Co na śniadanie/obiad/kolację
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Gdy brak silnego mezczyzny wystarczy usiasc,opiekacz sie domyka [przy odpowiedniej wadze]...
Angua tosty pycha mmmmm,tylko czemu ananas.Slodko-kwasno ...CIAZA!~!;)
Pozdrawiam.
p.S. Przyłaczam sie do prosby Enneagram o przepisy...
|
| Wt wrz 04, 2007 22:09 |
|
|
|
 |
|
Enneagram
|
Do środka tostow daję też domowe powidła z węgierek, albo miód gryczany. I koniecznie trzeba smarować tosty z każdej strony.
angua, ale majonez to chyba nie do środka?
Przepisy brzmią "smakowicie" i myślę, że też tak smakują. Jutro spróbuję zrobić 
_________________ Mój Bóg i moje wszystko.
Make a good thing better.
|
| Wt wrz 04, 2007 22:33 |
|
 |
|
angua
|
No to chyba ciąża permanentna
I w ogóle na co Wy chcecie te przepisy - przecież tu głównie mowa o kanapkach  :D
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
| Wt wrz 04, 2007 22:34 |
|
|
|
 |
|
Enneagram
|
angua napisał(a): No to chyba ciąża permanentna  I w ogóle na co Wy chcecie te przepisy - przecież tu głównie mowa o kanapkach  :D
Kiedy w grę wchodzi więcej niż 5 składników, to zawsze potrzebny jest przepis.
|
| Wt wrz 04, 2007 22:37 |
|
 |
|
angua
|
Enneagram napisał(a): Do środka tostow daję też domowe powidła z węgierek, albo miód gryczany. I koniecznie trzeba smarować tosty z każdej strony. Ja smaruję tylko od góry. To znaczy i dolną, i górną kromkę układam masłem do góry. Zdecydowanie wystarcza  Enneagram napisał(a): angua, ale majonez to chyba nie do środka?
Ja - jako majonezowo zwichrowana - daję i do środka, i na wierzch po upieczeniu 
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
| Wt wrz 04, 2007 22:37 |
|
|
|
 |
|
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
Dzień dobry wszystkim forumowiczom
Dopiero teraz wstałem po zarwanej nocy nad poezjami Mr Morrisona i co ciekawe, że kiedy moje oczy odmówiły posłuszeństwa - zasnąłem, ale obudziłem się po godzinie i w ukochanej Trójce (słucham nawet na noc) był utwór The Doors "Light My Fire" w wersji koncertowej, a trwał dwa razy dużej niż na albumie. Cholera, Morrison prześladuje.  Myślałem, że to jakaś specjalna audycja im poświęcona, wtedy już w ogóle nie spałbym. Na szczęście (a może nieszczęście) to był tylko jeden utwór,a zaraz po tym - godzina 4:00 - jakiś radiochwast poleciał. Pomyślałem: "ok, idę spać".
No, dobra! Czas powrócić do rzeczywistości. Co na śniadanko?
- dwie połówki bułek z dżemem
- dwie połówki bułek z twarożkiem
- herbata z cytryną (znów gardło nawala)
- jogurt
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
| Śr wrz 05, 2007 9:38 |
|
 |
|
rozalka
Moderator
|
Bartas, zaraz Cię...
Ten wątek to nie dziennik naszych śniadań, ale miejsce, gdzie polecamy innym, co można na nie zjeść (łopatologicznie mówiąc).
Co do przepisów, to zdecydowanie bardziej wolałabym zająć się obiadami, bo już mi pomysłów brakuje 
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
| Śr wrz 05, 2007 10:12 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Rozalko to moze przerob temat na "Co na sniadanie/obiad/kolacje" bo osobiscie z kolacjami mam rowniez problem...
Czasami wypadaloby cos zrobic a ja pomyslu nie mam bo... kolacji nie jadam.
Pozdrawiam!
Wedle życzenia - rozalka
|
| Śr wrz 05, 2007 10:46 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Bardzo dziekuje rozalko  <spioszki> w podziece,na zas;)
|
| Cz wrz 06, 2007 11:55 |
|
 |
|
Enneagram
|
Rozalko, Ty może nie czytaj tyle o jedzeniu. Ostatnie dni są najtrudniejsze.
Dla Ciebie: sałata, oliwa, jajko na miękko itd. i licz kalorie.
Tylko miłości nie potrzebujesz sobie dawkować 
|
| Cz wrz 06, 2007 15:09 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Pieke wlasnie francuska tarte ze szpinakiem. Jak wyjdzie smaczna i ktos zechce przepis to nim sluze.
|
| Pn wrz 10, 2007 21:02 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A ja ostatnio odkryłam pyszne ciasto-karpatkę...Kupuje się taką wielką pakę np. Dr Oetker czy Gellwe i tam są już gotowe mikstury na krem i ciasto , choć oczywiście trzeba się trochę pobawić z jajkami, mlekiem i masłem...
co to jest tarte ze szpinakiem??
|
| Pn wrz 10, 2007 21:08 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
|
| Pn wrz 10, 2007 21:10 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Wygląda ok, choć ja zamiast szpinaku dałabym np. grzyby albo jakieś mięsko lub kapustkę... 
|
| Pn wrz 10, 2007 21:12 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Karpatke tez lubie, mazna z tego ciasta upiec male ptysie i przelozyc tym samym kremem.
Tarta to typowe ciasto francuskie. Spod sklada sie z ciasta kruchego a na wierzch kladzie sie rozne specjaly.
Ta moja jest ze szpinakiem dodaje sie jeszcze tarty ser zolty, sos beszamelowy, smietane, czosnek. Jest to wiec raczej przekaska na ostro, na sniadanie lub kolacje.
Tarte mozna upiec z pieczarkami, z cukinia, z cebule z porami albo na slodko z owocami, z cytryna lub z czekolada.
Francuzi ja bardzo lubia, ja tez. 
|
| Pn wrz 10, 2007 21:19 |
|
|
|