Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N gru 14, 2025 1:02

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
 Strach 

Czego się boję?
Śmierci (jeśli tak to jakiej?) 8%  8%  [ 5 ]
Psów 6%  6%  [ 4 ]
Pająków 10%  10%  [ 6 ]
Przestrzeni 0%  0%  [ 0 ]
Ciasnych pomieszczeń 2%  2%  [ 1 ]
Występów przed jakimkolwiek/większym towarzystwem 17%  17%  [ 11 ]
Odrzucenia 24%  24%  [ 15 ]
inne 33%  33%  [ 21 ]
Liczba głosów : 63

Strach 
Autor Wiadomość

Post Strach
Czego się boimy i jak sobie z tym radzimy :?:
(rymik :biggrin: )
Proszę bez krępacji i wypowiedzi też mile widziane :lol: :yes: =]
Naprawdę nie obrażę się jeśli w jakiś sposób zaznaczycie kilka odpowiedzi :D

Wt sty 11, 2005 15:56
Zobacz profil YIM

No i co :?: głosować też się boicie :?: :(

Wt sty 11, 2005 16:14
Zobacz profil YIM

Wt sty 11, 2005 16:16
Zobacz profil WWW
Zaznaczyłem "inne"......bo z tych rzeczy które wymieniłas to nie boję sie żadnej.
Jedyna chyba rzecz której sie boje to strata rodziny........

Wt sty 11, 2005 16:24

zaznaczylam inne ..... tragicznie boje sie myszy ... potwornie wrecz

a tak na powaznie to boje sie, ze nigdy nie bede do konca zadowolona z tego jaka jestem, jak sie zachowuje .... i to wcale nie jest przyjemna mysl :(

Wt sty 11, 2005 18:01

Jeja nie smiejcie sie ale przez 3/4 swojego zycia balam sie mrowek :D:D:D:D:D naprawde ;) teraz juz mi przeszlo :D

A ze strachow egzystencjalnych to obecnie chyba boje sie tego, ze droga ktora sobie wybralam w zyciu doprowadzi mnie na samo jego dno ;) tzn. moze bardziej ze przyjdzi moment gdy zostane z niczym... eee kto by sie tym przejmowal ;) w kazdym badz razie to lek podswiadomosci, ktorego i tak nie dopuszczam do glosu w zyciu ;)

Pozdrawiam :)

Użytkownik rzadko obecny na forum.

Wt sty 11, 2005 23:38

Ja zaznaczyłam, że boję się odrzucenia, choć zastanawiałam się jeszcze nad śmiercią, ale wkońcu stwierdziłam, że nie. Dlaczego odrzucenia?? Bo już kiedyś byłam odrzucona. Odrzucili mnie znajomi z klasy, najlepsza przyjaciiółka (wtedy jedyna) , wyzywali mnie, nikt nie chciał się ze mną ''zadawać'', a ja im nic, naprawdę nic nie zrobiłam (oprócz tego, że byłam trochę gruba), a rodzice się nie interesowali moją szkołą, mną. Dlatego teraz ja staram się nie wyzywać klasowej ''ofiary'', ani specjalnie nikogo inego, kto niczym mi nie zawinił i być miła dla kogo mogę, bo wiem co to znaczy i nie chcę tego ponownie przeżywać. To było straszne, bardzo mnie zraniło i po części pomogło mi bardziej poznać ludzi, obracając w proch moją naiwność.

Cz sty 13, 2005 19:55

Boję się tych ludzi, którym wydaje się, że wszystko o mnie wiedzą (jestem winna, choć jeszcze nic nie powiedziałam).
Boję się tych stróżów moralności, dla których nie ma zmiłuj się (a przecież się staram).
Boję się też swojej tolerancji (oby nie zaprowadziła mnie na manowce).

pzdr. :)

ps.
"cielę z próbówki szuka matki"

N sty 30, 2005 16:58
boję się umrzeć w szpitalu... wszędzie indziej, tylko nie w szpitalu! :-(

N sty 30, 2005 17:34

Boję się takiego afrykańskiego, długiego, bladego robala, który się wkręca do nogi i nijak nie idzie go wyciągnąć. Boję się, że ten robal mi się wkręci. Boję się także wyciągania tego robala z nogi, gdyż słyszałam, że jak robal się urwie to człowiek umiera.
Zastanawiam się, czemu nie ma opcji "boję się długiego afrykańskiego robala" w sondzie. Boję się, że są miliony forumowiczów, którzy tez się tego boją i chętnie by to w sondzie zaznaczyli.

N sty 30, 2005 19:42

Noooo właśnie...... Ja sie boję długiego afrykańskiegi robala co się wkreca w nogę....
:P
Boję się też nietoperzy, bo wkęracą sie we włosy i prądu i gazu..
No i życia się boję, bo jak się wkęrci to nawet łeb trudno mu urwać jak afrykańskiemu robalowi.

N sty 30, 2005 22:17
Boję się psów , ognia i wody . Szklany, nieprawda, że nietoperze wkręcają się włosy ... widziałaś może zająca, który dobrowolnie wchodzi we wnyki :co:

Boję się umierania . Nie wiem, czy moja wiara przetrwa tę próbę.

Boję się chodzić sama po ciemku. Przykro to mówić, lecz nie mroku, a ludzi się lękam . Bo właśnie od drugiego człowieka doznajemy najwięcej krzywdy.
:(

Wiem jednak, że Jezus jest cały czas przy mnie . Kiedy bardzo się boję , proszę go, żeby wziął mnie za rękę . Z Nim łatwiej przejść koło wielkiego psa z urwanym łańcuchem o 5 rano , albo wyminąć grupę zaczepiających wyrostków .
Bardzo bliskie są mi słowa "owieczkowego" psalmu : " Chociażbym chodził ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo Ty jesteś ze mną" .

N sty 30, 2005 22:48
1. Boga
2. Skutków ludzkiej głupoty ... :P

N sty 30, 2005 23:33

Riszta, nitkowiec podskórny, robak medyński , drancunculus medinensis. Pasożyt podskórny człowieka. Występuje w tropikalnych rejonach Ameryki, Afryki i Azji.

Umiejscawia się w tkance podskórnej, najczęściej kończyn dolnych. Oddycha powietrzerm atmosferycznym poprzez otwór wywiercony w skórze. Samica osiąga długość nawet do jednego metra. Wywołuje chorobę zwaną drakunkulozą. Zarazić można się poprzez wypicie wody, w której znajdują oczliki zarażone larwami niecienia.

Wyciągano go nawijając powoli na patyk :D.

:boje: :boje: :boje:

Dobranoc :biggrin:

Pn sty 31, 2005 2:23

ale tylko w chwili gdy nie jestem w stanie łaski... :biggrin:

Pn sty 31, 2005 14:16
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona