|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 14 ] |
|
Gdzie wyrzucamy baterie ?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Gdzie wyrzucamy baterie ?
czy znacie jakieś punkty, które przyjmują stare baterie ?
podobno jest to obowiązek każdego sprzedawcy, ale jak oddam stare baterie do kiosku co cos mi się wydaje, ze kioskarz wrzuci je do śmietnika
Proszę o podzielenie się infosem co robicie z e starymi bateriami ? 
|
So sie 16, 2008 16:04 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Baterie daję koleżance, a jej syn zanosi do szkoły. Szkoła zbiera stare bateria, gdzieś je oddaje, a w zamian za to dostaje zniżki na komputery (czy coś w tym stylu).
Za każdym razem jak w zegarku wymieniam bateryjkę, to zegarmistrz się mnie pyta czy starą ma zabrać do utylizacji.
Generalnie żadne zużyte baterie mi nie zawadzają 
|
So sie 16, 2008 16:14 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Na stacjach benzynowych zobacz, u mnie na Lotosie jest kubeł na baterie i pojemniki po płynach wszelakich.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
So sie 16, 2008 19:06 |
|
|
|
 |
Sareneth
|
W moim mieście kontenery na baterie stoją w każdej szkole. Poszukaj, może u Ciebie jest tak samo.
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
So sie 16, 2008 19:32 |
|
 |
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Pn paź 06, 2008 20:28 |
|
|
|
 |
Annnika
|
U nas w każdej szkole i super/hipermarkecie jest zasobnik.
|
Pn paź 06, 2008 20:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W końcu dałam je komuś do wyrzucenia w szkole...ale powiem Wam, że jak popytałam ludzi, gdzie wyrzucają- bo przecież nie każdy ma dostęp do pojemnika w szkole- to większość wyrzuca do śmieci...i wcale im się nie dziwię...
|
Pn paź 06, 2008 21:23 |
|
 |
jumik
|
U mnie na uczelni na moim wydziale jest pełno takich pudełek po kątach porozkładanych właśnie na zużyte baterie. Muszę się wreszcie wybrać i dać, bo mam masę takich baterii...
Więc myślę, że można poszukać gdzieś na uczelni/w szkole itp. ewentualnie przedzwonić, może w sekretariacie będą wiedzieli 
_________________ Piotr Milewski
|
Pt paź 10, 2008 21:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Monika75 napisał(a): Za każdym razem jak w zegarku wymieniam bateryjkę, to zegarmistrz się mnie pyta czy starą ma zabrać do utylizacji.
Dodam do tego, że jak niedawno byłam u tego pana zegarmistrza, to go zapytałam o inne bateryjki i okazało się że zbiera wszystkie (nie tylko te co wyciągnie z zegarków). Pokazywał mi nawet taki spory kubełek zapełniony paluszkami i podobnymi bateriami. Powiedział, że zawsze można mu przynieść jak się ma jakieś na zbyciu. Nie wiem czy to tylko on tak zbiera, czy inni też, ale zawsze można podejśc do jakiegoś zegarmistrza i zapytać.
|
Pt paź 10, 2008 22:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
U mnie każdy, nawet najmniejszy sklepik na osiedlu ma taki pojemniczek, widziałem też w saloniku ruchu.
Do tego na stacjach benzynowych zazwyczaj też jest...
Kurczę, taki problem poszukać? No pewnie, najlepiej jakby był pod nosem..
A ja, paradoksalnie, nie używam od kilka lat w ogóle baterii - we wszystkim mam akumulatorki
Crosis
|
Wt paź 14, 2008 17:32 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Crosis napisał(a): A ja, paradoksalnie, nie używam od kilka lat w ogóle baterii - we wszystkim mam akumulatorki 
To rzeczywiście paradoks, gdyż akumulatorki kiedyś się nie naładują i trzeba będzie je wyrzucić.
Ja tam problemu z bateriami nie mam, gdy rano bieżę do roboty, to sąsiadowi dwa piętra niżej kładę na wycieraczce i kłopot z głowy.
Wt paź 14, 2008 22:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No pewnie, że będzie trzeba... ale jedne akumulatorki jak na razie wytrzymały mi kilka lat intensywnej eksploatacji.... a mam ich trochę, ogólnie jakieś ponad 20 sztuk - jeszcze nie wyrzuciłem żadnych
Cytuj: Ja tam problemu z bateriami nie mam, gdy rano bieżę do roboty, to sąsiadowi dwa piętra niżej kładę na wycieraczce i kłopot z głowy.
A jak sąsiad nie zauważy się przewróci?
A na poważnie to mimo wszystko uważam, że stosowanie akumulatorków jest dużo tańsze - kosztują już niewiele więcej niż baterie...
Crosis
|
Śr paź 15, 2008 16:15 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Crosis napisał(a): A jak sąsiad nie zauważy się przewróci? Już się nauczył - patrzeć pod nogi. Crosis napisał(a): A na poważnie to mimo wszystko uważam, że stosowanie akumulatorków jest dużo tańsze - kosztują już niewiele więcej niż baterie...
Podzielam ten pogląd. Od kilku lat tylko płaskie baterie do latarki kupuję, bo się do niej przyzwyczaiłem. 
Śr paź 15, 2008 18:36 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Bartas napisał(a): Ja wyrzucam gdzie popadnie :) :D :P
Jest się czym chwalić?
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Śr paź 15, 2008 18:38 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 14 ] |
|
|