Kto silniejszy ? GOOGLE czy Pan Bóg ?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Kto silniejszy ? GOOGLE czy Pan Bóg ?
Potężnej przeglądarce GOOGLE oddaje cześć dużo więcej ludzi niż bogowi chrześcijan. Poza tym potężna przeglądarka GOOGLE istnieje, działa i służy ludziom- zatem czy przeglądarka GOOGLE potężniejsza jest od Pana Boga ?
|
Pn wrz 08, 2008 7:23 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"oddaje cześć"....Ty wiesz co piszesz?....równie dobrze możesz skonstatować, że przez wieki ludzkośc znacznie większą "oddawała cześć" żarłu niż Bogu.
Wg Twojej konkluzji zatem żołądek potężniejszy jest niż Bóg 
|
Pn wrz 08, 2008 7:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ALUS w takim razie to co ta za Bóg który jest słabszy niż jedzenie i GOOGLE  ??
|
Pn wrz 08, 2008 7:54 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Słabszy"...wg Twojej wizji 
|
Pn wrz 08, 2008 8:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Bóg chrześcijan jest słabszy od GOOGLE bo nie jest dostępny, namacalny i pomocny jednocześnie w setkach milionów domów na całym świecie w tym samym czasie i w tej samej chwili. 
|
Pn wrz 08, 2008 8:11 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
 Re: Kto silniejszy ? GOOGLE czy Pan Bóg ?
marcus napisał(a): Potężnej przeglądarce GOOGLE oddaje cześć dużo więcej ludzi niż bogowi chrześcijan.
A co z Allahem? Dopiero co wykazałeś niezbicie, że "nie ma innego boga nad Allaha !", a już Googla promujesz? Proponuję, abyś wykazał w tym wątku, że Google jest prawdziwszy od Allaha, ewentualnie że Allah jest prawdziwszy niż Google.
Bo chyba nie chodzi Ci tylko o trollowanie, mar...cusie?
|
Pn wrz 08, 2008 8:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Allah jest potężniejszy niż GOOGLE, GOOGLE są natomiast potężniejsze, bardziej dostępne i bardzie pomocne ludzkości niż chrześcijański Bóg.
|
Pn wrz 08, 2008 9:06 |
|
 |
saxon
|
temat został przeniesiony do właściwego mu miejsca na forum 
|
Pn wrz 08, 2008 11:05 |
|
 |
Maro15
|
Bóg wie wszystko a google nie wszystko. Google wyświetla głównie teorie na tematy tabu a Bóg śmiało mówi prawdę. Tak więc jeśli pytamy o coś Boga mamy 100% pewności że to racja
|
Pn wrz 08, 2008 14:35 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Maro- jeśli w Google czegoś nie ma, to znaczy, że to coś nie istnieje.
Poza tym, jest coś takiego jak kościół Google http://www.thechurchofgoogle.org/ więc jak widzisz Alus, jednak oddają cześć Google. 
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Pn wrz 08, 2008 15:09 |
|
 |
Maro15
|
może Google stworzyło świat?
|
Pn wrz 08, 2008 15:48 |
|
 |
nomines
Dołączył(a): Cz gru 27, 2007 15:17 Posty: 1233 Lokalizacja: Nowy Sącz
|
Jeśli GOOGLE jest potężniejsze od Boga, to dlaczego ludzie nie biją pokłonów przed monitorami komputerów?
Jeszcze nigdy nie słyszałem, żeby GOOGLE kogoś uzdrowiło. Swoją drogą ja jako [imię i nazwisko] według GOOGLE nie istnieję, natomiast jako opat_90 jestem jednym z wielu użytkowników internetu. Dla Boga natomiast jestem [imię i nazwisko] a nie opatem_90 (albo jestem przede wszystkim [imię i nazwisko] a nie opatem_90). Chwała temu, kto zrozumie o co mi chodzi
GOOGLE owszem bywają przydatne, ale nie są wszechwiedzące. I w żadnym przypadku nie są potężniejsze od Boga.
_________________ "Nauka robi 95 kroków. Pozostałe 5 trzeba przejść na klęczkach." Zenon Ziółkowski
http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)
|
Pn wrz 08, 2008 16:16 |
|
 |
nomines
|
 Sprawdziłem tego linka i według "the church of Google" nawet opat_90 nie istnieje
marcus napisał(a): Bóg chrześcijan jest słabszy od GOOGLE bo nie jest dostępny, namacalny i pomocny jednocześnie w setkach milionów domów na całym świecie w tym samym czasie i w tej samej chwili. Uśmiech...
rozumiem, że łatwiej wpisać www.google.pl niż uklęknąć i szczerze się pomodlić. Owszem Bóg jest namacalny, ale trzeba umieć Go szukać. Swoją drogą GOOGLE nie dało mi do tej pory odpowiedzi na wiele moich pytań, a Bóg dał. 1:0 dla Boga.
_________________ "Nauka robi 95 kroków. Pozostałe 5 trzeba przejść na klęczkach." Zenon Ziółkowski
|
Pn wrz 08, 2008 16:22 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Cytuj: może Google stworzyło świat? Zapewne jest to tak samo udowodnione jak to, że świat został stworzony przez boga. Jakiegokolwiek. Cytuj: Jeśli GOOGLE jest potężniejsze od Boga, to dlaczego ludzie nie biją pokłonów przed monitorami komputerów? A skąd wiesz, że nie biją? Szczerze, to już nie raz miałem ochote wycałować całe google za to, że dało mi potrzebną aktualnie odpowiedź. Cytuj: Chwała temu, kto zrozumie o co mi chodzi No chyba zrozumiałem. Wstydzisz się swojego nicka, lub uważasz że/starasz się być w internecie kimś zupełnie innym niż w życiu. Cytuj: Swoją drogą GOOGLE nie dało mi do tej pory odpowiedzi na wiele moich pytań, a Bóg dał. 1:0 dla Boga.
Swoją drogą Google dało mi mnóstwo odpowiedzi na najróżniejsze pytania (choć oczywiście nie wszystko), a Bóg nie. Multum:0 dla Google. :>
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Pn wrz 08, 2008 17:33 |
|
 |
nomines
|
A. napisał(a): A skąd wiesz, że nie biją? Szczerze, to już nie raz miałem ochote wycałować całe google za to, że dało mi potrzebną aktualnie odpowiedź. Ja tam wolę się kłaniać komuś, kto mnie zrozumie. Niestety monitor ani nawet Google mnie nie zrozumieją. Cytuj: No chyba zrozumiałem. Wstydzisz się swojego nicka, lub uważasz że/starasz się być w internecie kimś zupełnie innym niż w życiu. Chyba jednak nie zrozumiałeś  swojego nicka się nie wstydzę a w życiu niewiele się różnię od siebie w sieci. Po prostu chodziło mi o to, że dla Boga nie jestem żadnym opatem_90 (choć oczywiście wie, że w społeczności sieci tak się nazywam), ale jestem Jego dzieckiem i mniej lub bardziej udanym dziełem. Dla Boga jestem zatem przede wszystkim sobą i prawdę powiedziawszy pika mnie, czy mi Bóg będzie mówił po imieniu, czy po nicku z tego Forum  Cytuj: Swoją drogą Google dało mi mnóstwo odpowiedzi na najróżniejsze pytania (choć oczywiście nie wszystko), a Bóg nie. Multum:0 dla Google. :>
Jak sam(a) słusznie zauważyłeś(aś) Google nie dały Ci odpowiedzi na wszystko. Naturalnie możesz wpisać w Googlach "dlaczego w życiu jest tak a nie inaczej" ale raczej wątpię, żeby Google Ci wyjaśniło wszystko. Google to wyszukiwarka w dziełach ludzi a nie w dziełach Boga. Dla mnie rachunek odbija się do pozycji nieskończoność:0 dla Boga.
Naturalnie możemy się tu nadal spierać, ale raczej głupotą byłoby dalsze porównywanie Boga (istoty żywej!) z wyszukiwarką internetową.
Muszę jednak oddać honor Googlom- gdyby nie one, nie byłoby mnie tu  na wszelkie inne pytania szukam odpowiedzi w zacisznej kaplicy sądeckiej bazyliki 
|
Pn wrz 08, 2008 19:33 |
|
|
|