Autor |
Wiadomość |
olinka
|
Garść piasku? Ale chyba nie w oczy?
A szkiełka i listki się zdewaluowały 
_________________ Make a good thing better.
Mój Bóg i moje wszystko.
|
So wrz 08, 2007 9:05 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A dla wszystkich Piaskowiczow przesylam czysty, zloty piaseczek ze strumieni wokol Szwedzkiej Eskilstuny
Pozdrowienia
Crosis
|
So wrz 08, 2007 9:33 |
|
 |
angua
|
Wędrowiec!
Cytuj: A szkiełka i listki się zdewaluowały 
Szkiełek w Piaskownicy nie ma, bo pewien wilk biega na bosaka i mógłby sobie łapy poharatać  :P:P
A liście... Liście należą do Lasu. Czym byłby Las, gdyby nie mógł szumieć latem i szeleścić jesienią? Czym byłby Las, gdyby jego liście nie dawały ciepłego schronienia zimą? Liści nie wymienia się na kakałko. Liście należą do Lasu.
W Piaskownicy można się bawić, broić, szaleć i cieszyć beztroską. Ale do piaskownicowego Lasu wchodzi się na palcach. Bo Las to Las...
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
So wrz 08, 2007 9:43 |
|
|
|
 |
rozalka
Moderator
|
Ach, to ja się położę na polance (jeszcze zielonej) i proszę, żeby nikt mi nie przeszkadzał...  I niech wiatr tańczy, niech drzewa szumią, a chmury wędrują!
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
So wrz 08, 2007 11:10 |
|
 |
olinka
|
rozalko, uważaj, bo Ci wejdzie gąsienica do ucha
I leż na kocyku, żebyś się nie przeziębiła.
W piaskownicowym Lesie trzeba mówić szeptem, wilk się skrada i nas zjada
Ja zbuduję Chatkę dla wszystkich 
Mój Bóg i moje wszystko.
|
N wrz 09, 2007 18:34 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ano wedrowiec wrocil... blaka sie teraz w okolicach Sztoholmu, z baza glowna w Eskilstunie... nadchodzacy tydzien to przeprowadzki po czterech hotelach, zeby potem prawdopodbnie spoznic sie na samolot na lotnisku we Frankfurcie (nie ma to jak dobrze kupione bilety, co?;>)
Za to jak wroce opowiem Wam jakas mila historie
Crosis
|
N wrz 09, 2007 20:42 |
|
 |
angua
|
Tylko nie zapomnij przywieźć foki!

_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
N wrz 09, 2007 21:06 |
|
 |
olinka
|
Albo łosia, mają takie mięciutkie rogi 
Mój Bóg i moje wszystko.
|
N wrz 09, 2007 21:20 |
|
 |
angua
|
Od łosiów to mi sio! Nikt nigdy w Piaskownicy łosia nie jadł i mam nadzieję, że nie będzie!  :P:P
A tradycję przywożenia mięsa foczego, zapoczątkowaną przez Wikinga, warto podtrzymać i jestem pewna, że Crosis stanie na wysokości zadania

|
N wrz 09, 2007 21:53 |
|
 |
rozalka
Moderator
|
Oglądałam wczoraj "Podróże z żartem". Tym razem mówiono o niezwykłych przygodach kulinarnych  Zachwycano się mrówkami, świerszczami, żabimi udkami, a nawet pająkami smażonymi w głębokim tłuszczu. Ble, ble, ble! Jak można jeść takie rzeczy? A Wy tu jeszcze gadacie o mięsie z foki! Ble, ble, ble!
To ja już wolę mój jogurt z otrębami  ;)
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
Pn wrz 10, 2007 9:16 |
|
 |
angua
|
Wiesz, Rozi, to były "Podróże z żartem". Żartem! Pająki smażone w głębokim tłuszczu muszą być żartem... Muszą, prawda...? 
|
Pn wrz 10, 2007 9:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jakby Ci to powiedziec angua...
Moga,aczkolwiek niekoniecznie
Poza tym co za roznica swinka czy pajak-to miąsko i to miąsko[byleby sie nie ruszalo:)]
|
Pn wrz 10, 2007 11:42 |
|
 |
rozalka
Moderator
|
Nie, anguo  Najpierw kucharz przyrządził ciasto - w konsystencji podobne do naleśnikowego, z jakimiś przyprawami, na ostro. Potem umaczał w tym pająki (całkiem spore w rozmiarach!) i smażył... Ludzie na widowni potem to jedli i twierdzili, że smakuje jak... frytki
A podróżnicy, których zaproszono do programu mówili jeszcze o jądrach bawolich, grillowanych jelitach jakichś tam i nie wiem czym jeszcze. Zawołam więc jeszcze raz: ble, ble, ble!
|
Pn wrz 10, 2007 12:01 |
|
 |
olinka
|
Rozalko, musisz spróbować, aby to ocenić. W pająkach niesmaczne mogą być jedynie nóżki, bo mają chitynową powłokę i chrzęszczą w zębach. Reszta to mięsko. Zdrowe, bez hormonów
Podobno oczy owcy są bardzo smaczne. Nie mówili?
Angua, a jeśli te pająki upiec na rożnie, to co? Będą lepsze?
Nie wiem jednak, czy to wykonalne; mogłyby uciec. Z głębokiego tłuszczu chyba się nie da zwiać? 
Mój Bóg i moje wszystko.
|
Pn wrz 10, 2007 15:21 |
|
 |
angua
|
Ło rety, dziewczyny, ja zmykam do mojego Lasu, a Wy się tutaj dalej wymieniajcie tymi doświadczeniami kulinarnymi  :D

|
Pn wrz 10, 2007 16:25 |
|
|
|