Solidarni z Marcinem Romanowskim.
Autor |
Wiadomość |
Swołocz
|
 Re: Solidarni z Marcinem Romanowskim.
Idący napisał(a): Ale dowodów brak. Jak to dowodów brak? A skąd wiesz o tym, Idący? Chyba jednak dowody są, skoro Sąd postanowił trzymiesięczny areszt.
|
N gru 29, 2024 21:04 |
|
|
|
 |
Idący
|
Swołocz napisał(a): Chyba jednak dowody są, skoro Sąd postanowił trzymiesięczny areszt. Gdyby były, to TVN, GW, WP, ONET i wiele innych buraczanych soków prześcigałoby się w publikowaniu co smakowitszych kąsków. Poza tym, nie zwlekaliby z aresztowaniem. Jednak nie wiem, lecz domyślam się. I czekam na finał. Bez opluwania. Bo nie jestem hiena biorącą udział w nagonce.
_________________ Wierzący chrześcijanin, w szczególności katolik to ktoś, kto codziennie i permanentnie stara się być coraz lepszym.
|
N gru 29, 2024 21:19 |
|
 |
Szczerbina
|
Medialny lincz? Ucieka Romanowski do Orbana, unikając odpowiedzialności, więc co w tym dziwnego, że media się tym interesują? Poza tym jest to polityk, który ma bardzo ciężkie zarzuty, jest to sprawa głośna, a widząc 8 lat złodziejstwa pod płaszczykiem pseudo prawicowej, bogoojczyźnianej ideologii, na która tacy jak Ty Idący dają się nabierać, społeczeństwo domaga się sprawiedliwości. "Błogosławieni, którzy łakną i pragną sprawiedliwości, albowiem oni będą nasyceni". Pragniesz sprawiedliwości? Myślisz czasem o ofiarach przestępstw, które mogły zostać okradzione, czy litujesz się bardziej nad potencjalnym przestępcą, który po wyczerpaniu wszystkich wytrychów prawnych ucieka w panice przed aresztowaniem? Tak, stwierdzam, że Twoja postawa jako katolika jest żałosna.
|
N gru 29, 2024 21:30 |
|
|
|
 |
Swołocz
|
Idący napisał(a): Gdyby były, to TVN, GW, WP, ONET i wiele innych buraczanych soków prześcigałoby się w publikowaniu co smakowitszych kąsków. Przecież prześcigały się. Publikowane były fragmenty nagrań dokonanych przez jednego dyrektora w ministerstwie. Cytuj: Poza tym, nie zwlekaliby z aresztowaniem. Aha, czyli argument z decyzji sądu nie liczy się dla Ciebie...
|
N gru 29, 2024 21:38 |
|
 |
Idący
|
Swołocz napisał(a): Przecież prześcigały się. Publikowane były fragmenty nagrań dokonanych przez jednego dyrektora w ministerstwie. Przypomniały mi się nagrania z pewnej restauracji i lawinę aresztowań polityków następującą po ujawnieniu tegoż. Takie nagrania, to właściwie są wyrokiem długoletniego więzienia. Szach mat. Swołocz napisał(a): Aha, czyli argument z decyzji sądu nie liczy się dla Ciebie... Nie tyle nie liczy się, co nie stanowi niczego poza stanowiskiem jakiegoś sędziego. Rzeczywiście mam złe zdanie na temat nadzwyczajnej kasty. Opieszałość i nierzetelność sądów wyciekała nie tylko w przypadku Komendy. Nie tylko w sprawach alimentacyjnych (ostatnio piszą o facecie, który nie jest biologicznym ojcem, ale musi bulić, bo sąd tak zadecydował), przyznawania opieki. Co jakiś czas dobiega glos o skazanych bez podstaw, albo o niekaraniu ewidentnych złoczyńców. Jeśli do tego dodam zaangażowania polityczne sędziów (np. Justicia) i dyspozycyjność wobec władz, to mam obraz polskiego wymiaru sprawiedliwości. Kiedyś bardzo ceniłem Strzembosza i nadal uważam za człowieka uczciwego, ale swoją wiarą w prawość sędziów spowodował to, że komunistyczny serwilizm oraz korporacyjność mają się w środowisku sędziowskim doskonale. J 8.7 A kiedy w dalszym ciągu Go pytali, podniósł się i rzekł do nich: «Kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci na nią kamień».
_________________ Wierzący chrześcijanin, w szczególności katolik to ktoś, kto codziennie i permanentnie stara się być coraz lepszym.
|
Pn gru 30, 2024 8:32 |
|
|
|
 |
george45
|
Idący napisał(a): «Kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci na nią kamień». I znalazł się wśród nich jeden ślepiec, zwany Idącym, prowadzony przez przewodnika. Poprosił by mu podano kamień, którego będąc ślepcem znaleźć nie potrafił. A otrzymawszy go od swego przewodnika cisnął nim trafiając niechcący podającego i bielmo zeszło z jego oczu. W jednej chwili ujrzał światłość, w której dostrzegł, że prowadzony był przez ślepca.
|
Pn gru 30, 2024 9:29 |
|
 |
Witold33
|
Ale być sekciarzem, to dla katolika chyba nie tylko ślepota , lecz grzech przeciw pierwszemu Przykazaniu.
|
Pn gru 30, 2024 9:53 |
|
 |
Szczerbina
|
Nagrania w "Sowie i Przyjaciołach" pokazywały polityków takimi jakimi są naprawdę. Używają wulgaryzmów w prywatnych rozmowach, mówią wprost jaki jest stan państwa. Ale tam nikt nie naradzał się jak przygotować się na wypadek wykrycia przekrętów, co mówić, jak zeznawać. To wszystko jest na taśmach Mraza. To jest znacząca różnica i żadne manipulacje faktami tego nie zmienią.
A Ziobro już cudownie ozdrowiały, rumiany chodzi po mediach i zaczyna grozić. Niech dalej się z nim cackają miękiszony z KO.
|
Pn gru 30, 2024 15:33 |
|
 |
Idący
|
Zmusiłem się i wysłuchałem tych nagrań. Sądzę, że stalinowski lub hitlerowski prokurator znajdzie na nich powody do rozstrzelania lub przynajmniej łagru. Osoba obojętna, tj. nie ustawiająca się po żadnej ze stron usłyszy, że zastanawiają się nad tym, czy rzeczywiście czegoś nie przeoczyli, czy nie nastąpił jakiś nieświadomy błąd, który wyciągną, aby się mścić. Usłyszy taż próby nieudolnego usuwania wszystkiego, co mogłoby dać podstawy do poskarżeń. Naiwne i dziecinne działanie. Gdyż właśnie zostawienie wszystkiego dawałoby możliwość udowodnienie niewinności. Ale tylko przed obiektywnym sadzę. Przed sądem politycznym nie ma ratunku. Miał do wyboru stać się męczennikiem lub tchórzem. Nie wiem, czy będąc na muszce satrapy nie próbowałbym uciec przez totalitarną zemstą.
Teraz zapewne ucichnie sprawa Romanowskiego. Aby wybuchła jakaś nowa. Hieny musza być szczute na nawą zwierzyną, inaczej same będą się rzucać sobie do gardeł. A właściwie już to czynią. Tylko nienawiść je łączy.
|
Wt gru 31, 2024 10:23 |
|
 |
Witold33
|
Jeśli nienawiść i zemsta są lekarstwem na beztrybową , kłusowniczą dewastację Polski przez kaczystów i ziobrystów - trudno. Taka jest rzeczywistość i nie będąc dziećmi - wypada się z tym pogodzić.
|
Wt gru 31, 2024 11:12 |
|
 |
Idący
|
Witold33 napisał(a): Jeśli nienawiść i zemsta są lekarstwem na beztrybową , kłusowniczą dewastację Polski przez kaczystów i ziobrystów - trudno. Taka jest rzeczywistość i nie będąc dziećmi - wypada się z tym pogodzić. Można to dokładnie zobrazować drastycznym spadkiem dochodu narodowego per capita w latach panowania PIS i dynamicznym wzrostem w okresie panowania PO. 2007 dochód narodowy $ 16230 2008 dochód narodowy $ 17920 2009 dochód narodowy $ 18640 2010 dochód narodowy $ 20190 2011 dochód narodowy $ 21850 2012 dochód narodowy $ 22690 2013 dochód narodowy $ 23440 2014 dochód narodowy $ 24350 2015 dochód narodowy $ 25850 2016 dochód narodowy $ 27070 2017 dochód narodowy $ 28690 2018 dochód narodowy $ 30680 2019 dochód narodowy $ 34010 2020 dochód narodowy $ 34940 2021 dochód narodowy $ 38630 2022 dochód narodowy $ 44880 2023 dochód narodowy $ 47380
|
Wt gru 31, 2024 11:37 |
|
 |
Idący
|
Uzupełnienie powyższego. 2024 dochód narodowy $  ??? Ciekawy jestem, jaka liczba zostanie tu wpisana. Według Trading Economics będzie to kwota $ 45372, z czego wynika że wzrost dochodu narodowego na głowę w roku 2024 wyniósł ok. MINUS $ 2000.
|
Wt gru 31, 2024 11:58 |
|
 |
Szczerbina
|
Szczerze mówiąc to współczuje Mrazowi. Jego życie w czasach PiSu można porównać do egzystencji w jakimś upiornym miasteczku. Nie możesz nic zrobić, zgłosić nadużyć i przestępstw przełożonym, bo wszyscy tkwią w tym układzie i wcześniej cię zniszczą niż Ci pomogą. Do prokuratury nie możesz złożyć zawiadomienia o możliwych przestępstwach, bo składasz doniesienie de facto na prokuratora generalnego i ministra sprawiedliwości zarazem. Jedyne co możesz zrobić to zacząć nagrywać tą bandę i czekać na zmianę władzy i w prokuraturze, która nie ukręci sprawy i nie wsadzi ciebie do więzienia. Na szczęście dla niego wytrzymał te dwa lata i dostarczył dowody.
Jeśli chodzi o dochód narodowy to jestem zszokowany. Oglądałem TVP info w 2022 i byłem pewien, że co roku dochód narodowy się podwaja, a nawet potraja!
|
Wt gru 31, 2024 19:44 |
|
 |
george45
|
Szczerbina napisał(a): Jeśli chodzi o dochód narodowy to jestem zszokowany. Oglądałem TVP info w 2022 i byłem pewien, że co roku dochód narodowy się podwaja, a nawet potraja! Tak już prawie by było, żeby nie ten Tusk. Swoimi wrogimi dla kraju działaniami inflację zahamował, tym samym osiągnięcia sukcesu nielotnych pozbawił. Podłość Tuska nie zna granic!!!
|
Śr sty 01, 2025 14:54 |
|
 |
mareta
|
george45 napisał(a): Szczerbina napisał(a): Jeśli chodzi o dochód narodowy to jestem zszokowany. Oglądałem TVP info w 2022 i byłem pewien, że co roku dochód narodowy się podwaja, a nawet potraja! Tak już prawie by było, żeby nie ten Tusk. Swoimi wrogimi dla kraju działaniami inflację zahamował, tym samym osiągnięcia sukcesu nielotnych pozbawił. Podłość Tuska nie zna granic!!! Jak dla mnie -sukcesy Tuska w tym zobaczyć trudno. https://obserwatorgospodarczy.pl/2023/1 ... yjasniamy/Poza tym maluczko, a inflacja znowu wzrośnie.
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Śr sty 01, 2025 21:24 |
|
|
|