| Autor |
Wiadomość |
|
Incognito
|
Kolejne 10 odcinków Wolf's Rain obejrzane, kolejna książka Johna Powella kupiona i zaczęta, kolejna dobra myśl odnaleziona.
Czas iść spać
Something is pulling me I feel the gravity of it all
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
| Śr lis 02, 2005 23:34 |
|
|
|
 |
|
chmurka_
|
Tydzień pracy i nauki dobiegł końca...Cas na odpoczynaek, ale czy aby napeno mozna sobie pozwoloć na ten odpoczynek...?!
Dobranoc 
_________________ Wiara jest to pewność bez dowodu.
|
| Pt lis 04, 2005 22:36 |
|
 |
|
Incognito
|
Trzeba. Opowiem Ci pewną historię:
Pewien podróżnik postanowił w jak najkrótszym czasie przemierzyć wszerz Afrykę. Wynajął kilkunastu tragarzy i ruszył przez dżunglę nadając im szybkie tempo. Szli kilka dni, prawie bez odpoczynku, aż pewnego dnia tragarze zatrzymali i nie chcieli iść dalej.
-Czemu nie chcecie iść dalej? - spytał podróżnik.
-Przez ostatnie dni biegliśmy przez dżunglę bez ustanku. Teraz musimy poczekać aż dogonią nas nasze duchy.

Pożegnanie jest tutaj
|
| Pt lis 04, 2005 22:51 |
|
|
|
 |
|
Mieszek
|
śmieszne Incognito , juz to słyszałem gdzieś kiedys
dobranoc śnijcie o lepszej Polsce bo tylko nam juz marzenia zostały...
no cóż
zła historia lubi się powtarzać tam gdzie głupota doskwiera
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
| Pt lis 04, 2005 23:06 |
|
 |
|
Incognito
|
Nie przypominam sobie kiedy ostatnio miałem taki wewnętrzny spokój. Właściwie to nie przypominam sobie czy kiedykolwiek miałem taki spokój - nie chodzi o jego intensywność, ale specyficzny charakter. Podoba mi się ten stan  Podoba mi się to jak żyje się w nim. Skoro teraz czuję się tak dobrze i jest we mnie tyle wewnętrznej pogody, to nie potrafię sobie wyobrazić jakie szczęście mógłbym osiągnąć gdyby...
Dobranoc 
Pożegnanie jest tutaj
|
| Wt lis 08, 2005 0:01 |
|
|
|
 |
|
bobo
|
...szczęście mógłbym osiągnąć gdyby...Dobranoc
Oj, Incognito, i w takim momencie ci się usnęło.
Nie rozumiem tylko twojego stwierdzenia, że spokój może być intensywny.
Dla mnie spkój to spokój, spokojny, wyciszony, nieintensywny wręcz, taki błogiiiiii.
Ale dobrze,że tak się podobranocowałeś.
Ja dziś też się dobranockuję, już, tu i teraz, bo raniutko czaka mnie, jak piekarza, wczesne "dzieńdoberek", i hajda do pracy! Upiec kawałek dobrej roboty!
_________________ Miłować Go całym sercem, całym umysłem i całą mocą i miłować bliźniego, jak siebie samego daleko więcej znaczy niż wszystkie całopalenia i ofiary. Mk12,33
|
| Wt lis 08, 2005 20:22 |
|
 |
|
Incognito
|
Poprzez intensywność miałem na myśli "siłę" spokoju - może być lekki spokój, a może być też głębokie poczucie wyciszenia/rozluźnienia - im głębsze, tym większa intensywność
The Corrs znów uratowali mi nastrój  Cieszę się, że nie muszę iść spać ze złymi myślami.
Dobranoc
Pożegnanie jest tutaj
|
| Wt lis 08, 2005 23:23 |
|
 |
|
Matti
|
Dobranoc...
|
| Śr lis 09, 2005 0:16 |
|
 |
|
chmurka_
|
Dziś dostałam takiego małego kopniaka od życia na przepudzenie. I dobrze bo moze nadal trwałabym biernie, a życie przecież nie na tym polega, a tym bardziej życie emocjonalno- uczuciowe...
Życie przecież kiedyś sie kończy. Dlaczego więc przyjmujemy maski i udajemy ze końca nie ma?! Że istnieje tu i teraz a czas zatrzymał się...To niemozliwe...Wiesz to Ty i wiem to ja, gdy cisza szepta w naszej samotni...Dlaczego wiec nie cenimy tego co mamy ?! Brak zachwytu nad kwiatem, kroplą deszczu, spadającym liściem...Nie mozna życia skracać do płaszczyzny pieniadza, kariery bo takie życie jest smutne, szare i tak naprawdę i wbrew pozorom bez sensu...
DOBRANOC
_________________ Wiara jest to pewność bez dowodu.
|
| N lis 13, 2005 0:00 |
|
 |
|
Incognito
|
Źle się kończy ten dzień, idę spać żeby uciec przed myślami.
Dobranoc
Pożegnanie jest tutaj
|
| N lis 13, 2005 22:44 |
|
 |
|
Mieszek
|
pierwsza godzina dochodzi dziś rano do pracy musze wstać gdzieś po piatej... jak to dobrze, że nie jestem w tej chwili w stanie mysleć... 
|
| Wt lis 15, 2005 0:56 |
|
 |
|
Incognito
|
The Corrs - Silver Strand.
Posłuchaj tego i ż y j
Dobranoc!
Pożegnanie jest tutaj
|
| Pt lis 18, 2005 0:21 |
|
 |
|
Incognito
|
Dziś po raz pierwszy w życiu zrobiłem sobie dokładny plan tego co będę robił jutro, godzina po godzinie. Mam nadzieję, że uda mi się plan zrealizować, choć z 4 godzinami nauki sieci będzie ciężko. Za to wieczór będzie świetny - imieniny wujka (ciacho!  ), potem "Przyczajony tygrys, ukryty smok" w TV i przed snem nadgryzę kolejną książkę Johna Powella
Miłość to najwspanialsza rzecz jakiej może doświadczyć człowiek, nawet jeśli jest nieodwzajemniona wypełnia, uskrzydla, nadaje sens i wypełnia radością. Miłość jest wieczna i bezinteresowana - w tym tkwi jej piękno
Kocham więc jestem!
Dobranoc 
Pożegnanie jest tutaj
|
| Pt lis 18, 2005 23:55 |
|
 |
|
Mieszek
|
|
| So lis 19, 2005 20:49 |
|
 |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Ząb mnie boleć przestał... czuję się nieco słabo. Mam nadzieję, że nie będę chory. Ale dzień ogólnie udany - spotkałem się z moją piękną
Życzę spokojnej nocy wszystkim 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| So lis 19, 2005 21:43 |
|
|
|