Autor |
Wiadomość |
Zencognito
|
|
N lip 08, 2007 11:08 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Według mnie to ta konsultantka jakaś tępa- babcia z innej planety- prawdopodobieństwo, że zamówi intenet wnosi 1 do minus 1000000...
Dla mnie w ogóle telemarketing to głupota- ludzie są przewaznie wkurzeni, ze ktos im przeszkadza i i tak nic nie kupią...
Jak ktos bedzie chciał intenet to sobie zamówi...
|
N lip 08, 2007 11:53 |
|
 |
Zencognito
|
|
So lip 14, 2007 18:20 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Pn lip 16, 2007 21:01 |
|
 |
rozalka
Moderator
|
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
N wrz 02, 2007 17:46 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Z ogłoszeń pewnej parafii  (autentyczne) :
Cytuj: W bolesnej sprawie kradzieży na plebanii najlepiej będzie zrezygnować z domysłów i dokonać chrześcijańskiego zapomnienia. Tak będzie dla wszystkich najzdrowiej i najrozsądniej Cytuj: Pod ścianą kościoła zaczęliśmy ustawiać rusztowania, żeby ponaprawiać zniszczone przez zimę i niedawne deszcze tynki. Tak zresztą musimy czynić co kilka lat. Ale jak dotąd to nie mamy ani tynkarza, ani środków pieniężnych. Radźcie coś! Cytuj: W Bielsku odbył się wczoraj pogrzeb ś.p. Jana Fijaka, który ostatnio u nas prowadził życie pustelnicze.
Zmarł w poniedziałek, zaczadzony w pożarze, który sam spowodował pozostawioną na noc zapaloną świecą, jak miał zwyczaj i co w piątek potwierdzili także biegli sadowi. Przy okazji stwierdzili, że za cud Boski należy uznać, iż mimo tak długiego palenia się ognia, bo od nocy aż do poniedziałkowego południa, i dużej temperatury, pożar nie przeniósł się na cały budynek stodoły i nie spalił także dwóch sąsiednich budynków: dom pielgrzyma i organistówkę. Cytuj: Przy okazji powtarzam prośbę kapłanów, by grzechów swoich pozbywać się w kościele parafialnym lub w kaplicy w Roztoce, a nie pielgrzymować z nimi aż na Kozieniec. Tam niekiedy brak spowiedników. Cytuj: Dlatego w końcu zadecydowaliśmy, żeby pod chórem wykonać przeszklone drugie drzwi, by były podwójne, ale z większą wewnętrzną przestrzenią - 100 x 150 cm, czyli jakby na trzy osoby. Obecnie szukamy chętnego stolarza. Parafianie chyba nie poskąpią na ten cel. Cytuj: Zdarzają się u nas dziwne przypadki pojawiania się na cmentarzu nowych nagrobków, gdzie ich przedtem nie było. Bez zgłoszenia w parafii i chyba potajemnie, w godzinach nocnych. mamy podejrzenie, ze niektórych stać na betony, lastryka i drogie marmury, a nie stać na opłatę 100 zł, czy niewiele więcej, w sumie chyba - najtaniej w Polsce! Cytuj: Tym bardziej dziękuję, że na ten czas wypadł mi tegoroczny obowiązek wielkiego chorowania. Nie skarżę się na to, ale niemożliwość wykonania tego, co bym chciał i co powinienem czynić, nie pomaga w pracy; tym bardziej oczekuję od Was pomocy, a niekiedy i pobłażliwości dla moich w tym czasie defektów. Cytuj: We wtorek przypada wspomnienie św. Jakuba Apostoła, a zarazem św. Krzysztofa. Dlatego w środę będziemy się modlić za kierowców, a po Mszy pobłogosławimy pojazdy w trakcie ich przejazdu koło kościoła. Tak sobie marzę, że dobrze by było, aby kierowcy z tej okazji złożyli jakiś dar na ulepszenie parkingu pod kościołem, a w przyszłym roku - może pokrycie go trwała nawierzchnią. Może w środę ustanowimy jakiś komitet dla tej ważnej sprawy.  i cd  Cytuj: Kto ma dostęp do internetu, może na (...) stronie oglądnąć sobie kilka zdjęć grupowych z uroczystości I Komunii św. Na jednym z nich widać takie zjawisko: w pierwszej ławce jedno z dzieci patrzy w kierunku ołtarza, drugie ma oczy spuszczone na dół, pewnie się modli, a troje z tej piątki - patrzy na fotografa! To jest ilustracją problemu robienia zdjęć w kościele. Cytuj: Pomoc żywnościowa Caritasu dla biedniejszych wielodzietnych rodzin jeszcze nie nadeszła. Ale nadejdzie. Prosimy o cierpliwość. Cytuj: W tym roku nie urządziliśmy choinki dla dzieci z rodzin wielodzietnych. Nie z powodu becikowego, ale dlatego, że środków na to jest niewiele, a te, które mamy, zagospodarujemy inaczej. Cytuj: W naszym kościele mszom rocznicowym i mszom w pilnych potrzebach staramy się zadośćuczynić na bieżąco. Natomiast co do mszy popogrzebowych może się zdarzyć, że komuś wydaje się zbyt długie oczekiwanie; obecnie nawet ponad pół roku. Jeżeli uważa, że w innym kościele odprawią mu wcześniej, niech się nie krępuje, niech zgłosi, to oddamy mu stypendium mszalne.
|
Pt wrz 07, 2007 12:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Wczoraj, podsumowując rok miniony doszedłem do smutnego wniosku, że ... straciłem cnotę! Właściwie już kilka lat temu ją straciłem! Bowiem kiedyś, jeszcze jako kleryk w seminarium, postanowiłem sobie, że jako ksiądz będę prowadził życie ubogie. I nawet się mi to udawało. Nawet malucha nie miałem prawie nigdy porządnego lub własnego. I to było moją cnotą. Ale od jakiegoś czasu tej cnoty już nie mam. Bo teraz muszę być ubogim. Od kilku lat roczne wydatki parafialne o kilkanaście tysięcy przewyższają wpływy finansowe. Każdy rok kończymy długami parafialnymi, na które przeznaczamy np. wszystkie prywatne stypendia mszalne do odprawienia w nowym roku oraz wpływy z ofiar opłatkowych na wynagrodzenie pracowników też w nowym roku. Na dzień dzisiejszy to zadłużenie wynosi około 20.000 zł. A takie wymuszone ubóstwo nie jest cnotą. Ubolewam więc nad tą stratą.
Dlatego właśnie życzę sobie i wam, by nas Pan Bóg w tym roku chronił przed takimi wymuszonymi cnotami!
|
Pt wrz 07, 2007 13:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
OGŁOSZENIA PRASOWE
- Zaginął mały pudelek. Jak członek rodziny. Wysterylizowany. Nagroda
- Wykwintna i niedroga restauracja. Dobre jedzenie fachowo podane przez kelnerki w apetycznych formach.
- Specjalnośc dnia: Indyk 15 zł; Wołowina 12 zł; Dzieci 10 zł
- Młody, zamożny, przystojny, wysportowany, bez nałogów poszukuje wielkiej, prawdziwej i czułej miłości. Raz na tydzień
- My nie drzemy Twoich ubrań w pralce. My to robimy ręcznie!
- Na sprzedaż pies, je wszystko, lubi dzieci.
- Do sprzedania antyczne biurko dla kobiety z grubymi nogami i dużymi szufladami.
- Pończochy Sheer. Zaprojektowane do pięknych sukienek, tak doskonałe, że większość kobiet nie zakłada już nic innego.
- Serwis samochodowy. Za darmo przyholujemy Twoje auto. Przyjdź do nas, a nigdzie indziej już nie pojedziesz.
- Wdowa z dziećmi w wieku szkolnym zatrudni kogoś do prac domowych i pomocy w rozwoju rodziny.
- Zatrudnimy fachowca w fabryce dynamitu z zamiłowaniem do dalekich podróży.
- Astra 97, pierwsza właścicielka po wypadku, przód w dobrym stanie tel...
- Teraz masz szansę przekłuć sobie uszy i zabrać dodatkową parę do domu.
- Zatrudnię mężczyznę do byka, który nie pije i nie pali.
- Używane samochody: po co masz jechać gdzieś indziej i dać się oszukać? Przyjedź do nas!
|
Śr wrz 12, 2007 7:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wiem czy to śmieszne, ale napiszę...U mnie w parafii podczas uroczystości Matki Bożej Siewnej przez ołtarzem stały płody ziemi oraz ogórki kiszone w słoiku 
|
Śr wrz 12, 2007 21:23 |
|
 |
Zencognito
|
Może to na wypadek gdyby ktoś z zażywaniem płodów ziemi w formie płynnej przesadził 
|
Śr wrz 12, 2007 22:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
na forum zarejstrował się ostatnio "dzięki wam ateista"...
Chyba nie będę mogła spać z powodu wyrzutów sumienia... 
|
Cz wrz 13, 2007 11:27 |
|
 |
Kamyk
|
Znalezione gdzieś na forum Onetu. Osobiście bardzo lubię tego typu synkretyzmy
Cytuj: Wycie wiatru zagłuszało trzask zderzających się różek świetlnych. Pomimo miażdżącej przewagi fizycznej przeciwnika Harry Potter zwinnie unikał ciosów ojca Rydzyka, od czasu do czasu groźnie kontratakując. Raz nawet udało mu się przebić przez zasłonę, a jego pałeczka wylądowała na barku starszego z walczących i przecinając sutannę, dotarło do ciała. Moherowy Lord zadrżał, wydawało się że poczuł ból, ale była to tylko chwila. W następnej rdzawo-czerwona klinga ojca Rydzyka spadła na metalową konstrukcję zawieszonego nad przepaścią pomostu, odrywając od niej spory kawałek, który runął potem w przepaść. Wzrok Harrego odruchowo podążył za tym fragmentem metalu. Ułamek sekundy nieuwagi - to było wszystko czego potrzebował jego przeciwnik. Świetlna różdżka wylądowała na dłoni młodego czarownika odcinając ją przy nadgarstku. Ból był potworny, Harry poczuł odór własnego palonego ciała, potem dodarło doń że przegrał. Mroczny przeciwnik nie zadał jednak ostatecznego ciosu, ale groźnie nachylił się ku niemu. - Nikt stąd nie ucieknie, ani Ty, ani twoi przyjaciele. Nie zmuszaj mnie abym Cię zabił, tak jak zabiłem panią Rowling. - - Nigdy się do Ciebie nie przyłączę ! - warknął Harry Potter kurcząc się z bólu, - Gdybyś tylko pojmował potęgę Moherowej Strony Mocy - westchnął Ojciec Rydzyk, zastanowił się przez chwilę, wreszcie spytał: - Pani Rowling nigdy nie powiedziała Ci co stało się z twoim ojcem ? - Wspomnienie ojca rozpaliło gniew młodego adepta magii. - Powiedziała mi dosyć, powiedziała że go wyegzyrcozmowałeś ! - wypowiadając to ostatnie słowo młody czarownik skrzywił się z niesmakiem. - Nie ! To ja jestem twoim ojcem ! - Zszokowany Harry spojrzał na postać w czerni, wreszcie odepchnął od siebie tę myśl: - To nieprawda ! To niemożliwe ! - - Posłuchaj głosu swojego serca, wiesz że to prawda. - Harry chciał zaprzeczyć, ale nie mógł; wyraźnie czuł prawdę w głosie Moherowego Lorda. Ale jeżeli ojciec Rydzyk mówił prawdę, dlaczego kłamała Pani Rowling ? Moherowy Lord ciągnął: - Przyłącz się do mnie ! Razem będziemy najpotężniejsi na rynku mediów ! Założymy nowe imperium, w którym nie będzie tych nudnych staruszek, ale od rana do wieczora filmy dla dzieci i młodzieży, a wieczorem filmy akcji oraz "różowa seria" tylko dla dorosłych. Nasze dekodery będą rozchodzić się jak świeże bułeczki. I będziemy tym imperium rządzić razem: ojciec i syn ! - Ze stoickim spokojem Harry podjął decyzję, do której przygotowywał się całe życie: - Nigdy za tobą nie pójdę ! - krzyknął i rzucił się w przepaść tak głęboką, że spadanie sprawiało wrażenie nieskończonego lotu. Wiedział, że nic nie będzie już w stanie powstrzymać jego upadku"
|
Pt wrz 14, 2007 20:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kamyku, powiem szczerze
Zalosne, tym bardziej, ze taka tandete wkleja moderator.
Egzorcysta faktycznie by sie przydal na tym forum, a juz przeciez jedno spotkanie z ksiedzem egzorcysta an czacie bylo.
|
Pt wrz 14, 2007 20:21 |
|
 |
Zencognito
|
A mi się tekst wklejony przez Kamyka bardzo podoba i uważam że jest zabawny 
|
Pt wrz 14, 2007 20:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zencognito, a co jest w nim zabawnego?
Tekst ten jest obsmiewczy, w takim stylu czesto w zachodniej TV i prasie smieja sie z ksiezy, widac, ze i polska kultura zartowania idzie w tym, zlym kierunku.
A po drugie, jak mozna zartowac z egzorcyzmow?
|
Pt wrz 14, 2007 20:57 |
|
|
|