Autor |
Wiadomość |
R
|
 WSKSiM w Toruniu
Witam
Studiuje ktoś na WSKSiM w Toruniu? Jeśli tak to piszcie swoje wrażenia o tej szkole.
Pozdrawiam
|
N lip 01, 2007 0:14 |
|
|
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Ja powiem Ci jedno- chcesz mieć dobre wykształcenie? Idź na uniwerek, a nie na jakieś śmieszne twory, dyndające na szarych końcach lub poza nimi, rankingów najlepszych uczelni w kraju. W Toruniu jest UMK- jest w pierwszej 10. 3 godziny jazdy autobusem lub pociągiem masz UAM- w pierwszej 3 najlepszych razem z Jagiellonką i Warszawą.
No i potem pracodawca o wiele lepiej patrzy jeśli ktoś ma dumnie napisane Uniwersytet im. Mikołaja Kopernika, albo Uniwersytet im. Adama Mickiewicza, niż jakieś śmieszne WSKSiM-_-
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
N lip 01, 2007 8:43 |
|
 |
vesper
|
Pracodawca patrzy dumnie jak masz napisane "Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie"
Zdecydowanie polecam uczelnie państwowe. Nawet najlepsza krakowska prywatna uczelnia - KSW (Krakowska Szkoła Wyżsża) jest nazywana złośliwie "Kup Se Wykształcenie", a "im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego" przekręca się na "Frycza Majchrowskiego".
_________________ Respexit orationem humilium, non sprevit preces eorum...
|
N lip 01, 2007 10:52 |
|
|
|
 |
R
|
A. napisał(a): Ja powiem Ci jedno- chcesz mieć dobre wykształcenie? Idź na uniwerek, a nie na jakieś śmieszne twory, dyndające na szarych końcach lub poza nimi, rankingów najlepszych uczelni w kraju. W Toruniu jest UMK- jest w pierwszej 10. 3 godziny jazdy autobusem lub pociągiem masz UAM- w pierwszej 3 najlepszych razem z Jagiellonką i Warszawą. No i potem pracodawca o wiele lepiej patrzy jeśli ktoś ma dumnie napisane Uniwersytet im. Mikołaja Kopernika, albo Uniwersytet im. Adama Mickiewicza, niż jakieś śmieszne WSKSiM-_-
No tak wiem, ale na studia dzienne na UMK nie jest łatwo się dostać szczególnie na te popularne kierunki... Więc trzeba szukać jakiejś alternatywy...
|
N lip 01, 2007 12:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Człowkieku... cokolwiek państwowego... a jak już się nie da, zawsze są zaoczne. Poza tym każda państwowa uczelnia jest lepsza, niż taki "twór".
Crosis
|
N lip 01, 2007 13:17 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zgadzam sie z A,Crosis,vesper....
Vesper..czy pracodawca patrzy dumnie...(?);|troche dziwne ,ale ok...
R.zawsze sa wieczorowe,program b.podobny do dziennych,a i tu i tam placisz[w 'tworze'jak napisal Crosis].
No chyba,że chcesz miec tylko 'papiorek'
|
N lip 01, 2007 13:32 |
|
 |
R
|
A są tu jacyś studenci tej uczlni?
Chodzi mi o nią bo jest o profilu katolickim ...
|
N lip 01, 2007 20:10 |
|
 |
vesper
|
R napisał(a): A są tu jacyś studenci tej uczlni?
Chodzi mi o nią bo jest o profilu katolickim ...
Raczej narodowo-katolickim...
_________________ Respexit orationem humilium, non sprevit preces eorum...
|
N lip 01, 2007 20:12 |
|
 |
R
|
vesper napisał(a): R napisał(a): A są tu jacyś studenci tej uczlni?
Chodzi mi o nią bo jest o profilu katolickim ... Raczej narodowo-katolickim...
To jeszcze lepiej !
|
N lip 01, 2007 20:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie sądzę, żeby to był atut.
Jesli chcesz studiować zgodnie z duchem katolickim - proszę bardzo. W każdym mieście gdzie są uczelnie są też Duszpasterstwa Akademickie - nie ma problemu. Bo to, że uczelnia jest w duchu katolickim, to akurat przyszłego pracodawcę będzie najmniej obchodzić.
Zrozum - Ty nie masz patrzeć na to, w jakim duchu jest uczelnia, bo to nic nie zmienia. Ty masz patrzeć na to, jakie wykształcenie Ci ona da i jakie masz możliwości pracy.
Crosis
|
N lip 01, 2007 20:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A dajżeż mu Crosis spokoj.To jego wybor. Szczerze-pierwszy raz sie spotykam z kims kto patrzy na 'ducha' uczelni...
P.S. A KUL Ci nie odpowiada R.?Za trudno,za daleko,czy za malo katolicki duch 
|
N lip 01, 2007 21:08 |
|
 |
R
|
A czy to jest az tak BARDZO wazne jaką się skonczy uczelnie?
PS Jak ktoś studiuje na WSKSiM to niech napisze coś o szkole.
|
N lip 01, 2007 21:09 |
|
 |
Mada
|
Przygladam sie tej dyskusji...i zuco ma racje:P dajcie mu spokoj:P hehe ... tak poza tym to kiedy wypowiadacie sie na temat "prestizu" takiej a takiej uczeli i na co to pracodawcy nie zwracaj uwagi...to przypomina mi sie moja siostra,ktora skonczyla filologie niderlandzka i robi licencjat z germanskiej na Uniw.Wroc....i szczerze mowiac zaluje ze zajela sie germanska ,bo sie meczyla,nie wiedziala co to jest "5 rok na niderlandzkiej" bo musiala zakuwac na 2 roku germanskiej,jednym slowem nie czula sie takim 100% studentem,a tak naprawde do niczego jej to nie bylo potrzebne....ale do czego zmierzam.Uwazam ze nie uczelnia wazna i studia,ale doswiadczenie i staz...dlatego jak chce isc na ten "twor"(nazywany przez niektorych) to niech idzie...
p.s. zeby nie bylo,jestem jak najbardziej za panstwowymi uczelniami,ale znam mnostwo osob,ktore skonczylo takie i inne "twory" i radza sobie swietnie,a nawet lepiej...
|
N lip 01, 2007 21:34 |
|
 |
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
 Re: WSKSiM w Toruniu
R napisał(a): Witam Studiuje ktoś na WSKSiM w Toruniu? Jeśli tak to piszcie swoje wrażenia o tej szkole.
Pozdrawiam
Hehehe, u ojca dyrektora???? 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
N lip 01, 2007 23:40 |
|
 |
R
|
 Re: WSKSiM w Toruniu
Bartas napisał(a): R napisał(a): Witam Studiuje ktoś na WSKSiM w Toruniu? Jeśli tak to piszcie swoje wrażenia o tej szkole.
Pozdrawiam Hehehe, u ojca dyrektora???? 
Tak, coś nie pasuje ? 
|
Pn lip 02, 2007 0:07 |
|
|
|