Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn paź 20, 2025 14:13

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Napiszmy opowiadanie fantasy!!! 
Autor Wiadomość

Post Napiszmy opowiadanie fantasy!!!
Wpadlem na pomysl (pewnie nie nowy) zeby napisac opowiadanie fantasy. To bardzo fajna zabawa. No więc zacznę:

Był lipcowy poranek. Jasne promienie słońca przebijały się przez gęstwinę puszczy i docierały do okien małej chatki na drzewie. W chatce tej mieszkał...

N kwi 23, 2006 19:25
dosc spokojny, pracowity drwal z zona. I synem. Syn za to byl bez zony, bez dziecka, nie byl drwalem i nie byl tez spokojny. A nawet odwrotnie.

Crosis

N kwi 23, 2006 20:08

Syn miał na imię Astar i lubił sobie czasem wypić wino, ale ogólnie był mimo swej porywczości dobrym człowiekiem. W swoim pokoju miał elektryka fendera i piec marshalla (nie pytajcie skad po prostu miał). Ale mniejsza z tym. Razu pewnego zdażyło się, że...

N kwi 23, 2006 20:32

brzdąkał sobie na elektryku trochę głośniej. Albo nawet trochę głośniej niż głośniej, co przeszkadzało sąsiadom, mimo że mieszkali jakieś 100 metrów od domku drwala. Do Astara przyjechała policja. Skonfiskowała mu piecyk marshala i odjechała. Syn drwala się zdenerwował...

N kwi 23, 2006 21:04

W nawiasie: chyba co kilka stron autor tematu musiałby reasumować dotychczasowy przebieg wydarzeń, przynajmniej imiona bohaterów, co nie będzie takie łatwe.Koniec nawiasu. :)

No to c.d.
Syn o imieniu Nervosos szarpał z nerwów druty swojego elektryczka i wtedy dojrzał, że nie ma nie tylko piecyka, ale też żadnego ćwirka wokół chatki. Zaczęły też opadać liście od decybeli, jakie wydawał elektryczek. Pomyslał sobie, że pomści konfiskatę....

Pn kwi 24, 2006 8:53
Była to zwykła zabawa młodego chłopca.

Tego lata lipiec był wyjątkowo gorący. Nervosos nie spał już od kilku godzin. Rozmyślał o tym co wczoraj opowiadał ojciec. Nie słyszeli, że podsłuchiwał. Nie chcieli by słyszał. Starsi ludzie opowiadali jeszcze co się wydarzyło kilkadziesiąt lat temu i jeszcze to co im opowiadali ich przodkowie. Groza nadchodzi tylko w gorące lata... Kilkadziesiąt lat temu pierwszy poznał ją kolejarz. Jej kły rozdarły mu gardło. W miesiąc później kobieta w przytulnej sypialni powitała ją krzykiem. Za każdym razem, gdy nadchodziła pełnia, małe, okoliczne miasteczka i wsie nawiedzała groza. Nikt nie wiedział, kto będzie następny. Ale jedno było pewne. Gdy na niebie płonęła krągła tarcza księżyca, ludzi ogarniał paraliżujący strach. Bo wiatr niósł ze sobą warkot, w którym słychać było coś jakby ludzkie słowa. A wokół widać było ślady potwora.
Tegoroczny lipiec jest bardzo upalny.
Nervosos nigdy nie widział dotąd ojca w takim stanie. Jego stary dygotał ze strachu. Nigdy dotąd się nie spóźniał z pracy. Wracał około 19:00. Tym razem wrócił po północy, cały zlany potem.

Pn kwi 24, 2006 10:51

Widząc, a właściwie czując całą grozę w mieście, miejscowa policja postanowiła działać. Dniem i nocą jeździły patrole legitymując okoliczne, wałęsające się psy. Podobny incydent spotkał również psa Nervososa o imieniu Panikarz. I tu zaczęły się nieludzkie (bo przecież psie) schody - cały, dość miły, biorąc pod uwagę tutejszą atmosferę, wieczór Panikarz spędził na szperaniu w budzie w poszukiwainu obroży z IP, która jak na złość, gdzieś się zapodziała.

Pn kwi 24, 2006 12:25
Zobacz profil WWW

Mimo wszystko, ponieważ Panikarz był tak mocno przyzwyczajony do swojej obroży, postanowił się udać do najnowszego otwartego marketu ze zmiennymi IP, wchodząc poprzez system zapór, logosów i kontroli napotkał po drodze kontrolerów zwanych modami, oraz ich pokrewnych strażników czasu - opów. podszedł do stoiska, już miał dokonać zakupu, gdy się okazało że nie wziął ze sobą klucza USB, więc nie dokona transweru....

ot zwykła piska skleroza - pomyślał i zawracając poddał się już tylko i wyłącznie swemu ulubionemu zajęciu, czyli rozmyślaniu o Szeterce i jej pięknych susach, oraz jej kicie godnej nazwy prawie jak lisiej ....

Pn kwi 24, 2006 12:42
Zobacz profil WWW
Ponieważ Panikarz nie dostał nowej obroży został namierzony przez hycla.Jednak wskakując cichaczem do kanałów wystrychnął hycla na dudka.Hycel próżno szukał Panikarza,gdyż pies znalazł się w siódmym wymiarze.Pies "Panikarz" został szczęśliwie teleportowany z nową obrożą GPS do domu Nervososa.Po kontroli policja pochwaliła Nervososa i został nadkomisarzem,a pies otrzymał medal.

Pn kwi 24, 2006 13:16

(To ja nie robię już ćwiczeń na brzuszki, bo rechoczę aż mnie brzuszny mięsień boli). Kefas_piotr, litości! :D :D :D :D :D :D :D :D :D

ok c.d.
Jak dobrze - pomyślał Nervosos - jestem nadkomisarzem, mam psa (co prawda nie Rexa), fajnie by było zaciągnąć się do filmu. Czy gdzieś blisko naszego zadrzewienia odbywają się castingi? :o
Ale nie pozostawał bierny. Zaczął działać. Taki okaz: Panikarz z medalem na swej osierścionej piersi to chluba, a i jego imię mówi samo za siebie! :x

Byle castingi nie odbywały się nocą, byle nie w "midnajt".
Astar (Restart) von Nervosos wolał najpierw zasiąść do kompa. Pierwszy ruch, jaki wykonał to wychylenie szklaneczki wina, czerwonego, jak krew.
Po pierwszym beknięciu odzyskał świadomość i palcami swojej lewej dłoni (był mańkutem) dotknął delikatnie tej, za którą kot goni. :lol:
Panikarz jest w siódmym wymiarze, ja w siódmym niebie - pomyslał...

Pn kwi 24, 2006 15:02

Astar vel Nervosos (to jego drugie acz częsciej używane imię) szybko jednak zapomniał o graniu w jakimś filmie bo oto zdarzyła się rzecz niebywale dziwna. Kapusta w ogródku jego rodziców nagle zmieniła kolor. Była zielona a teraz zrobiła się czerwona. Ludzie powiadali, że to zły znak. Nervosos nie wiedział jak zinterpretować ową zmianę zabarwienia warzywa kapuścianego. Długo o tym rozmyślał aż w końcu zasnął.
Nazajutrz do domu Nervososa przyszedł Elf. Mówili na niego Daskower. Elf oznajmił Nervososowi, że chłopak musi ratować świat przed złem. Biedny chłopak nie wiedział co czynić. Ale w końcu zdecydował się. Poszedł po psa i razem z nim i z Daskowerem wyruszyli ratować świat...

Pn kwi 24, 2006 18:16

Czy ktoś to wyda????? :o :D:D:D:D:D)

Pn kwi 24, 2006 20:24
Zobacz profil WWW

Taaak. ja to wydam. z reszta juz mam kontrakt z wydawnictwem "abc" :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Pn kwi 24, 2006 21:20

No to już jest jakiś sens tworzenia :D:D:D:D:D:D:D
Szkoda, żeby tak zaginęło....
Trzeba myśleć o przyszłych pokoleniach :D:D:D:D:D:D:D

Dzięki Radagast :D :bukiet:

Pn kwi 24, 2006 21:35
Zobacz profil WWW

"Ale żeby ratować Swiat, trzeba zebrać grupę" powiedział Panikarz do Daskovera, Nervosos już miał się zdziwić że Panikarz umie mówić, ale ubiegł go Daskover (miał zdolność czytania w myślach) mówiąc, Drodzy moi po drodze na pewno do nas przyłączą się różne pozytywne elementy które nam dopomogą w ratowaniu naszego świata. Gdy już doszli do skraja skrzynki (a był to ich pierwszy etap poznawania ichniego świata) napotkali Kwentropka, który zamieszkiwał piąty róg skrzykowego świata, Kwentropek zaproponował im dalszą podróz w swoim najnowszym pojeździe, napędzanym najnowszą wersją samogonu pędzonego z porannych maili, tzw spamów. Nervosos wydał westchnienie, dziękując wszechobecnemu Internetowi za dużą ilość spamów dzięki któremu to będą mogli szybciej zwiedzić świat i dotrzeć do Doliny Krzemowej, gdzie znajdował się wielki alternator napędzający machinę błędów poznawczych. Nagle nie wiadomo skąd pojawił się...........

Pn kwi 24, 2006 21:46
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona