja
|
Pierwotna idea polegała na tym, by siedzieć w piaskownicy, bawić się łopatką i foremkami i lepić babki z piaski, co poniektórym się nie podobało bo nie są już małymi dziećmi.
|
So cze 16, 2007 20:45 |
|
|
|
 |
rozalka
Moderator
|
Piaskownica powstała na skutek wyraźnej potrzeby użytkowników. Niestety ktoś przyszedł i ją rozwalił. Mało tego, ktoś ciągle tu przychodzi i ją rozwala. Cóż, takie życie...
akacjo, a to chyba pierwszy Twój wpis w tym miejscu dla dzieciuchów?
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
So cze 16, 2007 22:25 |
|
 |
angua
|
A, chyba nie
Stosunek akacji do piaskowych zabaw jest znany: viewtopic.php?p=170171#170171
Ale jak już się pojawiłaś, to świetnie! Specjalnie dla Ciebie trzymałam zachomikowaną fioletową piaskową kulkę  <pac!>

_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
N cze 17, 2007 9:57 |
|
|
|
 |
Paschalis
|
angua napisał(a): Ale jak już się pojawiłaś, to świetnie! Specjalnie dla Ciebie trzymałam zachomikowaną fioletową piaskową kulkę  <pac!>
Fioletową piaskową kulkę? A ja myślałem, że farbami się w piaskownicy nie wypada bawić, a ty się tu za mazianie piaskowych kulek na fioletowo zabierasz.  ;)
Ja bym chciał żeby śnieg spadł do piaskownicy to byłby dopiero materiał do rzucania. Nostalgia za dawno minionymi czasami ogólniaka się odzywa. 
_________________ www.onephoto.net
|
N cze 17, 2007 12:26 |
|
 |
akacja
|
No tak, Angua wykopała to spod piachu, aż sprzed roku.
Jak to było gdy akacja zagościła w piaskolandii a piaskowe ludki wykopały głęboki dół aby zakopać ją w piachu.
No i rzucali też piaskowymi śnieżkami, aż dziwi mnie skąd tam w piaskownicy wziął się śnieg.
Witam powtórnie , i dzięki angui za tak miłe przyjęcie w piaskownicy 
|
N cze 17, 2007 12:52 |
|
|
|
 |
angua
|
Paschalis napisał(a): Fioletową piaskową kulkę? A ja myślałem, że farbami się w piaskownicy nie wypada bawić, a ty się tu za mazianie piaskowych kulek na fioletowo zabierasz.  ;) Ja nie wiem, gdzie Ty się chowałeś  Piaskownicowego piasku wcale nie trzeba kolorować - on już taki jest! W każdym kolorze, jaki sobie wymarzysz. A nawet pachący  Paschalis napisał(a): Ja bym chciał żeby śnieg spadł do piaskownicy to byłby dopiero materiał do rzucania. Nostalgia za dawno minionymi czasami ogólniaka się odzywa. 
Piaskowe babki są 1000 razy lepsze do rzucania! Przede wszystkim łapki nie marzną
A żebyś sam się przekonał o różnorakich właściwościach piaskownicowego piasku, to masz! <i wilczek zakopuje Paschalisa po sam czubek głowy>
Fajnie, nie?
Jak już się odkopiesz, to mogę Cię wziąć na przechadzkę do mojego ukochanego piaskownicowego lasu...
PS. Akacja! Patrz - samolot!
<pac truskawkową babką!> 
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
N cze 17, 2007 15:50 |
|
 |
Paschalis
|
To ja się odkopuję, czekam aż śnieg spadnie i rozpoczynam bitwę na śnieżki.  :D
|
Wt cze 19, 2007 13:59 |
|
 |
akacja
|
A te zakopywanie w piasku to mi się podoba - to chrzest piaskowy dla tych co przychodzą tu pierwszy raz
I nie musi tu wcale spaść śnieg, bo ten piasek jest tak kolorowy, i tak pięknie wygląda to piaskowe pole we wszystkich barwach tęczy i fajnie się rzuca tymi piaskowymi kulkami, mają zapach owoców. Jeszcze czuję zapach i smak truskawki po tej babeczce którą rzuciła we mnie Angua
A ta fioletowa kuleczka to chyba była jagodowa.
Ciekawe tylko co tam rośnie w tym piaskowym lesie  I co nad tą piaskownicą robił samolot 
|
Wt cze 19, 2007 17:22 |
|
 |
Paschalis
|
akacja napisał(a): A te zakopywanie w piasku to mi się podoba - to chrzest piaskowy dla tych co przychodzą tu pierwszy raz 
A czyli to był chrzest. Tak jak dla marynarzy podczas pierwszego rejsu. Miodzio.
A ciebie chyba jeszcze Akacjo nie ochrzczono? <podstępnie zakopuję Akację w piasku  i idę lepić bałwana z tego śniegu co już zdążył napadać.  >
|
Wt cze 19, 2007 19:49 |
|
 |
angua
|
Ciekawe, czy jak bym Ci dosypała piasku do tego Twojego śniegu, to też się będzie lepił?  :P:P
Ale nie dosypię, bo miła jestem  :D A w ogóle trochę śniegu na lato się przyda - będziemy sobie chłodzić napoje chłodzące
Tylko pamiętaj, żeby nie zużyć wszystkiego na bałwana!
A ja bym chciała lodowisko w Piaskownicy. Myślicie, że da się załatwić?
Hmm, widziałeś piaskownicową fontannę? Nie? To proszę! <i wilczek urządza Paschalisowi prawdziwą piaskową fontannę - tak, że biedak znów będzie musiał się gramolić spod góry piachu  >

|
Śr cze 20, 2007 8:57 |
|
 |
Paschalis
|
<Robię unik za bałwana, żeby zdradzieckie piaski anguy znowu mnie nie przysypały  >
Jeśli chodzi o jazdę na łyżwach to jestem jak najbardziej za, ale żeby zrobić lodowisko to mniej tego piasku musi być bo inaczej to w ogóle ślisko nie będzie.  ;)
|
Śr cze 20, 2007 11:16 |
|
 |
arc
|
<arc przechadza się obok piaskownicy i nie może wyjść z podziwu, co tam się wyrabia> Ło ludzie!
Obserwuję Was! hihi 
_________________ arcarc
|
Śr cze 20, 2007 16:03 |
|
 |
angua
|
Paschalis napisał(a): <Robię unik za bałwana, żeby zdradzieckie piaski anguy znowu mnie nie przysypały  > Myślisz, że przechytrzysz wilka?  <I Paschalisowe uniki kończą się na Paschalisowych plecach  Znaczy Paschalis kończy na własnych plecach  :P:P> Wilki szybko biegają i mają silne łapy  Paschalis napisał(a): Jeśli chodzi o jazdę na łyżwach to jestem jak najbardziej za, ale żeby zrobić lodowisko to mniej tego piasku musi być bo inaczej to w ogóle ślisko nie będzie.  ;) Zawsze możemy zrobić w zatoce Wikinga. Ostatnio nie przypływa, to się raczej nie obrazi  Ale ale! Przypomniało mi się, że miałam przekazać Piaskowiczom zamorskie pozdrowienia od tegoż  arc napisał(a): <arc przechadza się obok piaskownicy i nie może wyjść z podziwu, co tam się wyrabia> Ło ludzie! Obserwuję Was! hihi 
Nie mamy nic do ukrycia! hihi  :D
Tylko uważaj, bo tu jest strefa rażenia. Można dostać piaskową babką. Nie wierzysz? No to maaasz! <pac!>  :D:D
Mam nadzieję, że może być taka o zapachu świeżo skoszonej trawy?

|
Śr cze 20, 2007 21:08 |
|
 |
arc
|
Aaa, ałaaaa! Nic nie widzę! Dostałem prosto w oczy!
<arc ucieka> 
_________________ arcarc
|
Śr cze 20, 2007 21:33 |
|
 |
angua
|
No widać, że nowy, no!
Tu się nie ucieka! Tu się oddaje pięknym za nadobne  :D:D:D

|
Śr cze 20, 2007 21:44 |
|
|
|