Co robicie, gdy boli Was głowa?
| Autor |
Wiadomość |
|
Owieczka_in_black
|
 Co robicie, gdy boli Was głowa?
Jak w temacie 
_________________ Za snem tęskniąc pisarz przytula butelkę,
Tak, jakby spirytus mógł mu dodać ducha.
Słowa - kiedyś wielkie - stały się niewielkie;
Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/
|
| Cz lut 05, 2009 22:58 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cierpię dopóki mogę- potem środki przeciwbólowe.. 
|
| Pt lut 06, 2009 7:54 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
ide spac. Srodkow nie stosuje.
|
| So lut 07, 2009 1:02 |
|
|
|
 |
|
Awa
|
Owca to zależy czy boli sporadycznie ,czy ból jest trwałym problemem.
Warto zmierzyć ciśnienie.Ja dziś sobie poszłam na spacerek i teraz bolą mnie nogi ,wiec ból głowy nie jest tak dokuczliwy:)
|
| So lut 07, 2009 15:16 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Modlę się do Aspirencji, staroegipskiej Bogini od bólu głowy. Ona zawsze wysłuchuje próśb wierzących i zsyła ukojenie.
|
| So lut 07, 2009 15:37 |
|
|
|
 |
|
Rojza Genendel
|
Stosuję metody naturalne, dopasowane do pochodzenia bólu (masaż, okład, kompres na kark, inhalacja).
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
| So lut 07, 2009 15:46 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Olejek mietowy (ale zaden sztuczny ersac) na nasade wlosow z tylu i na skronie. Bardzo pomaga.
|
| So lut 07, 2009 15:49 |
|
 |
|
Owieczka_in_black
|
Teresse, to nie lepiej wziąć od razu i nie cierpiec?
Zuco, ja czekam aż mi przejdzie, nie cierpię iść spac z bólem głowy.
Awa, raczej mowie o sporadycznym, zwyczajnie ludzie miewają różne ciekawe metody.
Z Twojego doświadczenia wynika ciekawy wniosek: jeden ból neutralizuje drugi - może np. stuknąć się młotczkiem w nogę zamiast np. Paracetamolu, noga poboli, ale w miedzyczasie zapomnimy o głowie
Grzmot, normalnie Cię lubie
Rojza, zimny kompres na kark bywa zbawienny, tzn. mokra "szmatka" a na to ciepły szaliczek.
Kamala, kiedyś w aptekach można bylo kupić taki chinski czy wietnamski balsam w malenkich czerwonych blaszanych pudełeczkach, to tez było super. Nie wiem czy jeszcze są, muszę popytać.
/Jacek Kaczmarski/
|
| So lut 07, 2009 23:11 |
|
 |
|
Witold
|
Eee, ja tam idę na łatwiznę. Apap, Goździkowa, takie tam...
|
| N lut 08, 2009 1:08 |
|
 |
|
Owieczka_in_black
|
No, ja od tego zaczynam. I zaczynam dość wcześnie, wcale nie czekam, że już nie da się wytrzymać, bo później gorzej z tym walczyć. Dopiero jak to nie zadziała, wtedy kombinuję. Na szczeście na ogół działa. Chociaż nie zawsze. Co prawda głowa mnie boli baaardzo rzadko, ale jak już boli, to skutecznie.
/Jacek Kaczmarski/
|
| N lut 08, 2009 1:39 |
|
 |
|
Rojza Genendel
|
Owieczka_in_black napisał(a): Rojza, zimny kompres na kark bywa zbawienny, tzn. mokra "szmatka" a na to ciepły szaliczek. 
Moja metoda jest inna. Pomaga przy bólach związanych z obniżonym ciśnieniem. Na kark kładzie się gorący kompres- najlepiej jest wtedy leżeć na plecach. Zimny okład na czoło pomaga natomiast przy bólach związanych z podwyższoną temperaturą. Przy bólach zatokowych- ciepły na czoło i nasadę nosa.
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
| N lut 08, 2009 18:33 |
|
 |
|
dobry_dziekan
|
Często przemywam całą twarz zimną wodą, choć działa przez chwilę, jakoś tak lepiej się czuję.
Środki przeciwbólowe biorę tylko w przypadku migreny, lub gdy mam coś ważnego do zrobienia np. nauka na jutrzejszy egzamin ;P
_________________ "Mówią, że niepełna wiedza jest rzeczą niebezpieczną, ale jednak nie tak złą, jak całkowita ignorancja." T. Pratchett
|
| N lut 08, 2009 19:52 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Teresse, to nie lepiej wziąć od razu i nie cierpiec?
Przez cierpienie do gwiazd...
Dobry dziekan w wątku o migrenach....cool...mężczyzna, które rozumie kobiece problemy... 
|
| Pn lut 09, 2009 3:01 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Silne bole glowy moga byc tez spowodowane zbyt mala iloscia plynow. Kiedy wypijam ponizej 1.5 litra dziennie (woda, soki itp.) budze sie w nocy z bolem glowy.
Bole glowy (szczegolnie rano) - mocna czarna kawa z duza i iloscia cukru i najlepiej z sokiem cytrynowym (ale to juz nie kazdy przelknie)
|
| Pn lut 09, 2009 8:29 |
|
 |
|
Owieczka_in_black
|
Kamala, za mocną nie przepadam, ale taka normalna z wieeeelkim cukrem jest ok
A własnie, kiedyś pomogł mi kieliszek wódki, ale tylko jeden!!! wolałam nie ryzykować, by nie popsuć tych zbawiennych skutków, wiec za wiekszą ilość nie ręczę. 
/Jacek Kaczmarski/
|
| Pn lut 09, 2009 13:24 |
|
|
|