|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Karioka
|
 4 typy kobiet
Napotkałam w książce takie 4 typy kobiet (dziewczyn też). Trochę śmieszny, ale wart uwagi. Nawiązuje do zwierzątek i łacińskich nazw. Spróbowałem je sobie opisać.
PAPUGA FURIOSA - dobra, szlachetna, ale potrafi się "wściec" i "prask-w-gębę-chama", raz jest czuła, a raz awanturnica; raz czarodziejka, a raz czarownica...Co w sercu, to na języku, bez masek czy maseczek...prawie przeźroczysta...groźna, gdy coś jej w oku błyska...
MAŁPA GRATIOSA - istna aktoreczka, zawsze na buźce jakaś maseczka; lubi podziw, oklaski, zachwyty...wtedy rośnie jakby i małpuje królową. Nos zadziera do góry, lubi wysokie koturny i nie zauważa, ze czasem spod maseczek i kostiumów wyłazi zwyczajny małpiszon...
INDYCZKA ROMANTICA - zakochana we własnych łzach zachwytu, wzruszenia, rozżalenia, tęsknienia...Kocha miłość i bycie zakochaną, choć serce ma czasem całkiem nieserdeczne, ale za to rozmarzone i bajeczne. Wciąż za kimś i do kogoś wzdycha, a serce jej więdnie i czasem...zdycha...
KURA DOMESTICA - to taka spocona mrówka domowa...biega, krząta się, posapuje gdy sprząta...Wciąż czymś częstuje, zagaduje, chętnie by w domu zapaliła ognisko, żeby każdemu do każdego było blisko. Artystka w kuchni, ciepła jak poducha, kochana, gdy na dworze zimno i plucha...
|
| N lut 04, 2007 12:57 |
|
|
|
 |
|
guarana
Dołączył(a): Cz lis 10, 2005 21:05 Posty: 485 Lokalizacja: Katowice
|
Fajne ,smieszne ale ja nie moge sie przypisac do żadnego z tych podziałów bo mam z każdego po trochu i chyba nie tylko ja 
|
| N lut 04, 2007 14:15 |
|
 |
|
Kropka
|
Hmm, mam w sobie cos z papugi i kury. 
_________________ Nie mam nic, co bym mogła Tobie dać, Nie mam sił by przed Tobą, Panie stać...
|
| N lut 04, 2007 14:32 |
|
|
|
 |
|
Kasiulka=)
|
Ja tam mam ze wszystkich po trchu... Nie ma takiego jednego, głównego...
Czyzby bardzo skomplikowana osobowośc?? 
_________________ "- A jakie jest największe kłamstwo świata? - spytał zaciekawiony młodzieniec.
- To mianowicei, że nadchodzi taka chwila,kiedy tracimy całkowicie panowanie nad naszym życiem i zaczyna nim rządzić los.W tym tkwi największe kłamstwo świata."
|
| N lut 04, 2007 16:05 |
|
 |
|
Mieszek
|
ja myslę, zę to wszystko tylko po to by napisać:
kura domestica
był taki monopol feministyczny swego czasu na używanie słów: "kura domowa"
i tylko o to tutaj mysle chodzi
jesli spojrzymy na horoskopy to jest tak samo z nimi
jest to uogólnianie
tak sprytnie naciagnięte by każdy mógł powiedziec "cos w tym jest"
w rezultacie nikt nie jest zadowolony z podanych "parametrów" kobiety/dziewczyny
no i dobrze 
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
| N lut 04, 2007 16:25 |
|
|
|
 |
|
akrefinezd
|
 :)
Ja dzisiaj czytam kartkę z kalendarza- 8 marca- Ks. Twardowskiego "myśli na każdy dzień" i właśnie tam spotkałam się z tymi typami kobiet:) troszku inaczej napisane ale puenta ta sama:) ja zaliczam sie do Papuga Furiosa-coś w tym jest:)  pozdrawiam forumowiczów 
_________________ NEVER EVER GIVE UP!
***(^_^)***
Moc w słabości się doskonali
|
| Wt mar 10, 2009 21:00 |
|
 |
|
*Julka*
zbanowana na stałe
|
ha ha dobre opisy...
mnie prawie idealnie opisuje INDYCZKA ROMANTICA 
|
| Wt mar 10, 2009 22:10 |
|
 |
|
Owieczka_in_black
|
We mnie są wszystkie 4 i jeszcze ta piąta, której tu nie ma 
_________________ Za snem tęskniąc pisarz przytula butelkę,
Tak, jakby spirytus mógł mu dodać ducha.
Słowa - kiedyś wielkie - stały się niewielkie;
Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/
|
| Wt mar 10, 2009 22:13 |
|
 |
|
Spragniony
|
Cytuj: chętnie by w domu zapaliła ognisko, żeby każdemu do każdego było blisko
ciekawe te opisy, szkoda ze tylko 4, bo mozna by bylo duzo wiecej wyodrebnic 
|
| Wt mar 10, 2009 22:51 |