| Autor |
Wiadomość |
|
Mieszek
|
wczoraj kupiłem sobie płytke CD z muzyka zwana ... uwaga...klasyczną
polecam wszystkim
płytka ma tytuł "KLEJNOTY POLSKIEJ MUZYKI"
naprawdę jest świetna
dobrze rozpoczęty dzień ech żyć i nie umierać 
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
| So lis 26, 2005 11:08 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Witam, Mam słówko do Ciebie, Mieszku, na temat becikowego.
Utrzymanie dziecka kosztuje co najmniej od 600 do 1000 zł miesięcznie na każdym etapie rozwoju dziecka do wieku 20 lat. Jednorazowy zastrzyk finansowy w wysokości 1000 zł nie powoduje, że więcej osób zdecyduje się na rodzicielstwo.
Polityka prorodzinan powinna dbać o warunki materialne w których żyją rodziny. W Polsce najważniejszą rzeczą jaką trzeba rozwiązać jest zmniejszenie bezrobocia. Wtedy rodziny same będą mogły się utrzymać.
Aby zmniejszyć bezrobocie potrzebne jest zmniejszenie kosztów zatrudniania pracownika przez pracodawcę. Obecnie koszt utrzymania pracownika jest bardzo drogi. Potrzebne jest zatem zmniejszenie podatków głównie tym, którzy nowe miejsca pracy tworzą.
Becikowe to dodatkowe wydatki z podatków, które wszyscy płacimy. Nowe wydatki, czyli w praktyce powiększenie podatków. Powiększenie podatków, czyli wzrost bezrobocia.
PiS jeśli chodzi o ich poglądy gospodarcze jest zdecydowanie partią lewicową. Jest też populistyczny, gdy twierdzi, że (medialnie efektowny) krok w postaci wprowadzenia becikowego poprawi standard życia rodzin w tym kraju.
Jeśli więc twierdzisz, że becikowe zachęca do rodzicielstwa to wyjaśnij jak może 1000 zł zachęcić do podjęcia wydatków w wysokości 600 do 1000 zł przez 20 lat oraz rozwiąż ten problem, że becikowe powoduje wzrost podatków. Za odpisywanie mi weź się wtedy, gdy rozwiążesz te dwa, kluczowe, problemy.
|
| So lis 26, 2005 14:44 |
|
 |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Od siebie dodam, odnośnie becikowego, że nie uważam, żeby każdy powinien tę pomoc otrzymać - po co dawać te 500/1000 czy ile tam ma być, np. premierowi, który i tak ma pieniędzy pod dostatkiem, jak można to dać kobiecie, którą facet zostawił, ma 3 dzieci, brak perspektyw na pracę.
Dzień, niestety, dla mnie bardzo zły... 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| So lis 26, 2005 20:01 |
|
|
|
 |
|
Mieszek
|
PTRqwerty to nie wątek do tego ja tylko tak sobie napisałem mała dygresja co do dnia jak chcesz to załóż wątek i tam porozmawiamy
no i dzień kolejny sobie mija pod znakiem katolickiego krzyza życie po prostu zycie
jakoś ucichły informacje o Francji i paleniu samochodów...
|
| So lis 26, 2005 21:08 |
|
 |
|
Incognito
|
Bo tam im już wszystkie anteny spalili i nie mają jak nadać informacji o kolejnych podpaleniach 
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
| So lis 26, 2005 21:50 |
|
|
|
 |
|
ToMu
|
Jednak pojawiła się nadzieja... Może ten dzień taki zły nie będzie
Dużo wsparcia modlitewnego w kontekście jutra (głównie okolice godz. 11:00) mile widziane  Być z góry wdzięczny 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
| So lis 26, 2005 22:15 |
|
 |
|
bobo
|
Posłuchałam w TV mszy z Łagiewnik, teraz idę do swojego kościoła.
Za oknem pada deszcz, roztopy...
Dobrze, Incognito powiedziałeś, media codziennie znajdą jakąś sensację. Nakarmią ludzi jedną, już wywąchają następną. W końcu tylu dziennikarzy nam i nie tylko nam (w Polsce) wyrosło, jak grzyby po deszczu. Dla każdego z nich jakakolwiek wiadomość to "kawałek chleba".
I tak sobie polują zmniejszając bezrobocie. 
_________________ Miłować Go całym sercem, całym umysłem i całą mocą i miłować bliźniego, jak siebie samego daleko więcej znaczy niż wszystkie całopalenia i ofiary. Mk12,33
|
| N lis 27, 2005 8:59 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Moj koleny dzien, pod znakiem dobrej ksiazki, herbaty i polowicznie: lenistwa i ciezkiej pracy
Wstalem o 8 rano..... i polozylem sie spac. Wstalem o 12 i mysle, co mozna teraz zrobic
Pewnie sie poloze
Crosis
|
| N lis 27, 2005 12:34 |
|
 |
|
ToMu
|
Ciężka rozmowa... ale z bardzo pozytywnym efektem
Potem zajęcia na uczelni - tylko jeden przedmiot, drugi wykład odwołany
Małe sprzątanie pokoju - kto by pomyślał, że tyle miejsca jeszcze jest
No i msza studencka wieczorem 
|
| N lis 27, 2005 22:54 |
|
 |
|
Mieszek
|
i prześpisz przyjście Jezusa a masz czuwać  z nami
bo po to tu jesteś co? 
|
| N lis 27, 2005 23:19 |
|
 |
|
Nutka
|
Nie będę się czepiać tak od rana 
zamiast wynajdywać powody do narzekania: popatrz za okno jak ładnie słoneczko świeci, jak ładnie wyglądają gałęzie ustrojone śniegiem, posłuchaj jakiejś milej twojemu uchu muzyczki, i zajmij się tym co masz dziś robić 
Niech ten i następne dni obdarzą cię czymś z czego będziesz się cieszyć

| Pn lis 28, 2005 9:31 |
|
 |
|
chmurka_
|
To ja już po zajęciach, po obiadku, po herbatce...Teraz nauka bo w piątek kolosik....
To zakuwam, co tak będę siedzieć  Żartowałam- nie chce mi się jak nie wiem, ale nie mam wyjścia...Sama sobie zgotowałam taki los....
Pozdrawiam 
_________________ Wiara jest to pewność bez dowodu.
|
| Pn lis 28, 2005 18:14 |
|
 |
|
ToMu
|
Duuuużo pracy  Potem wieczorkiem przepisywanie wykładu  A teraz - relax 
|
| Pn lis 28, 2005 21:38 |
|
 |
|
chmurka_
|
Nienawiść to straszne uczucie...Ale nie potrafi mnie opuścić...
_________________ Wiara jest to pewność bez dowodu.
|
| Wt lis 29, 2005 9:48 |
|
 |
|
Incognito
|
Jakiś nieprzyjemny klimat się zrobił ostatnio na forum. Odpocznę sobie od niego przez jakiś czas 
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
| Wt lis 29, 2005 21:01 |
|
|
|