Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 15:30

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1046 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 70  Następna strona
 Czy Bog sie usmiecha? 
Autor Wiadomość
Temrin> podobno małe kobiety maja większe prawdopodobieństwo na znalezienie męża
<Temrin> bo zło wybiera sie jak najmniejsze
<bash!>

Cz paź 04, 2007 21:49

- Janie, czy już wyczyściłeś mi buty?
- Właśnie czyszczę drugiego, panie hrabio.
- To podaj mi ten pierwszy, Janie.
- Nie mogę, tego pierwszego zawsze czyszczę na końcu!

Wt paź 09, 2007 23:16

Hiena: zwierze zamieszkujące Afrykę, pożywia się zgnilizna, spółkuje raz w roku i pomimo tego się śmieje!

Pt paź 12, 2007 6:08
Uniwersytet Al-Azhar zwolnił ostatnio profesora Izzata Atiyę, który wydał fatwę nakazującą kobietom karmienie piersią swoich kolegów w pracy, jesli chcą z nimi pracować sam na sam...

Według profesora, gdy kobieta nakarmi kolegę pięc razy- wtedy moze ona z nim pracować i pozostawać sam na sam bez konieczności zakrywania się hijabem... :-) Według koranu bowiem kobieta,która karmi piersią nawet nie swoje dziecko, staje się jak gdyby jego adoptowaną matką... :-)

cały artykul...http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/6681511.stm

Cz paź 18, 2007 19:47

N paź 21, 2007 14:16

Kilka anegdot o naszym kochanym Ojcu Świętym Janie Pawle II pt: Papież się śmieje i Ty śmiej się z Papieżem

"Jak się czuje piesek?"
Jeden z watykańskich prałatów chciał się nauczyć polskiego, więc sprowadził sobie nasz elementarz. Nauka była jednak tak pospieszna, że kiedy chciał się nową umiejętnością pochwalić przed Ojcem Świętym, coś mu się pomyliło i zamiast: "Jak się czuje Papież", rzekł: "Jak się czuje piesek?". Papież spojrzał na niego zdumiony, po czym odpalił: "Hau, hau".

Papieskie wagary
Podczas powitania w Monachium Papież spytał licznie obecne dzieci: "Dano wam dziś wolne w szkole?". "Tak" - wrzasnęła z radością dzieciarnia. "To znaczy - skomentował Jan Paweł II - że papież powinien częściej tu przyjeżdżać".

"Złość piękności szkodzi"
Przed kilku laty - wspomina watykański korespondent Telewizji Publicznej, Jacek Moskwa - po modlitwie "Anioł Pański" Jan Paweł II przemawiał, niemal krzycząc. Zaraz potem, podczas audiencji w Pałacu Apostolskim, Moskwa prosił Papieża, aby na siebie uważał, bo jego chrypka zaniepokoiła dziennikarzy.
- To ze złości - usprawiedliwiał się Papież.
A odchodząc dodał: - A złość piękności szkodzi

To jest fajne :D:D Z tego się uśmiałem najbardziej!!!

Przeprosiny
Metropolita krakowski Karol Wojtyła przyjechał na pogrzeb sufragana częstochowskiego, biskupa Stanisława Czajki, niemal w ostatniej chwili. Witając się ze zgromadzonymi na uroczystości biskupami, jakoś pominął biskupa z Siedlec. Rychło jednak się spostrzegł, wrócił, podszedł do pominiętego i powiedział:
- Świnia jestem, nie przywitałem Księdza Biskupa!

"Wujek jestem!"
"Wujek jestem!" - zawołał pierwszy na powitanie swoich podopiecznych z duszpasterstwa, wybawiając ich z zakłopotania, kiedy po raz pierwszy spotkał ich jako biskup. Młodzi łamali sobie głowę jak zwracać się do niego po sakrze biskupiej, bo wydało im się, że dotychczasowe "Wujku" już nie pasuje.

"Umówiłem się z nią na dziewiątą, tak mi do niej tęskno już..."
Jedną z sióstr sekretarek, która miała rozpocząć pracę przy przepisywaniu homilii o 9 rano, lecz spóźniła się nieco, kardynał Wojtyła powitał filmowym szlagierem: "Umówiłem się z nią na dziewiątą, tak mi do niej tęskno już..."

N paź 21, 2007 23:32
Zobacz profil WWW

na tabliczce pisze; "uwaga ! z powodu przekarmienia niektóre gołębie mogą być agresywne..."

Cz paź 25, 2007 22:19

Atak kota ...

Cz paź 25, 2007 23:08

To my tu piszemy nie tylko o Kościele z przymrużeniem oka ;-) ?
Wątek tak sugerował.

Pt paź 26, 2007 7:46
Zobacz profil WWW
Oto oficjalna wykładnia motta Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej im. Tadeusza Ojca:

Fides, Ratio et Patria

* Władza powinna być oparta o sprawdzony model, wdrożony z pełnymi sukcesami przez Fidela Castro (łac.: Fides)
* Wszelką wiedzę o rzeczywistości studenci i absolwenci powinni czerpać z Jedynie Słusznego Radia (łac.: Ratio)
* Programy nauczania na wszystkich kierunkach są zgodne z filozofią jedynie słusznego ugrupowania - Partii (łac.: Patria)

N paź 28, 2007 10:25

Otóż bierzemy tabletkę aspiryny i wrzucamy do Wisły z dowolnego mostu w Warszawie. Następnie w Gdańsku nabieramy z tejże Wisły wody w probówkę i już mamy homeopatyczną aspirynę.

skopiowałam to z innego forum zeby nie było... :D

N paź 28, 2007 21:49

Dlaczego nikt nie odpowiedział na moje pytanie, hm? :?

Pn paź 29, 2007 21:38
Zobacz profil WWW

To my tu piszemy nie tylko o Kościele z przymrużeniem oka ;-) ?
Wątek tak sugerował.

Bez względu na to jakie było pierwotne założenie, temat wyewoluował do postaci w której służy do umieszczania żartów wszlkiej maści i tematyki :-)

Pn paź 29, 2007 22:50
Ja mam przykład tego, jak zadziałała reforma edukacji:

www.bash.org napisał(a):
<null> LaDziK na jaki profil dostales sie do LO?
<LaDziK> chumanistyczny

Crosis :lol:

Wt paź 30, 2007 11:17

Śr paź 31, 2007 12:49
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1046 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 70  Następna strona