Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr gru 17, 2025 7:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Fiolet 
Autor Wiadomość
Post Fiolet

Siema :)

Jako, że odbanowany zostałem postanowiłem napisać co u mnie :P Długo bowiem bana miałem, długo, przez co nie było dotąd okazji opowiedzieć o moim kocie :-D
Zdjęć mimo kont licznych :-D nie wklejałem, bo szybko by poszybowały w czeluść międzyforumową. Nawiasem mówiąc, zdradzę Wam po cichu, że istnieje zupełnie realny świat pozaforumowy, tak tak istnieje tam życie.

A korzystając z okazji napiszę coś pochwalnego na cześć Admina :D Chciałem bowiem pochwalić naszego Admina, za ludzką postawę i zrozumienie problemów trapiących Userów (w sensie mnie) wysoką wyrozumiałość i sprawne działanie (to wtedy gdy było moje podejrzenie utraty wszystkich mych postów :D ). To zupełnie coś innego niż na poczcie, czy w urzędzie skarbowym.

No co? Muszę tak pisać, ban jest zdjęty warunkowo... :lol:

A też chciałbym pozdrowić tych wszystkich którzy wspierali mnie w moim życiu banity. Barankowi za wiele dyskusji na GG :D Zuco za kilka postów po moich banach :-D Rita ;-) - m.in. za wielomiesięczne trzymanie linka do mojego bloga w swoim podpisie :D Teresa - za szybkie informowanie Moderacji o moim pojawieniu się :D
Raczej nie przeczyta ale też pozdrawiam Tego Usera, którego Moderacja w ferworze walki ze mną omylnie zbanowała - sorry Vinnetou :)

O czym to ja... a tak, mój kot ma na imię Fiolet. Żeby nie było pytań - najpierw było imię, potem kot. Stąd też Fiolet jest wielokolorowy, dokładniej jest to trikolorowa kotka czarno-brązowo-biała :-D . Fioletu wiele na niej nie ma, chyba że się gdzieś obije.

Od tego miejsca zaczyna się część żenująca posta. Będą bowiem zdjęcia. Co zatem idzie mój post niebezpiecznie podchodzi pod albumy młodych matek chwalących się swoimi niczym nie wyróżniającymi się pociechami :D No ale do dzieła.

Phi (tak brzmi wersja skrócona imienia, nie Fi tylko Phi - taka litera grecka), no więc Phi na początku gdy była mała wyglądała o tak:
Obrazek
Obrazek

A tu wciąż mała Phi, tyle że w całości:
Obrazek

Tutaj zaś mamy wersję theatrical release prezentacji Fioletty, trochę zajęło zrobienie takiego zdjęcia:
Obrazek

Następnie Fiolet podrosła i zaczęła dość szybko rozumieć słowo pisane (ja przynajmniej posiadam taką opinię):
Obrazek

no ale każdy może się czuć wyczerpany czytaniem....
Obrazek

A czasem nawet może nie mieć już siły na książki patrzeć...
Obrazek

Tu zaś już większa Phi z koleżanką:
Obrazek

I znowu:
Obrazek

I znowu:
Obrazek

Znowu :-D
Obrazek

I na koniec Znowu :-D
Obrazek

Teraz od tygodnia życie Phi przebiega zupełnie innym rytmem. Przydarzyła się jej sterylizacja, więc leży sobie w koszyczku i kubraczku i oczekuje na zdjęcie szwów, co zresztą nastąpi niedługo, bo jutro :)
Myślałem wcześniej żeby jej nie sterylizować, bo że niehumanitarne (no ale to z definicji do ludzi stosujemy ;) ), że można po prostu poszukać jej chłopa (niewykonalne, bo musiałoby być co miesiąc i jak mi się zdaje intensywnie :D ), zaś na rynku wibratorów dla kotów nie ma :D Więc co tu dużo mówić zostało rozwiązanie proponowane przez Panią Wet, a po czterech rujkach i ja i sąsiedzi doszliśmy do zgodnego wniosku, że rozwiązanie proponowane przez Panią Wet ma zdecydowanie zastosowanie w przypadku Phi :D

Wt lut 10, 2009 23:03

Co do Phi - to jest piękna, fotogeniczna, oczytana jak widać, towarzyska, a te kolorki... bajer!
Pozostaje mi więc życzyć jej długiego i szcześliwego kociego życia :)

Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/

Wt lut 10, 2009 23:13

me do want kitteh!

Śr lut 11, 2009 15:14

Piękna kicia! Fajne są takie łaciatki :-)
Ja niedługo będę dawał do sterylizacji moją Maję - za około 3 tygodnie. Koleżanka Phi to czyja?

Cz lut 12, 2009 21:57

Phi przepiękna. Ja mam czarną cygańską rozpustnicę- wabi się Carmen i świata poza nią nie widzę. Też ją wysterylizowałam przed ukończeniem przez nią pół roku. Pozdrawiam Was serdecznie :) :lol:

N kwi 19, 2009 19:36

N kwi 19, 2009 19:42

Słodziaki. :)

Wt maja 05, 2009 22:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7 ]