Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 22:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1046 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 70  Następna strona
 Czy Bog sie usmiecha? 
Autor Wiadomość
Moderator

Oł maj! Wszyscy mówią to samo. Katastrofa. Dobrze, że ja już mam swojego mężczyznę... Suwałk :hahaha: ;)

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Pt mar 23, 2007 9:32
Współczuję mieszkankom Białegostoku Suszę zębySuszę zębySuszę zęby

Dlaczego współczujesz?
Na ich miejscu głosowałbym na kandydata nr. Jeden. Jako jedyny zapewnił że "zadowoli wszystkie panie" - niezły ogier, a nie wygląda jak to pozory mylą :D

Pt mar 23, 2007 9:34

Ja odpadłam ,aż sie popłakałam...ze śmiechu.
Wszystko zaczyna się po półtorej minucie filmu- wytrzymajcie- warto :D

http://youtube.com/watch?v=Z4Y4keqTV6w

Pt mar 23, 2007 14:40

1. Gdzie się szybciej miele mąkę: w młynie elektrycznym czy wiatraku?
2. Baca ma 17 owiec, wszystkie oprócz 9 zdechły. Ile żywych owiec ma baca?
3. Idziesz spać o 8.00 a wstajesz o 9.00 – ile godzin spałaś?
4. Ile złotówek jest w tuzinie?
5. Ile 50-groszówek jest w tuzinie?
6. 30 podziel na pół i dodaj dziesięć. Ile otrzymasz?
7. Co to za rzeka, która czytana od tyłu daje nazwę ryby?
8. Czy mężczyzna w Indiach może mieć za żonę siostrę swojej żony wdowy?
9. Jesteś rolnikiem, w którym miesiącu kosisz siano?
10. Lekarz zapisał pacjentowi 3 tabletki od zaraz co pół godziny. Ile czasu zajmie ich zużycie?
11. U dwóch rąk jest 10 palców. Ile palców jest u dziesięciu rąk?
12. Ile gatunków zwierząt zabrał Mojżesz do arki?
13. Wchodzisz do ciemnego i zimnego pokoju, w którym są grzejnik gazowy, lampa naftowa i świeczka. Co zapalisz najpierw?
14. Czy samotny nocny stróż może dostać rentę, gdy umrze w dzień?
15. Parys miał 3 jabłka w koszu, które rozdał 3 boginiom, tak że każda z nich dostała jedno, a jedno jabłko zostało w koszu. Jak to zrobił?
16. Po stole chodziło 10 much, zabiłaś 3. Ile zostało?
17. Przez las idzie mały i duży człowiek. Mały człowiek jest synem dużego, a duży nie jest ojcem małego. Jak to jest?
18. Lecisz nad oceanem. Wyrzucasz przez okno 5-kilogramowy kamień i 5 kg pierza. Co najpierw spadnie na ziemię?
19. Gdzie był Mojżesz, gdy mu zgasła świeca?
20. Pół śledzia kosztuje 50 groszy. Ile kosztuje 7 śledzi?
21. Ile złotówek jest w parze?
22. Kto miał największy kapelusz w czasach Kościuszki?
23. Kot ma 60 cm długości. Ile waży kilogram kota?
24. Niektóre miesiące mają 30 dni, inne 31 dni. A ile jest miesięcy, które mają 28 dni?
25. Co się stanie, gdy kura skończy 3 lata?
26. Jak miał na imię Napoleon?
27. Czego nie zamoczysz?
28. Co to jest: ma nosek i wygląda jak but?
29. Jak zerwać gałązkę, nie płosząc siedzącego na niej ptaka?

Rozwiązanie:

1. mąki się nie miele
2. 9
3. 1 godzinę
4. 12
5. 12
6. 70
7. Nil
8. nie, gdyż on jest nieboszczykiem
9. siana się nie kosi
10. 1 godzinę
11. 50 palców
12. Mojżesz nie miał arki
13. zapałkę
14. a po co mu ona, skoro nie żyje i był samotny
15. jedno jabłko dał z koszem
16. 3, inne uciekły
17. duży jest matką
18. nic, bo lecisz nad oceanem
19. w ciemnościach
20. 7 zł
21. dwie
22. ten, kto miał największą głowę
23. kilogram
24. wszystkie
25. zacznie czwarty
26. Napoleon
27. wody
28. but
29. poczekać, aż odleci

Co do szóstego pytania to mam watpliwości. :P
Niezbyt zgrabnie zadane.
No, ale trudno.
Podaje jak wyciąłem...

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

Pn kwi 09, 2007 22:28

Ja mam wątpliwości jeszcze do ósmego. W końcu jego żona może być wdową po kimś innym...

Ale ogólnie fajne i wiele razy się dałam nabrac :)

Cz kwi 12, 2007 20:41

Ja mam wątpliwości jeszcze do ósmego. W końcu jego żona może być wdową po kimś innym...

W sumie fakt :D

Za to nie rozumiem tych wątpliwości mieszkowych w sprawie szóstego [pytania, nie przykazania ;)]. Przecież właśnie ma być podchwytliwie, nie? :P:D

które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia,
niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

Pt kwi 13, 2007 9:04

Przyznaję się do niewiedzy. Wytłumaczcie, proszę.

Pt kwi 13, 2007 12:37

Gdyby było napisane: 30 podziel przez pół, to owszem, miałoby to sens. (30/0,5=60)
Ale "na pół", to znaczy podzielić przez dwa chyba? ;)

hehe... W sumie tak sobie myślę, ze odpowiedź powinna nawet nie wynosić 25, ale 40!
Bo dzieląc 30 na pół mamy dwie piętnastki, a dodając jeszcze 10 otrzyamamy 40 :P

Dzieląc chleb na pół dalej mamy cały chleb, tylko w dwóch kawałkach...

Pt kwi 13, 2007 12:50

http://www.youtube.com/watch?v=sdUUx5FdySs

Śr kwi 18, 2007 14:10

Wioślarstwo from Russia with Love

Co Z czuba, to Z czuba ;)

które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia,
niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

Śr kwi 18, 2007 14:36

część I
http://www.youtube.com/watch?v=qo1d6ttb ... ed&search=
część II
http://www.youtube.com/watch?v=SceoIVwG ... ed&search=

Śr kwi 18, 2007 21:21

http://www.youtube.com/watch?v=8RGh-dtq ... ed&search=

Śr kwi 18, 2007 21:25

1. Departamenty policji dają pracownikom odpowiednie testy psychologiczne tylko po to, żeby wybrać dwóch partnerów, którzy w niczym się nie zgadzają.
2. Detektyw rozwiąże sprawę tylko wtedy, kiedy jest od niej odsunięty.
3. Jeśli jesteś ładną blondynką, bardzo prawdopodobne jest, że w wieku 22 lat zostaniesz światowym ekspertem od energii nuklearnej.
4. Jeśli kobieta nocuje w opuszczonym domu, będzie sprawdzała każdy, najlżejszy szmer w swojej najseksowniejszej bieliźnie.
5. Jeśli musisz rozbroić bombę i zastanawiasz się, który kabel przeciać, nie martw się, zawsze wybierzesz właściwy kolor.
6.Jeśli widać ogromną szybę, za kilka chwil niechybnie ktoś zostanie przez nią wyrzucony.
7. Jeśli zdecydujesz się jednak, żeby zatańczyć na ulicy; natychmiast przekonasz się, że wszyscy przechodnie znają odpowiednie kroki.
8. Każdy bohaterski mężczyzna wytrzyma najgorsze tortury, ale gdy kobieta zacznie opatrywać mu rany będzie zwijać się z bólu.
9.Każdy może pilotować samolot i, co lepsze, wylądować bezpiecznie, jeśli tylko na dole, w wieży kontrolnej jest ktoś, kto będzie mówił, co i kiedy robić.
10. Kiedy zgasisz swiatło w sypialni wszystko wokół ciebie będzie świetnie widoczne, tylko lekko niebieskawe.
11. Na pewno przeżyjesz każdą bitwę, chyba że popełnisz kardynalny błąd i pokażesz komuś zdjęcie ukochanej, która czeka w domu.
12. Nawet jeśli bohater jedzie prostą drogą, konieczne jest, żeby kręcić kierownicą w prawo i w lewo co kilka chwil.
13. Nie ma znaczenia, na jakim poziomie znasz sztuki walk Wschodu (jeśli w ogóle znasz). Twoi wrogowie będą spokojnie czekać i atakować cię jeden po drugim, tańcząc wokół ciebie dopóki ich nie unieszkodliwisz.
14. Ogromne nowojorskie apartamenty sa dostępne dla każdego przeciętnego mieszkańca, wszystko jedno czy jest bezrobotny, czy nie.
15. Przynajmniej jedno dziecko z każdej pary bliźniaków jest diabłem wcielonym.
16.Raz pomalowanych ust nigdy nie trzeba poprawiać. Szminka nie zetrze się nawet podczas nurkowania.
17.Uczciwy i ciężko pracujący policjant jest zwykle zastrzelony na kilka dni przed emeryturą.
18.Wieżę Eiffla widać z każdego okna w Paryżu.
19. Większość laptopów ma możliwość ominięcia zakłóceń komunikacyjno-transmisyjnych spowodowanych przez OBCYCH.
20. Wszyscy zagraniczni wojskowi i delegaci wolą rozmawiać ze sobą po angielsku.
21. Wszystkie bomby są wyposażone w duże czerwone zegary, dzięki którym dokładnie wiadomo, kiedy wybuchnie.
22. Wszystkie łóżka maja specjalną pościel, w której kołdra jest w kształcie litery L, tak, że zakrywa kobietę po pachy, a faceta obok niej tylko do pasa.
23. Wszystkie torby wynoszone z supermarketów zawierają przynajmniej jedną bagietkę.
24. Zamiast marnowac zwykłe kule maniakalni zabójcy wolą mordowac swoich zaciętych wrogów za pomocą wymyślnych metod, np.: skomplikowanych maszyn z zapalnikiem, śmiercionośnych gazów, laserów i rekinów-ludożerców, które to metody pozostawiają wrogom co najmniej 20 minut na ucieczkę.
25. Jeśli chcesz wcielić się w niemieckiego czy rosyjskiego oficera nie musisz znac języka, wystarczy odpowiedni akcent.
26. Podczas dowolnego dochodzenia policyjnego trzeba przynajmniej raz odwiedzić lokal ze striptizem
27. W sypialni naczelnika policji telefon jest zawsze po tej stronie, po której śpi jego żona
28. Monitor komputerowy wyświetla obraz na twarzy pracującego przy nim człowieka.
29. Komputery nigdy nie mają kursora na ekranie, ale zawsze mają napis "Enter Password Now"
30. Wszystkie zdjęcia (zwłaszcza te przechowywane w systemach komputerowych) można powiększać w nieskończoność, aby odczytać dowolnie małe szczegóły.
31. Jeżeli główny bohater jest mistrzem karate, jego przeciwnicy odłożą broń palną i pozwolą po kolei się zmasakrować.
32. Kobieta, która nosi perukę i długi płaszcz, jest psychopatyczną morderczynią
33. Wszyscy kosmici znają angielski.
34. Uciekający przez miasto zwykle może zagubić śledzących w paradzie z okazji Dnia św. Patryka - bez względu na porę roku.
35. W więzieniu jest zawsze ktoś, kto potrafi bez problemu załatwić choćby i walec drogowy. Trzeba mieć tylko odpowiednią ilość fajek do zapłaty.
36. Zawsze da się zaparkować tuż pod budynkiem, do którego wybiera się główny bohater.
37. Płacąc za taksówkę główny bohater nie patrzy na portfel. Po prostu wyjmuje pierwszy lepszy banknot. Będzie to zawsze dokładnie tyle, ile należy się za kurs.
38. Wiadomości w telewizji zawsze pokazują coś, co ma akurat w tym momencie ważne znaczenie dla bohatera.
39. Dzwoni telefon. Ktoś mówi: "Włącz telewizor na kanał dwunasty". Gdy bohater to zrobi, zawsze zobaczy ważną wiadomość od samego początku.
40. Nie da się rozbroić bomby z zapalnikiem czasowym na więcej niż 5 sekund przed zaplanowanym wybuchem.
41. Jeżeli na szpitalnym oddziale intensywnej terapii słychać puls z monitora pacjenta, to za chwilę słyszymy sygnał ciągły.
42. Na komputerach w USA nikt nie instaluje oprogramowania Microsoftu, Linuksów ani MacOS-ów
43. Amerykańskie samochody z lat siedemdziesiątych są tak dobre, że nikt nie wymienia ich na nowsze
44. Wszystkie miniaturowe urządzenia podsłuchowe mają zasięg wielu setek kilometrów, ale każdy telefon komórkowy zawodzi w sytuacji, gdy trzeba wezwać pomoc
45. Członkowie sztabów kryzysowych od lat znają każdego psychopatę i każdego terrorystę. Każdy psychopata i terrorysta zna każdego funkcjonariusza służb specjalnych
46. Lodówka służy wyłącznie do przechowywania Coca-Coli
47. Jeżeli widzimy kąpiącą się kobietę, to za chwilę usłyszymy jej przeraźliwy krzyk
48. Podczas pościgu samochodowego na pewno rozjedziesz stragan z warzywami
49. Jeżeli twarz jednego z terrorystów jest zbyt długo zasłonięta, na końcu okaże się, że jest to piękna młoda dziewczyna
50. Wychodząc z mieszkania nie trać czasu na zamykanie drzwi, nawet wtedy gdy mieszkasz samotnie
51. Wszystkie komunikaty wyświetlane na monitorach muszą zajmować cały ekran

Cz maja 03, 2007 22:15

"Zawsze sumowałem,
często mnożyłem,
nigdy nie odejmowałem,
a wdzięczni wnukowie podzielili to".

Pn cze 11, 2007 22:10

"Opowiadano mi również taka historię. Jeden z dziedziców postawił nagrobek, na którym kazał wyryć napis:

>>Dobry z Ciebie był parobek,
więc ci stawiam ten nagrobek<<"

Zdarzyło się, że po pewnym czasie ktoś kredą dopisał:

>>Kiedyś stawiał ten nagrobek
to już nie był twój parobek,
ani tyś mu nie był panem.
Pocałuj go w piszczel. Amen<<" :))

/ks. Twardowski/

Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/

N cze 17, 2007 0:03
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1046 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 70  Następna strona